Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzięki za sugestie.

Skomentuj

Narzędzia firmy BTI

Używał ktoś narzędzi firmy BTI ?

www.bti.de
      http://www.bti.de/in/pdf/bti-in-prod...ower-tools.pdf

Warte to coś w ogóle ? Gdzie to jakościowo się znajduje ? Bliżej Festool-a czy NoName ?

Skomentuj

Kupiłem śruby klasy A2 i chciałbym je pomalować. Czy wystarczy zwykły spray do metalu? Śruby będą raz wkręcone i to wszystko (wymieniam śruby w deklach silnika motoru)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
          Kupiłem śruby klasy A2 i chciałbym je pomalować. Czy wystarczy zwykły spray do metalu? Śruby będą raz wkręcone i to wszystko (wymieniam śruby w deklach silnika motoru)
          Na jedno wkręcenie starczy w domowych warunkach, tutaj jednak obawiał bym się temperatury i warunków pogodowych/drogowych skoro to w silniku motocykla.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
            Kupiłem śruby klasy A2 i chciałbym je pomalować.
            Luszti jakiś środek kiedyś wrzucał jako obowiązek. Krzysiu przypomnij! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Krzysiu przypomnij!
              Ty mi tu Kubusiu nie Krzysiuj :P

A tak na serio - oksyda w płynie http://kolba.pl/tetra-gun-liquid-blu...7-g-p2664.html
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czytałem trochę o "oksydach" w płynie - jedni chwalą, inny wylewają do wychodka. Stosowałeś ten środek?
                Czyli na to jeszcze farbą prysnąć dla pewności? Czy samym lakierem? Albo zostawić tylko poczernione tym preparatem?

Skomentuj

Używam tego do czernienia śrubek do kolumn i daje to radę, na pewno trzeba zmywać nadmiar bo inaczej robi się tak nie przyjemny, białawy osad.
                  Generalnie mogę polecić :) Później zrobię filmik z czernienia i wrzucę :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wyposażenie warsztatu

Powoli kompletuję wyposażenie domowego warsztatu. Podpowiedzcie mi jakie sprzęty są niezbędne w amatorskim warsztacie do prac elektronicznych i mechanicznych podczas budowy urządzeń audio.

Skomentuj

Urzadzenie typu dremel.

Multiszlifierka.

Skomentuj

OK, Moglibyście też podawać model urządzenia czy firmę?

Skomentuj

Przeniosłem do offtopicu. Tu jest miejsce na luźne dyskusje.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                            Używał ktoś narzędzi firmy BTI ?

www.bti.de
                            http://www.bti.de/in/pdf/bti-in-prod...ower-tools.pdf

Warte to coś w ogóle ? Gdzie to jakościowo się znajduje ? Bliżej Festool-a czy NoName ?
                            BTI to firma pokroju WURTH'a czy BERNER'a. Sami nie produkują tylko zamawiają u kogoś (np akumulatorowe 10,8V z boscha, aku 14 i 18 z dewalta, elektronarzedzia dewalt bosch milwaukee). Z BTI nic jeszcze nie miałem ale Wurth czy Berner nie odstaje dla mnie od boscha niebieskiego czy dewalta.

Skomentuj

Echo -wszystko wyjdzie w praniu, pierwsza robota napiszesz sobie co potrzeba na kartce i do sklepu czy allegro potem sie dopytuj co kupic. A z reszta i tak nigdy nie bedziesz pewien czy dobrze trafiles z zakupem...
                              Byle hajs sie zgadzał

Skomentuj

Ale często jest tak że nie wie się o istnieniu jakiegoś urządzenia które bardzo ułatwia i przyspiesza pracę.

Na razie mam taką listę:
                                Stacja lutownicza
                                Wiertarka ze statywem i imadłem (wiertarka w drodze)
                                Trawiarka do płytek
                                Zasilacz laboratoryjny
                                Wzmacniacz mocy audio do pomiarów elektroakustycznych.
                                Organizery

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                  OK, Moglibyście też podawać model urządzenia czy firmę?
                                  w biedronce masz obecnie multiszlifierke + zestaw akcesoriow za 99zl
                                  jakosc nie najgorsza. na poczatek idealne

kup wiertelka weglikowe do pcb. HSSy dlugo nie pozyja w laminacie

Zasilacz laboratoryjny
                                  irkowy zasilacz do uruchamiania wzmacniaczy http://www.fratu.pl/irek/?bezpieczny...ncowek-mocy,49

Skomentuj

Wyżynarka, szlifierka, frezarka.
                                    ukośnica (do profili na obudowy wzmaków, radiatorów itp)
                                    Piła stołowa (wersja poważniejsza) albo zagłębiarka z listwą. Na zagłębiarkę można często użyć też zamiast ukośnicy.
                                    Dobry solidny stół, kozły itp do którego można coś przymocować
                                    Imadło? Czasem by mi się przydało

Skomentuj

Zamieszczone przez luczak69 Zobacz posta
                                      BTI to firma pokroju WURTH'a czy BERNER'a. Sami nie produkują tylko zamawiają u kogoś (np akumulatorowe 10,8V z boscha, aku 14 i 18 z dewalta, elektronarzedzia dewalt bosch milwaukee). Z BTI nic jeszcze nie miałem ale Wurth czy Berner nie odstaje dla mnie od boscha niebieskiego czy dewalta.
                                      Dzięki ! :-)

Skomentuj

Celma przyjechała. Bez problemu można zamocować wiertło 0,7mm które jest idealnie wycentrowane. Można się jedynie przyczepić do głośnej pracy dlatego trzeba wiercić w ochronnikach słuchu.

Skomentuj

Ale często jest tak że nie wie się o istnieniu jakiegoś urządzenia które bardzo ułatwia i przyspiesza pracę.

Na razie mam taką listę:
                                          Stacja lutownicza
                                          Trawiarka do płytek
                                          Zasilacz laboratoryjny
                                          Wzmacniacz mocy audio do pomiarów elektroakustycznych.
                                          Organizery
                                          Stojak na browar sie przyda też. W czasie prac samo wyjdzie czego Ci brakuje. Ja czasem pewne "narzędzia pomocnicze" sam robię w zależności co kiedy potrzebne i do czego.

Skomentuj

Czaruję...