Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szpachla natryskowa z grubą warstwą, chyba że te dziury to poważniejsza sprawa to wtedy tylko zwykła szpachla - nie próbuj tylko podkładu akrylowego kłaść grubo bo sam kiedyś popełniałem taki bład na początku przygody z malowaniem natryskowym

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
      Mam mnóstwo dziur, nie równości na paczkach. Położyłem podkład, ale nie kryje. Po za szpachlą macie jakieś pomysły na idealnie prostą powierzchnię ?
      Dobre zaszpachlowanie, dokładne wyszlifowanie i podkład. Jak brakuje umiejętności to przyklej HDF tak jaki pisze dj_zibi.
      Możesz wrzucić fotki?

Skomentuj

Tak przy okazji z ciekawości spytam. Jak myślicie czy frezy do metalu (mówię takie porządne) dadzą rady do mdfu? Czy się będą tępić/palić mdf? używał ktoś kiedyś?

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
          Czy się będą tępić/palić mdf? używał ktoś kiedyś?
          moj pierwszy frez byl do metalu (akurat mialem fi 8)
          palil MDF i sam sie szybko spalil

Skomentuj

Ja mam wszystkie do metalu/włókna weglowego tylko że sztuka kosztuje w granicach 200-300zł i nic się z nim nie dzieje jest nie do zajechania w drewnie. Jeśli chodzi o sklejkę to sklejka się nie pali w mdf-ie też nie powinno być problemu tylko nie ustawiaj max prędkości.

Skomentuj

Zamieszczone przez Guti177 Zobacz posta
              Ja mam wszystkie do metalu/włókna weglowego
              proste czy krete?

Skomentuj

A mam takie ooo:

UWAGI MODERATORA
                wklejamy kod miniaturek lub kod img - nic nie dodajemy od siebie!
                Last edited by Pawel S.; 01.05.2012, 15:01.

Skomentuj

w takim razie spalilem go z niewiedzy
                  nie pamietam - to bylo dawno i to byly poczatki zabawy z frezarka

Skomentuj

Odpuściłem temat lakierowania chałupniczymi metodami.

Wziąłem pod uwagę wykorzystania na fronty i górę - sztucznego zamszu (czerń). Ma ktoś z Was doświadczenie z tym materiałem ?

A najlepiej przypadł mi do gustu laminat resopal w czarnym połysku. I miałem wizję użyć tego jako wykończenie ogólne i jako frezów pod głośniki (na wiór bo nie chcę kupować frezarki dla 4 otworów). Jak byście to widzieli ?

Skomentuj

Sunny, jeśli nie chcesz lakierować to polecam olejowanie, woskowanie forniru (np. jakiś twardy dąb). Właśnie zdarłem niby lakier z mebli ogrodowych i potraktowałem je olejem do tarasów V33 Teak i wyszło super. Na swoje kolumny zużyjesz 0,5L więc wydasz mniej niż 50 zł. O frezarce już pisałem więc kup ! :)
                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Mi pozostał po renowacji parkietu olej, jak dobrze pamiętam ten: http://www.magiaparkietu.pl/sklep/pr...l_do_drewna_5l (tam kupowany) wiec zapewne też użyje zamiast lakieru. Brzoza z której jest parkiet wyszła świetnie - bardzo ładnie wyciąga rysunek drewna:) ale pamiętajcie szmaty/pad którymi jest wcierany olej idą na dwór bo wam się chata spali:)

Skomentuj

Pamiętaj tylko że fornir to nie parkiet i nie przymi dużej ilości. Stad nakładaj cieniutko Waćpan :)

Skomentuj

Krótkie pytanie mam do szacownego grona : czym przykleić przewody wewnątrz paczki? (żeby nie stukały o obudowę)

Skomentuj

termoglut lub tacker

Skomentuj

heja.
                                czy ktos z was probowal albo wie czy da sie frezarka do drewna zrobic mala fazke na aluminowym profilu (zebrac tak 1x1mm moze i mniej) alu bedzie wczesnie anodowane - co myslicie? czy oddac gdzies komus do zrobienia?

Skomentuj

Paweł swoje pierścienie do missiona fazuje frezarką, więc się da.

Skomentuj

ooo a czy Pawel robi to moze frezem do drewna?:PP

Skomentuj

Jak robisz małą fazę to myślę, że nie będzie z tym problemu.

Skomentuj

tak, najzwyklejsze frezy do drewna

tylko ubierz sie! bo wiory niezle bija po golej skorze :/

Skomentuj

A co to za metalowe pierscienie?? Robisz kosze do głosników ??
                                          Coś jak Audio Technology - http://www.audiotechnology.dk/iz.asp?id=4|a|132||| ???

Skomentuj

Czaruję...
                                          X