Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cudny90
    Chodziło by mi właśnie o coś takiego ciemnego, ale żeby było bordowe, ta czerwień na zdjęciu które pokazałem nawet za jasna, coś ciemnego, ale żeby było widać kolor.
    Bejcą mahoniową osiągniesz taki efekt, najlepiej spirytusowa. Nie może być żadnych resztek starego lakieru, kleju itp. jeżeli zdecydujesz się na bejcę.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
      Bejcą mahoniową osiągniesz taki efekt
      taka wlasnie mialem. jak juz pisalem w rzeczywistosci bardziej w czerwony to wchodzi.

Skomentuj

Ooo, coś jak obudowa tego czegoś: http://spk.if.uj.edu.pl/ConsciousFle...meter_side.jpg , czyli bejca mahoniowa - jutro kupię i zrobię testy na krześle do nich przeznaczonym

Skomentuj

Hehe, dziwię się, że żąden nie zauważył telewizora :oops:

Skomentuj

dolphin123, mam takie same unitry. Te po lewej. Nawet ciekawie grały.
            a tv to totalny old school :wink:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
              Bejcą mahoniową osiągniesz taki efekt, najlepiej spirytusowa.
              Mam bejcę spirytusową (rustykalną) mahoń i to nie jest czerwień może z 1/5 ma w sobie czerwonego, ja bym powiedział że to raczej brąz jest... oczywistym jest że odcieni mahoń jest wiele jak i np. palisander i inne mahoń nie musi być czerwony...
              Kolor mahoń od razu kojarzy nam się z typowo czerwonym a może być bardziej brązowy niż miało by go wg nie być :razz:
              Moim zdaniem najwiarygodniej, typowy mahoń, oddaje bejca wodna (najlepiej koncentrat wtedy możemy sobie rozcieńczać dla uzyskania wymaganego odcienia itd.)

następnymi czynnikami wpływającymi na uzyskanie jakiegoś koloru, jest drewno (buk jest twardy a co z tym idzie słabo będzie wchłaniał) jak i ilość warstw bejcy

często bywało tak że kupiłem w końcu wybraną bejce wylałem ją pierwszy raz na drewno i zaskoczony w myślach i z uśmiechem na twarzy "mówię" "to jest to :) a gdy bejca wyschnie już mi nie było wesoło... jak da się za dużo razy to znowu za ciemne wyjdzie no a później się miesza z innymi i dopiero po jakimś czasie bawienia się w alchemika i wykorzystaniu kilku odcieni/bejc wychodzi to co chcemy...

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez lklukasz
                a tv to totalny old school
                Ale chodzi Wam o ten TV w centrum uwagi czy o ten po prawej, ten z "Kamasutrą" i gościem z rozdziawioną japą (Eminem?) :P
                Bo te w cenrtum zdjęcia to faktycznie,klasa sama w sobie

Skomentuj

lklukasz to nie moje, robiłem skrzynki dla znajomego u którego zrobiłem fotkę :wink:

Skomentuj

ir0nhide, kupiłem bejcę i facet dał mi właśnie taką wodną w proszku do rozcieńczenia kolor mahoń, zapłaciłem całe 2,5zł, idę testować

Skomentuj

Jak potestujesz tę rozpuszczalną wodną to się pochwal co i jak, bo się właśnie zastanawiałem jak ona się spisuje.

Skomentuj

Obejcowałem, oczywiście nie byłbym sobą jakbym bejcy nie rozlał na podłogę :P na szczęście wyścieloną miałem gazetami. Bejcy nie brakło, nawet zostało - jest jak na mój gust bardzo wydajna.
                        Jak krzesła wyschną to zamieszczę zdjęcie. Na razie pokazuje jak wyglądały po oszlifowaniu - jedno z orginalnym siedziskiem, drugie z samą ramą siedziska ( na jej wzór będę robił nową ) i trzecie krzesło do testów

[ Dodano: 2010-07-24, 18:10 ]
                        A tak wyglądają już po bejcowaniu - tutaj zdjęcia jeszcze bez poprawek - niektóre miejsca poprawiałem.

Kolor jest taki, jaki chciałem ( na to pójdzie oczywiście bezbarwny ) siedziska będą zrobione z czarnej eko skóry, albo nawet z prawdziwej - jakąś mam, ale muszę ją sprawdzić najpierw.

Skomentuj

dabyl, nie ten z kamasutrą tyko ten oldskulowy
                          dolphin123, tu sięnie ma czego wstydzić, naprawdę fajny sprzęt można z tego zrobić. :mrgreen: :wink:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie potrzebuję na gwałt małego wałeczka do malowania lakierem bezbarwnym. Przerobiłem już kilka sztuk z marketu i z każdego wyłążą włoski. Miałem już różne "baranki" i welury, z każdym ta sama historia. Spotkał może ktoś taki wałek, który nie zostawia na lakierze swojego włosia?

Skomentuj

bingant, ja używałem do lakieru PU wałka z castoramy do lakierów, kosztował chyba z 5-6 zl za 2 szt i było całkiem ok

Skomentuj

zależy też jkim lakierem malujesz, bo są rózne wałki, do lakierów na bazie akrylu, i do lakierów na bazie nitro. do lakierów na bazie nitro w castoramie są takie specjalne wałki, ale nie zawsze są dostępne.

Skomentuj

Gąbkowy nie ma sierści

Skomentuj

Krzesełka malowałem gąbkowym Trzeba uważać na pęcherzyki powietrza, jeśli się maluje lakierem na bazie nitro ( szybko schnie ), a poza tym elegancko się maluje :) Malowałem lakierem ... bo ja pamiętam - chyba uretolux czy jakoś tak.

Skomentuj

Rzeczywiście gąbki jeszcze nie testowałem, jutro spróbuję tym wynalazkiem :)
                                      Lakier to poliuretan.

Skomentuj

zamiast wydawac kase na tyle tych walkow trzeba bylo postawic 0,5l znajomemu i lakierowac natryskiem :P

Skomentuj

Panowie macie jakiś sposób na przeciśnięcie kabla przez troszkę za wąskie obudowy do wtyczek? Kupiłem kabel Procab i RCA Procab. Niestety nie pasują do siebie...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X