Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja swoją suwmiarkę elektroniczną kupiłem w niemieckim lidlu za 10euro i sobie chwalę :)

Skomentuj

Pofrezowałem dziś za pomocą suwmiarki pożyczonej od prawie już teścia :razz: Frezy wyszły idealnie. Dzięki za podrzucenie pomysłu!
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dzięki stolarzom, spryciarzom z e-manta dowiedziałem się jak zrobić szablon do frezarki. Może komuś się przyda. Metr profilu 26zł. Zamek 6zł. Zamówiłem takie długie metrowe i piąty zapasowy aby nie został odpad z 5m elementu. Do głośników (Accuton :), wstęga) i terminali prostokątnych w zupełności wystarczy 50cm. Muszę jeszcze przykleić podziałkę w mm i będzie git.

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

KonradRak, a jak to jest regulowane?

---------- Post dodany o 18:56 ---------- Poprzedni post o 18:55 ----------

Oki, kumam :-)

Skomentuj

myslalem o dokladnie czyms takim... ale nie wiedzialem ze takie profile sa wiec kombinowalem z laserem...
            teraz widze ze nie musze

gdzie kupione te profile?

Skomentuj

http://www.tabal.com.pl/
              Centrala w Lublinie. Mają oddziały w: Radomiu, Zamościu, Siedlcach i Olsztynie.

Skomentuj

Nie łapię w jaki sposób te zamki blokują przesuwanie się profili.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                  http://www.tabal.com.pl/
                  Centrala w Lublinie. Mają oddziały w: Radomiu, Zamościu, Siedlcach i Olsztynie.
                  Jaka cena ?? Za te prowadniki ??

Skomentuj

To bardzo proste przeciez. W profilach znajduje sie sruba, ktorej nakretka z lbem porusza sie w listwie. Jak ja dokrecisz to masz na stale sztywne polaczenie dwoch listw pod katem 90 stopni. Jak zepniesz kolejne dwie listwy, to masz caly szablon regulowany do dowolnej wielkosc, ktorej granica jest dlugosc listwy. Proste i skuteczne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
                      Nie łapię w jaki sposób te zamki blokują przesuwanie się profili.
                      Skręcanie śruby zaciska się na tym "C" w drugim profilu

Skomentuj

Parę gadzetów i rozwiązań Festoola..może jakieś pomysły DIY się urodzą :-)

http://www.youtube.com/watch?v=P3ogABL8nAI

Skomentuj

Tu zdjęcie zamka. Może trochę wyjaśni. Proste i skuteczne.

Różnego rodzaju złączki:
                          http://kanya.pl/upload/pvs_pol_2010_...03_zlaczki.pdf
                          Ploter ceny podałem na początki.
                          Profil aluminiowy 20x40 - 26zł/mb
                          Zamek - 6 zł/szt

Skomentuj

Gdzieś to już widziałem :P

Hehe super się na tym pracuje, ale cena festoola z tym co podałeś to 12/1

Skomentuj

Nie na temat...
                              Ploter ceny podałem na początki.
                              Profil aluminiowy 20x40 - 26zł/mb
                              Zamek - 6 zł/szt
                              Przepraszam umknęło mi... wybaczysz ??

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                Nie na temat...

Przepraszam umknęło mi... wybaczysz ??
                                Wybaczam :)

Skomentuj

Celma DFRa 8ES

:biggrin::lol::cool::thumbsup:

Skomentuj

Pawle, koniecznie wrzuć na YT film z Twoją nową zabawką w roli głównej.
                                    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

jutro pierwsze testy
                                      pozniej, jak poznam jej wszystkie funkcje to wrzuce filmik

Skomentuj

Tak samo brzydka jak poprzednia :flapper:. Poważnie to super profesjonalny sprzęcik. Ja miałem ochotę na wielką, profesjonalną Sparky X 205 CE za 600 zł.

ale teraz bardziej do szablonu potrzebuję takiej z okrągłą stopą.
                                        Poszperałem i chyba zaryzykuję Einhell RT-RO 55 RED LINE za 280 zł.

Wg poniższego testu została wyżej oceniona od 2x droższego Bosch POF 1400 ACE
                                        http://www.etest-wohnen.de/testb_testblock-767.html
                                        Zaoszczędzoną kasę chce przeznaczyć na frezarkę nutową (lamelownicę)

Skomentuj

Tak samo brzydka jak poprzednia
                                          mojej dziewczynie tez sie nie podoba :(
                                          szczegolnie kolor

Ja miałem ochotę na wielką, profesjonalną Sparky X 205 CE za 600 zł.
                                          za duze :/

ale teraz bardziej do szablonu potrzebuję takiej z okrągłą stopą.
                                          no wlasnie wkurza mnie to bo nie pasuje do cyrkla... nie wiem jeszcze do czego to jest ale to mam :p

Skomentuj

Czaruję...
                                          X