Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

probowalem nitro, aceton i ksylenowy. ekstrakcyjny wiem ze nic nie da

Skomentuj

panowie, bede zamawial naklejki drukowane biala farba - jest ktos chetny?
      druk jest na duzym arkuszu a ja potrzebuje tylko skrawek

Skomentuj

Panowie potrzebował bym pomocy, czy ktoś z was mógłby polecić wykrywacz kabli w ścianach. Ojciec potrzebuje czegoś takiego, kupował już raz w pobliskim sklepie, działał słabo, kupił jakiś lidlowski to też była porażka, pożyczył od elektryka to coś tam wykrywał, ale już kabel w peszelu był dla niego problemem. Ogólnie już nie ma siły aby eksperymentować. Jeśli ktoś z Was miał styczność z takim sprzętem to czekam na pomysły. W grę wchodzi także sprzęt używany.

Skomentuj

Panowie misja.
          Potrzebuję zbudować szafę przesuwną o szerokości 140-145cm. Czy może ktoś polecić sklep z akcesoriami do budowy frontów?
          Prowadnice, rolki i ramy do skrzydeł przesuwnych...

Skomentuj

na bank masz taki sklep u siebie w miescie

wpisz w google akcesoria meblowe i szukaj

u mnie jest bardzo duzy wybor w 2 sklepach + castorama z chorymi cenami

Skomentuj

Ja płytę kupowałem w Castoramie, wychodziło taniej bo liczyli za m2 bez cięcia, a w innych za całe arkusze + pocięcie.
              Akcesoria i wykończenia szukaj w meblowych, myślę że będzie taniej.

Skomentuj

Dzięki Pawle za pomoc, ale szukam konkretnych odpowiedzi a nie typu: znajdziesz u siebie i szukaj. Mam kilka sklepów na oku, ale może okazać się że jest jakiś sklep internetowy, o którym nie mam pojęcia i będzie dużo taniej nawet z wysyłką. Konkrety, konkrety..

Skomentuj

Jedź do ikei albo zamów przez stronę internetową- tam jest wszystko co potrzeba (ale sprawdz z czego są wykonane elementy/ czy to mdf czy też papierowe pokryte laminatem). Ja zbudowałem tak ostatnio własne biurko z 2 pocietych blatow mdfu pod to i nierdzewki zeby zakryc ciecia(nogi miałem ze stolu jadalnianego) oraz wiszącą szafę przesuwną nad łózkiem, żeby chować gdzieś swoje graty (i klasycznie wszystko niedokonczone).

Skomentuj

W Ikei mają wszystko na wymiar 150cm. To niestety za dużo. Nie dotną mi elementów na 140cm, a ja sam sobie ich nie skrócę aktualnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      sklep internetowy, o którym nie mam pojęcia i będzie dużo taniej nawet z wysyłką. Konkrety, konkrety..
                      zamiast ceny to mnie by bardziej interesowalo jak to wyglada... a w internecie nie pomacasz ;]

Skomentuj

Panowie misja.
                        Potrzebuję zbudować szafę przesuwną o szerokości 140-145cm. Czy może ktoś polecić sklep z akcesoriami do budowy frontów?
                        Prowadnice, rolki i ramy do skrzydeł przesuwnych...
                        Nie wiem czy sprzedają w detalu, ale może warto spróbować - http://www.laguna.pl/

Szwagier testował ich rozwiązania i chwalił sobie. Kosztowo wychodziło połowę taniej niż takie same drzwi z zakładu produkującego gotowe.

Opcjonalnie warto sprawdzić jeszcze : http://www.sevroll.pl/Default.aspx?Page=1

Moje gotowe zamawiałem tutaj, (niestety to mazowieckie) : http://pl.aluprofil.pl/
                        Last edited by dzabij; 18.09.2013, 11:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          zamiast ceny to mnie by bardziej interesowalo jak to wyglada... a w internecie nie pomacasz ;]
                          Super, ale nie pomagasz w tym temacie mi na razie.

Skomentuj

dolphin123, atakuj sevroll. Zrobiłem dwie duże szafy do domu parę lat temu i śmigają do dziś.
                            Rodzaj prowadnic zależy od wypełnienia i z czego mają byś skrzydła. Jeśli zwykła płyta to bardzo prosty temat, kosztowało mnie to ok. 40% ceny (przy szkle) firmy która się tym zajmuje.

---------- Post dodany o 11:39 ---------- Poprzedni post o 11:38 ----------

Wszystkie instrukcje, rysunki na stronie :-)

http://www.sevroll.pl/

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Rodzaj prowadnic zależy od wypełnienia i z czego mają byś skrzydła. Jeśli zwykła płyta to bardzo prosty temat, kosztowało mnie to ok. 40% ceny (przy szkle) firmy która się tym zajmuje.
                              Generalnie chciałbym 2/3 szare lustro i po 1/6 od góry i dołu płyty meblowej. Wysłałem zapytanie. Dzięki. :)

Skomentuj

szare lustro, to chyba takie same zasady jak przy szkle lakobel (szkło kolorowe) 4mm, ja robiłem pełne szkło, podzielone na 3 części części listwą aluminiową. W twoim przypadku w środku będzie lustro góra dół płyta. Do tego celu wykorzystałem model Gemini, płyta 12mm od tyłu, szkło 4mm z przodu na klej. Jedyne co trzeb tam zrobić nietypowego to frez w płycie na wózek, ja zamawiałem wykonanie 5zł szt. teraz zrobiłbym sam.

Jak znajdę arkusz exel na bazie którego liczyłem wszystkie wymiary (chyba nawet były tam formuły) to podeślę Ci na PW. Generalnie dla DIYwowca, max 2 godzinki mierzenia i liczenia co zamówić przy browarze, 2 godziny składania w zależności od środka.

Skomentuj

Generalnie chciałbym 2/3 szare lustro i po 1/6 od góry i dołu płyty meblowej. Wysłałem zapytanie. Dzięki. :)
                                  U nich kupisz od płyty, przez MDF po zawiasy:)

http://www.intar.pl/About/1565_1360_gdansk.aspx

Skomentuj

Tak się zastanawiam, są jakieś przeciwwskazania do używania takich zacisków/terminali w zwrotnicy ?

Skomentuj

Nie

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        Tak się zastanawiam, są jakieś przeciwwskazania do używania takich zacisków/terminali w zwrotnicy ?
                                        Nie, aczkolwiek zalutowane to zalutowane.. :)

Skomentuj

Dzięki :)

Skomentuj

Czaruję...