Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Patricious
    Może szpachlą do drewna ?
    szkoda czasu i nerwow, ja bym nowy front zrobil

Skomentuj

Dołóż jeszcze jeden front.

Skomentuj

Ok skoro tak to zrobię nowy front. Nie wiem tylko jak z tym cyrklem, podczas obrotu się krzywi i zatacza większy promień :/

Skomentuj

Pokaż go..

Skomentuj

Oj lepiej nie :) Ale już mam pewien pomysł, więc pokażę jak wykonam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Patricious
              Może szpachlą do drewna ?
              jak szpachla to nie do drewna. jak juz to samochodowa. ale to i tak nic nie pomoze bo nie masz juz gdzie cyrkla wsadzic. wiec musialbys recznie to korygowac

tak wiec nowy front bedzie dobrym pomyslem. no ale otwor pod GDWK chyba tez jest za duzy :???:

Skomentuj

chciałem zapytać czy ktoś już próbował lakierować takim sposobem:

na surowy fornir bejca, a na bejcę lakier wodny (np. do boazeri) da się tak wogóle :mrgreen: :?:

mam w domu kawałek na ścianie do pomalowania (hehe ktoś pomyśli.. fornir na ścianie :cool:, to taki panel na TV) ), tylko nie chcę naturalnego koloru drewna tylko chcę zmienić kolor za pomoca bejcy na jakiś ciemniejszy, dlatego pytam bo nie cche zkaszanić :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                  na surowy fornir bejca, a na bejcę lakier wodny (np. do boazeri) da się tak wogóle
                  Oczywiscie, przecież tak sie postępuje.

[ Dodano: 2010-02-09, 11:00 ]
                  To znaczy ja nie używam lakierów do boazeri :wink:

Skomentuj

czyli rozumiem że można dawać na bejce lakier wodny? :razz:

Skomentuj

Sii, można.

Skomentuj

Panowie mam problem ... Robię sobie zabawkę ( jak zrobię to się pochwalę )

I muszę wywiercić w kawale drewna dziurę pod kątem o średnicy 30mm .. Wywierciłem na razie taką na 15mm i nie wiem jak to powiększyć, czym ... Nie mam tak dużego wiertła .. Mam frez do drewna stożkowy, ale to tylko może się wydawać, że łatwo powiększyć dziurę :P

Ilustruje to rysunek: ( mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :) )

Proszę o pomoc, bardzo mi zależy na tej dziurze

Skomentuj

cudny90, jak na "zabawke" to ta dziura za waska

Skomentuj

Mega śmieszne :P :P

Dobra, żeby nie było tu niepotrzebnych insynuacji powiem, że to coś to będzie stojak na wino. Taki ciekawy, a zarazem hmm taki banalny.

Skomentuj

cudny90, a nie masz wiertel piorowych do drewna? idz takich poszukaj... ale i tak juz za pozno bo masz otwor :???:

Skomentuj

Pawel S., mam piórowe, tylko właśnie mam już otwór :P Ale i tak wg mnie by się nie dało pod kątem ... nie zrobiłbym idealnie prostego otworu, piórowe lubią zbaczać z toru :)

Skomentuj

cudny90, ja wiem co to bedzie. Deska z dziurka!
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kiedyś na allegro kupiłem z 10 sztuk po 5zł
                                    Jedyny sensowny sposób to zamontowanie tego na trójkątnym klocu drewna (tak aby otwór był w osi pionowej) + wiertarka stołowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                      Jedyny sensowny sposób to zamontowanie tego na trójkątnym klocu drewna
                                      albo w imadle ;-)

Skomentuj

:mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

katy Ci sie troche pochrzanily

Skomentuj

Czaruję...