Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm ja frezem 6 lub 8mm (niepamiętam dokładnie) mdf 22mm jade na 3x także czy szybciej? niewiem, napewno mniej dokładnie

Jeśli chodzi o maski to lepsze są gumowe z wymiennymi wkładami bo braciszek mówił mi że takie są

są są ale drogie a i wkłady nie są tanie, na naszą robote spokojnie wystarcza taka tania ze sklepu budowlanego za złotówke, gorzej z lakierowaniem natryskowym ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
      na naszą robote spokojnie wystarcza taka tania ze sklepu budowlanego za złotówke
      Dokładnie :)
      Zamieszczone przez Michał K.
      hmm ja frezem 6 lub 8mm (niepamiętam dokładnie) mdf 22mm jade na 3x także czy szybciej? niewiem, napewno mniej dokładnie
      Mniej dokładnie czy dokładniej ?? napewno jak odsysasz pył to nie przegrzewasz frezu :) no i w MDFie
      A mój sposób to tylko w wiórówce :)

Skomentuj

Witam.

Każda lub prawie każda frezarka ma opcje podłączenia odkurzacza, czasem warto skorzystać nawet ze zwykłego domowego, chociaż szybko zapcha worek(zwłaszcza pyłem z mdfu). Pył szkodzi nie tylko nam , ale niszczy też frezarke.

To mój pierwszy post na tym forum :wink:

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez marko3T
          To mój pierwszy post na tym forum
          Witamy na forum. Jeśli jesteś TYM marko3T to spodziewam się, że sporo bardzo ciekawych kolumn sobie tu pooglądamy

Pozdrawiam

Skomentuj

Bardzo dziękuje. Nie obiecuje kompletnych kolumn, ale czasem jakąś skrzynke wrzuce.
            Jeżeli będę mógł pomóc, to zawsze służę radą.

Pzdr.

p.s. nie wiem jak się znaczy offtopic

Skomentuj

Nie na temat...
              jak bedziesz pokazywal swoje konstrukcje to szczena bedzie opadac czesto :P

Skomentuj

wyrzynarka mniej dokladnie ale napewno mniej pyli :P

p.s. nie wiem jak się znaczy offtopic
                [ offtopic] tekst [ /offtopic ] (bez spacji)
                rowniez przydatne jest polecenie [ wygasnie ] ktore wpisujemy na poczatku postu i ustawiamy na dole po jakim czasie ma post wygasnac

Nie na temat...
                Zamieszczone przez dolphin123
                jak bedziesz pokazywal swoje konstrukcje to szczena bedzie opadac czesto
                Zamieszczone przez dabyl
                Witamy na forum. Jeśli jesteś TYM marko3T to spodziewam się, że sporo bardzo ciekawych kolumn sobie tu pooglądamy
                mozecie przyblizyc o co chodzi? nie mam ostatnio czasu na przegladanie innych for :???:

Skomentuj

Skomentuj

Kolega marko3T to bardzo spoko człowiek. Swego czasu podesłał mi za free fajny kawałek forniru i sporo porad na audiostereo udzielił. Fajne paczki robi, na w/w forum jest wiele ciekawych jego konstrukcji. Najlepiej wychodzą mu europalety, skrzynki na owoce i warzywa a popisowym numerem kolegi jest taboret z 1 kawałka drewna:) Serio mówiąc kolega ma spory talent do stolarki.

Skomentuj

Czekam na foty standów pod Twoje monitory.

p.s. taborety wykonuję tylko z drewna sezamowego.

Skomentuj

Jak i czym polakierowac paczke (piecyk do naglosnienia wiec troche wytrzymalosci sie przyda) ze sklejki :> ?
                        Niestety pistoletu nie mam :)..

Skomentuj

Czekam na foty standów pod Twoje monitory.

p.s. taborety wykonuję tylko z drewna sezamowego.
                          Marku przerzuciłeś się na inne forum tu tak nie męczą :)

Skomentuj

Dodam jeszcze ze chodzi mi o czarny lakier.. najlepiej matowy.

Skomentuj

n_omyzs, sa specjalne farby do takich zastosowan - ale niestety trzeba je klasc pistoletem. nie widzialem takcih w spreju :P

Skomentuj

Hm.. a jakies inne farby nie dadza rady ? Wiadomo to nie musi byc jak fortepian, pare przeniesien i porysowane bedzie, tylko zeby w miare to trzymalo itd

Skomentuj

trzymac sie bedzie i wygladac to bedzie... ale co z tego skoro plyty nie zabezpieczysz tym :???:

Skomentuj

Nie zabezpiecze w jakim sensie ?

Skomentuj

nie zabezpieczysz przed wilgocia i uszkodzeniami mechanicznymi

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                        Jak i czym polakierowac paczke (piecyk do naglosnienia wiec troche wytrzymalosci sie przyda) ze sklejki :> ?
                                        Niestety pistoletu nie mam :)..
                                        Podstawa to dobry podkład który zagruntuje powierzchnie i da przyczepność lakierowi. Najprościej kupić zwykły grunt do drewna pomalować, szlif i na to emalia. To taki tańszy sposób. Z czego ta skrzynka zrobiona?
                                        Szkoda że pędzlem efekt na macie będzie marny.

[ Dodano: 2009-12-12, 00:30 ]
                                        Kurde, doczytałem ze sklejki :neutral:

Skomentuj

przy okazji robienia paneli do samochodu zrobilem prosty test w celu sprawdzenia zabezpieczenia MDFu domowymi srodkami

wzialem 2 identyczne probki. jedna pokrylem 2 warstwami lakieru nitro (kladziony pedzlem grubymi warstwami) a druga rowniez gruba warstwa kleju butapren
                                          gorne czesci sa nie pokryte niczym i pelnia funkcje probki kontrolnej

wnioski wyciagnijcie sami

...a ja bratu zabezpieczylem dystanse lakierem :oops:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X