Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie - ma taka sama srednice

do forniru sie nie nadaje poniewaz lozysko na juz polozonym fornirze robi odgniecony rowek

Skomentuj

Szukam sobie kleju do forniru. Założeniem jest klej kontaktowy, szybko wiążący. Znalazłem takie coś jak poniżej, w oryginale do korka:
      http://allegro.pl/kontaktowy-klej-do...660057731.html
      Myślicie, że się nada?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

teoretycznie powinien sie nadac
        moze byc nawet lepszy bo przeciez korka nie da sie docisnac bez uszkodzenia...
        ale za ta cene nie wiem czy warto

Skomentuj

4kg czyli jakieś 5l za 76zł. Pattex kosztuje 30zł za 0.8kg. Różnica dość spora. Jeśli wydajność wyjdzie ok 8m2 z opakowania to mam klej na 3-4 pary podłogówek. To chyba nieźle.
          Oczywiście z chęcią wysłucham innych ciekawych propozycji co do kleju kontaktowego do forniru.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

mialem dosyc robienia tych frezow recznie wiec w koncu doczekalem sie szablonu

ten sony jest o 1mm na strone wiekszy niz np tonsil GDN 13/40/2
            obecnie przy frezie 8mm mam idealnie na wcisk
            przy frezie 10mm mialbym luz 1mm na np skaj
            przy frezie 6mm bede mial idealny frez na tonsila

Skomentuj

zastanawia mnie to że jedna strona jest wyżej od drugiej
              czy to jest normalne ktoś posiada ten frez dedry? 07F132B?

---------- Post dodany o 10:18 ---------- Poprzedni post o 10:16 ----------

Pawel S. mógłbyś wspomnieć, że sobie robisz to przy okazji z cyrklem też taki szablon bym zakupił :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                zastanawia mnie to że jedna strona jest wyżej od drugiej czy to jest normalne ktoś posiada ten frez dedry? 07F132B?
                Normalne, przy tej samej wydajności objętościowej obróbki masz mniejsze obciążenia na jedno ostrze.
                W pewnym uproszczeniu można powiedzieć, że głębokość frezowania ap jest pomniejszona przez podzielenie jej na dwa ostrza.

Skomentuj

mnie niepokoiło to ze względu na geometrię, chodziło o siłę odśrodkową bo przy tych prędkościach obrotowych to całkiem spore jest i żeby frezu nie rozerwało

Skomentuj

zastanawia mnie to że jedna strona jest wyżej od drugiej
                    ooo - takiego bubla to jeszcze nie widzialem
                    ewidentnie zle zostaly ostrza wlutowane. ale frez bedzie OK - tylko jedno ostrze bedzie bardziej obciazone

Pawel S. mógłbyś wspomnieć, że sobie robisz to przy okazji z cyrklem też taki szablon bym zakupił
                    to byl pierwszy test - nie wiedzialem ze sie uda
                    ale sie udalo idealnie wiec mozna zamawiac wiecej
                    problemem sa frezy. dedra nie ma fi 10mm. musialem zamowic innej firmy

mnie niepokoiło to ze względu na geometrię, chodziło o siłę odśrodkową bo przy tych prędkościach obrotowych to całkiem spore jest i żeby frezu nie rozerwało
                    ja bym sie martwil o lozysko a nie o ostrza :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      ooo - takiego bubla to jeszcze nie widzialem ewidentnie zle zostaly ostrza wlutowane. ale frez bedzie OK - tylko jedno ostrze bedzie bardziej obciazone
                      Nie będę się spierał co do błędu konstrukcyjnego frezu pokazanego przez scythe1123...., ale przecież są też frezy jedno-łopatkowe...

Skomentuj

tak, sa i przeciez nie twierdze ze to nie bedzie dzialalo...
                        poprostu wiem jak ten frez powinien wygladac (mam 2szt) i wiem ze zrobili bubla...
                        ale jak juz pisalem frez na MDFie wyjdzie odpowiedni

Skomentuj

ale to nie jest pierwszy, w castoramie też taki mieli z podniesionym ostrzem
                          przychodzę do sklepu w moim mieście i to samo, nie wiem czy dwa buble czy takie frezy

Skomentuj

molizwe ze wadliwa seria lub wprowadzili zmiany w konstrukcji - tak samo jak lozyska

Skomentuj

dostałem odpowiedź od dedry:
                              "Witam,
                              Pański frez jest wadliwy, proszę go nie używać i wymienić na nowy w punkcie zakupu."

super ciekaw jestem co powie mi na to pan w sklepie, bo coś mi mówił, że są problemy z serwisowaniem

---------- Post dodany o 11:23 ---------- Poprzedni post o 10:56 ----------

cholera kupiłem też frez fazujący i też trochę jedno ostrze jest niżej ;|

o co chodzi

Skomentuj

pewnie zmienili fabryke w chinach co by taniej bylo i sa pierwsze efekty

Skomentuj

dostałem odpowiedź od dedry:
                                  "Witam,
                                  Pański frez jest wadliwy, proszę go nie używać i wymienić na nowy w punkcie zakupu."

scythe1123 zapraszam do Wawy, kupiłem na dniach ten sam frez bez defektu :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                                    pewnie zmienili fabryke w chinach co by taniej bylo i sa pierwsze efekty
                                    dobrze, że nie ma pierwszych rannych :angry:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      dobrze, że nie ma pierwszych rannych
                                      A wczoraj mógłby być - podczas frezowania otworu frezem palcowym 10mm długości 386mm, w końcowej fazie frez mi się odkręcił i zepsuł nieco obudowę. Ale zablokował się na szczęście i nic wielkiego się nie stało. Tak że panowie uważać na siebie! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                        Tak że panowie uważać na siebie!
                                        UKAszowi juz paznokiec odrasta... :p
                                        ale nie z winy frezu tylko pospiechu

Skomentuj

Ze względu na brak ścisków metrowych, trzeba sobie jakoś radzić :)

P.S. Na klej poliuretanowy najlepsze są rękawiczki z lateksu. W aptece paczka 100 szt jakieś 15 zł.
                                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
                                          X