Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak, maja reczna regulacje pily i nie chca pozniej kalibrowac pol dnia pily
    chodzi mi o rozne wartosci nie tylko 45 stopni.

chyba poszukam stolarni ktora ma nowa farmatowke i bedzie chciala mi to zrobic

Skomentuj

Poszukaj lepiej CNc
      Bedzie prościej szybciej i taniej
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a sa formatowki cnc?
        ja widzialem tylko formatowka + komp z programem do rozkroju

Skomentuj

kupilem frez dedry w nowym opakowaniu
          patrze ze nowe lozysko wiec kupilem na probe
          wyciagam z pudelka i... to ma LUZY! wielkie luzy tuz po wyciagnieciu z pudelka! wiec jak mamy tym bezpiecznie pracowac?

zaraz zobacze czy przypadkiem po jednym subie mi sie nie rozwali

Skomentuj

mi takie łożysko wyleciało w kosmos po wyfrezowaniu około 30 cm zaokrąglenia ;/
            luzów na wrzecionie nie mam więc bicia też żadnego być nie powinno.
            Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
            treningjezykowy.pl

Skomentuj

Ja mam komplet chińskich frezów od kilku ładnych lat i nic im się nie dzieje zawsze planuje kupić coś lepszego ale chyba póki się trzymają nie ma co wydziwiać

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Ojciec polskiego Zrób to sam przedstawia https://www.youtube.com/watch?v=Gq8xiHZ_3nE :)

Skomentuj

A ja ze względu że cały coś się dłubie głównie w drewnie, nabyłem sobie takie oto kątowniczek za całe 65 zeta :-):

https://www.youtube.com/watch?v=bZXDzlSPyjk

Skomentuj

Sprytne. Chyba już wiem co kupię razem z wkrętarką.
                    A co do frezów dedry, to kupiłem jeden 8mm z myślą, że te w zestawie z frezarką będą tragiczne. Po wycięciu 4,5 otworu w kanapce 36mm, frez palił już płytę. Wymieniłem na ten z zestawu i dokończyłem robotę bez problemu.
                    Odnoszę wrażenia, że jak kupować narzędzia to tylko porządne, natomiast jeśli chodzi o elektronarzędzia to można pokusić się o jakieś chińczyki.

Skomentuj

Witam,

dziś w Biedronce za 99 PLN kupiłem zestaw: wiertarka udarowa 900W + wkrętak akumulatorowy + akcesoria. Stara wiertarka mi się właśnie rozsypała, wkrętaka nigdy nie miałem i kpl nowych wierteł i innych końcówek się przyda. Zobaczymy, może się toto nie rozleci przy pierwszym majsterkowaniu.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

A u mnie frezy dedry super się sprawdzają.

Skomentuj

Bo frezem trzeba trochę umieć frezować.. każdy można zjarać na jednej krawędzi..

Skomentuj

Dokladnie. Kazdy musi spalic kilka frezow zanim nauczy sie frezowac

Skomentuj

To czemu, frezem z zestawu poszło mi bez problemu? Poza tym to nie są pierwsze kiepskie doświadczenia z narzędziami dedry

Skomentuj

Gdzie można zakupić podobny frez do składania skrzynek jak na 1zdjęciu po lewej u góry?
                                http://www.xavian.com.pl/index.php?x=galeria6#

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Gdzie można zakupić podobny frez do składania skrzynek jak na 1zdjęciu po lewej u góry?
                                  http://www.xavian.com.pl/index.php?x=galeria6#
                                  http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_tr...at=0&_from=R40

Skomentuj

bylo o tym juz nie raz

najtansze w polsce byly od ok 150zl
                                    jak poczytasz zagraniczne fora to trafisz na watek gdzie pokazane sa zdjecia jak kiepskie sa te tanie frezy (nie schodzi sie bo jest nie rowno)

no i trzeba miec do tego potezna frezarke 12mm + solidny duzy stol

Skomentuj

w takim razie jest jakaś lepsza alternatywa?

Skomentuj

Wydaje mi się że to jest frezowane a nie łączone za pomocą takiego wpustu ale mogę się mylić.

Skomentuj

alternatywa to dobra formatowka z cieciem na 45 stopni + lamele

nie ukrywam ze ten frez tez mnie bardzo interesuje, ale tylko i wylacznie drogie i dobre wchodza w gre :/
                                          a jak podliczysz ile kosztuje mocna frezarka + stol + frez to wychodzi min 1500zl + miejsce w garazu :/

deker skladal tak kolumny bo mu brat/kuzyn w firmie frezowal. pokazywal zdjecia i idealnie to nie wychodzilo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X