Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mozesz sprubowac sciac troche izolacje nozyckiem albo przeszlifowac papierem:)

Skomentuj

albo tuż przed montażem za wąską część do wrzątku jeśli jest z plastiku i szybko próbować przecisnąć

Skomentuj

a może po prostu Procab MC305?
        http://allegro.pl/item1160898700_wys...estochowa.html
        http://allegro.pl/item1157150112_kab...cab_mc305.html
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

może ten się też nada? :wink:
          http://allegro.pl/item1174426142_klo...one_cable.html

Skomentuj

Chyba ważniejsze od marki kabla jest to, żeby nie był on za długi - chodzi o odcinek pomiędzy wkładką a przedwzmacniaczem. Po przedwzmacniaczu sygnał może iść już dłuższym kablem bo nie jest on tak narażony na zbieranie śmieci z otoczenia. Jest to opinia z forum - ja nie jestem elektronikiem więc nie wiem ile w tym prawdy, sam tez nie testowałem różnych rozwiązań ale mam to właśnie tak połączone i wszystko jest OK - działa bez zarzutu. Kabel mam jakiś zwykły mikrofonowy znaleziony w "elektroniku" na mieście (właściwie kierowałem się tylko tym, żeby był "miękki").

Skomentuj

Chyba ważniejsze od marki kabla jest to, żeby nie był on za długi - chodzi o odcinek pomiędzy wkładką a przedwzmacniaczem.
              No tak tylko ze ja mam JIG`a z pre w jednym box, a wybebeszanie go specjalnie - na razie mi się nie chce

Ten jest interesujący
              http://allegro.pl/item1157150112_kab...cab_mc305.html
              Thx amdr...
              Tylko mam mały problem = kur.... mnie bierze jak widzę że chcę coś kupić, co jest tańsze od wysyłki tego przedmiotu...
              no ale innego rozwiązania na razie nie widzę...

Skomentuj

Albo kup więcej metrów i sprzedaj tutaj na forum i przesyłka listowa po kilka zł :)

Skomentuj

Czy ktoś już próbował kleić fornir na szpachlówkę. Chodzi o to czy klej dobrze trzyma się szpachlówki, żeby potem nie było niespodzianek, że fornir będzie odchodził?

Skomentuj

na otworach lub drobnych odpryskach trzyma sie
                    na wiekszych powierzchniach nie probowalem

Skomentuj

Zrobię próbę na odpadkach, tylko na razie nie mam Momentu więc sprawdzę na wikolu.

Skomentuj

Ja tak kleiłem fornir. Suba składałem kilka lat temu i do dzisiaj fornir trzyma się doskonale. W ogóle nie widać, że sub ma już tyle lat.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                          Czy ktoś już próbował kleić fornir na szpachlówkę. Chodzi o to czy klej dobrze trzyma się szpachlówki, żeby potem nie było niespodzianek, że fornir będzie odchodził?
                          Nota:
                          Zastosowanie:
                          Klej kontaktowy Pattex Universal Classic przeznaczony jest do trwałego klejenia materiałów drewnianych z dekoracyjnymi płytami z tworzyw sztucznych, do klejenia gumy, skóry, korka, filcu, twardego PCV, miękkich tworzyw piankowych, metalu. Nie odpowiedni do polistyrenu, PP, PE miękkiego PCV i sztucznej skóry. Pattex Universal Classic może także służyć do układania izolacji dźwiękoszczelnej i płyt akustycznych (nie polistyrenowych), odpowiednich płytek z tworzyw sztucznych i okładzin ściennych różnego typu (poza miękkim PCV i sztuczną skórą). Służy także do klejenia taśm fornirowych na krawędziach i łukach. Uszczelnianie brzegów litych elementów drewnianych i sklejek przed wilgocią oraz wpływami atmosferycznymi oraz naklejania taśm izolacyjnych.

Reasumując też jestem ciekawy jak się spisuje na dużych powierzchniach szpachli :grin:
                          Biorąc pod uwagę to że jest to klej kontaktowy... - powinno być dobrze.

BTW: jak kleimy na wikol płyty laminowane(np. ze starych mebli) to trzeba zmatować znacznie tą powierzchnie i wtedy trzyma jak ..... (bez premedytacji, robiłem siekierką "crash testy" tak sklejonej skrzynki, płyta popękała a miejsca spoinowane wilkolem nawet nie drgnęły...)

Skomentuj

Również na Wikolu kładłem fornir. Wszystko pięknie się trzyma
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://homepage.mac.com/marc.heijlig...struction.html
                              Ciekawy sposób na robienie skosów,nie ten z piłą bo taki też tam występuje.

Skomentuj

no tak, ale trzeba miec czym to idealnie przyciac :???:

Skomentuj

http://www.popularwoodworking.com/article/klausz/

Skomentuj

pegelmasser spoko dziadzio :smile:
                                    heh sprawił bym sobie taką narżnice i otwornice ramową tylko gdzie tu kupić takie brzeszczoty długie (chyba ze 70cm ...)

Skomentuj

Dziadzio ma lata praktyki juz jakbys machal taka pile przez dobre kilkadziesiat lat tez bys tak dopasowal scianki :) pozatym widac ze stolarz z zawodu po samym wyposazeniu warstatu :p

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez misiek88
                                        Dziadzio ma lata praktyki juz jakbys machal taka pile przez dobre kilkadziesiat lat tez bys tak dopasowal scianki
                                        Nic trudnego chodź widać po jego tempie i ogólnie po pracy że robi to już po raz "coś tam do potęgi jakiejś tam" :razz: - zrobił nierówne ogonki a i tak się wpasowały w siebie.. :smile: cwaniak

Skomentuj

pegelmesser, ten gość jest dla mnie mistrzem. Przy naszym amatorskim robieniu przez nas kolumn i skrzyń. :shock: Jak ktoś z nas tak zrobi kolumny i zamieści filmik pokarze w gotowych konstrukcjach już nigdy więcej nic nie zrobię. :mrgreen:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X