Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkręty do drewna z łbem walcowym i wejściem HEX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiecie co, wyszło trochę jak z baletnicą. W każdym razie zakupiłem trochę wkrętów i zdecydowałem się na wkręty z łbem kulistym, ale TORX. Mają fajny kształt (nie udają wysokiej soczewki) i są dosyć płaskie. Tak więc EOT z mojej strony.
    Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.
    Irek.N.

Skomentuj

Niestety, z (ładnymi) wkrętami do głośników jest ciężko.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Dlatego może trzeba iść na kompromis i dać zwykle wkręty z małym łbem półokrągłym na krzyżak :)
      To już wolę przykręcić głośnik na wkręty do metalu, z takim łbem który mi się podoba i z wyjściem na imbus lub torx, a nie brzydkim (moim zdaniem) krzyżakiem.

Nawet nie trzeba dawać nakrętek od spodu.
      Jak jest ścianka gruba, to nawiercam otwór taki, aby ten wkręt wchodził ciasno.
      Jak masz ukończony projekt, to przecież nie będziesz rozkręcał 100 razy.

Ja tak zrobiłem w kilu konstrukcjach i NIC się z tym nie dzieje.

Osobiście uważam, że kiepskie wkręty mogą zepsuć wizualnie całą konstrukcję :)

Skomentuj

Marian, no dobrze mówisz, mogą i psują. Dlatego wybrałem TORX, krzyżakowe mi się nie podobają :) Jak bym dopuszczał krzyżaki to w ogóle tematu by nie było przecież.
        Miłego.
        Irek.N.

Skomentuj

Dziwni jesteście. Śrubka to śrubka. I tak z miejsca odsłuchu nie widać, albo schowana za maskownicą

Skomentuj

Oj tam, wiesz, jak hobby, to wszystko wycyzelowane na maxa :) A że nie bardzo wiadomo jak paczki lepiej zrobić, to człowiek skupia się na innych rzeczach niż brzmienie
            Popatrz też na to z innej strony. Masz samochód? Pewnie masz. No to co za różnica czy podrapany, czy ślicznie nawoskowany, przecież jeździ się nim tak samo, a na dodatek jak siedzisz w środku, to karoserii nie oglądasz, prawda? :)
            Tym optymistycznym...
            Miłego.
            Irek.N.
            ps. woskowany nie ma mniejszego CX, niestety :(

Skomentuj

Zawsze lubiłem te samochodowe porównania.
              Jest różnica, bo jak ktoś porysuje to ja wiem, że wcześniej był ładniejszy i teraz jest coś nie tak. Natomiast jak dam śrubkę taką, czy inną, to ona od początku tam jest.
              Bardziej by pasowało porównanie do wzorka alufelg.

Skomentuj

A proszę bardzo. Bo to widzisz zawsze chciałeś mieć felgi szprychowe, ale że takie nie są dostępne, to zdecydowałeś się na 5 ramienne. Masz je od początku i tylko za każdym razem jak je widzisz, to wkurw Cię bierze że mogły przecież być ładniejsze :)
                Miłego.
                Irek.N.
                ps. EOT? bo trochę nam się skręciło.

Skomentuj

Dobrze, że w tej materii nie podzielam histerycznej nerwicy estetyki, która podnosi ciśnienie, gdy główka wkręta nie ma właściwego kształtu. :)

Do niektórych głośników pasują nawet czarne krzyżaki do regionów...

Skomentuj

Kurna.. Ale problem. Ja pozyskuję czarne śrubki za pomocą malowania łebków markerem... Z odległości pół metra śladu nie ma..

Skomentuj

albo sprejem

z resztą na allegro są dostępne różne rodzaje czarnych śrubek:
                      https://allegro.pl/oferta/m5x30-srub...zt-13483005885
                      to może wkręty tez się znajdą.
                      Last edited by Granat; 19.03.2024, 16:40.

Skomentuj

Czaruję...
                      X