Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to jest dobry pomysł, mam nadzieję, że znajdę takie kątowniki

A czym przykleić?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
      No to jest dobry pomysł, mam nadzieję, że znajdę takie kątowniki

A czym przykleić?
      poxipol, distal, beko allcon, praktycznia kazdy klej na bazie zywicy powinien dobrze trzymac jesli odtluscisz i lekko przerysujesz alu

Skomentuj

dokladnie nawet silikon wystarczy

Skomentuj

Kolejne pytanko

Mam blachę alu 2mm, jak ją zabezpieczyć przed tłustymi plamami np. z paluchów?

Jakiś lakier bezbarwny? Jaki?

Skomentuj

proszkowy :mrgreen:

a tak powaznie to taki samochodowy wystarczy

Skomentuj

A mam jakoś odtłuszczać powierzchnię? Wystarczy ludwik??

Skomentuj

lepiej jakims rozpuszczalnikiem

Skomentuj

OK, a jeszcze jedna rzecz ...

Da się na takiej http://i9.photobucket.com/albums/a10...u/Dsc08877.jpg blasze zrobić grawerke? Taką jak na ścieżki :P

Tzn po szczotkowaniu :/

Skomentuj

piekna blaszka :) tylko te "wrzery" troche za glebokie

grawerowac da sie na wszystkim tylko trzeba miec odpowiednie narzedzie :)

Skomentuj

damiani, to nie moja blaszka Ale mam swoją do przerobienia

Wrzery są idealne.

Chodzi mi o metodę termotransferu :P

Skomentuj

Da się na takiej http://i9.photobucket.com...nu/Dsc08877.jpg blasze zrobić grawerke?
                        tak. nawet sam cos takiego planuje
                        Chodzi mi o metodę termotransferu
                        no to ja wole wydac 20-30zl i miec pro-grawer

Skomentuj

troche sie wtrące z tym pytaniem, ale to chyba dobry dział, żeby zapytać:
                          z jakiego kleju można zrobić szpachle, żeby zakleić ubytki w fornirze i na łączeniach. próbowałem wikolem, zmieszałem go z "fornirowym pyłem", ale on się robi troche "brudny" jak wyschnie

Skomentuj

z jakiego kleju można zrobić szpachle

Nie prościej kupić szpachle? Majątek nie kosztuje

Skomentuj

lakier + pyl. to jest bardzo stara szpachlowka jaka uzywaja stolarze. ale lepszy efekt (pod wzgledem kolorystycznym) da capon lub wypelniacz porow

Skomentuj

Pawel S., Postanowiłem malować lakierem półmat domaluxa... Ale z tego co tam napisane to trza przed ostatnią warstwą lakieru przejechac 150 papierem... toż to mi fornir cały zeszlifuje :-) Będę kombinował jeszcze... może walne ze 3 warstwy lakieru... a ro no

Skomentuj

MormoN, na jakims forum stolarskim czytalem ze nienalezy stosowac wiecej jak jedna warstwe caponu bo lakiero bedzie sie luszczyl. no max 2 ale z pozadnym przeszlifowaniem.
                                  albo czekasz dluzszy czas i miedzy kolejna warstwa szlifujesz drobnym papierem delikatnie lakier albo po 2 godzinach (dla nitro) kladziesz 2 warstwe.

pierwsza warstwe (czyli tutaj capon) szlifujsz aby uzyskac gladka powierzchnie. a nastepne beda juz w miare gladkie wiec nietrzeba koniecznie szlifowac. wg mnie odpowiedni jest 180-220

Skomentuj

No dobra... to już rzuciłęm dwie warstwy... więc teraz lakier... ale czy po malowaniu wałkiem będą zostawały "bąble" ?? Myślę żeby ogarnąć kompresor ale nie wiem czy sobie poradzę z malowaniem pistoletem... przeleje za dużo albo co... qrde nie mam żadnej większej powierzchni żeby się pouczyć... :/

Skomentuj

jak masz kompresor to warto... zacznij o tylnej sciani, nanos z wiekszej odleglosci i w miare plynnie. (gdzies wklejalem na forum taki tutorial jak malowac)

ja po kazdej warstwie robie przecierke... raz ze lakier lepiej trzyma a daw to ze nie ma potem problemu z powierzchnia.

Skomentuj

Hoho... a ile warstw tego lakieru nałożyć...? Nastawiam się na półmat... z więksiejszym naciskiem na mat.

PS. Gdzie kupić wkręty mocujące głośniki?

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                                          a ile warstw tego lakieru nałożyć...?
                                          2-3 wystarcza
                                          Zamieszczone przez MormoN
                                          PS. Gdzie kupić wkręty mocujące głośniki?
                                          poszukaj specjalnych hurtowni lub takich sklepow - spory wybor i tanio

Skomentuj

Czaruję...
                                          X