4kg czyli jakieś 5l za 76zł. Pattex kosztuje 30zł za 0.8kg. Różnica dość spora. Jeśli wydajność wyjdzie ok 8m2 z opakowania to mam klej na 3-4 pary podłogówek. To chyba nieźle.
Oczywiście z chęcią wysłucham innych ciekawych propozycji co do kleju kontaktowego do forniru.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
mialem dosyc robienia tych frezow recznie wiec w koncu doczekalem sie szablonu
ten sony jest o 1mm na strone wiekszy niz np tonsil GDN 13/40/2
obecnie przy frezie 8mm mam idealnie na wcisk
przy frezie 10mm mialbym luz 1mm na np skaj
przy frezie 6mm bede mial idealny frez na tonsila
zastanawia mnie to że jedna strona jest wyżej od drugiej czy to jest normalne ktoś posiada ten frez dedry? 07F132B?
Normalne, przy tej samej wydajności objętościowej obróbki masz mniejsze obciążenia na jedno ostrze.
W pewnym uproszczeniu można powiedzieć, że głębokość frezowania ap jest pomniejszona przez podzielenie jej na dwa ostrza.
mnie niepokoiło to ze względu na geometrię, chodziło o siłę odśrodkową bo przy tych prędkościach obrotowych to całkiem spore jest i żeby frezu nie rozerwało
zastanawia mnie to że jedna strona jest wyżej od drugiej
ooo - takiego bubla to jeszcze nie widzialem
ewidentnie zle zostaly ostrza wlutowane. ale frez bedzie OK - tylko jedno ostrze bedzie bardziej obciazone
Pawel S. mógłbyś wspomnieć, że sobie robisz to przy okazji z cyrklem też taki szablon bym zakupił
to byl pierwszy test - nie wiedzialem ze sie uda
ale sie udalo idealnie wiec mozna zamawiac wiecej
problemem sa frezy. dedra nie ma fi 10mm. musialem zamowic innej firmy
mnie niepokoiło to ze względu na geometrię, chodziło o siłę odśrodkową bo przy tych prędkościach obrotowych to całkiem spore jest i żeby frezu nie rozerwało
ooo - takiego bubla to jeszcze nie widzialem ewidentnie zle zostaly ostrza wlutowane. ale frez bedzie OK - tylko jedno ostrze bedzie bardziej obciazone
Nie będę się spierał co do błędu konstrukcyjnego frezu pokazanego przez scythe1123...., ale przecież są też frezy jedno-łopatkowe...
tak, sa i przeciez nie twierdze ze to nie bedzie dzialalo...
poprostu wiem jak ten frez powinien wygladac (mam 2szt) i wiem ze zrobili bubla...
ale jak juz pisalem frez na MDFie wyjdzie odpowiedni
ale to nie jest pierwszy, w castoramie też taki mieli z podniesionym ostrzem
przychodzę do sklepu w moim mieście i to samo, nie wiem czy dwa buble czy takie frezy
A wczoraj mógłby być - podczas frezowania otworu frezem palcowym 10mm długości 386mm, w końcowej fazie frez mi się odkręcił i zepsuł nieco obudowę. Ale zablokował się na szczęście i nic wielkiego się nie stało. Tak że panowie uważać na siebie! :)
Ze względu na brak ścisków metrowych, trzeba sobie jakoś radzić :)
P.S. Na klej poliuretanowy najlepsze są rękawiczki z lateksu. W aptece paczka 100 szt jakieś 15 zł.
Skomentuj