Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
    http://allegro.pl/wolfcraft-obcinak-...722027802.html
    dzisiaj kupilem przy okazji w leroyu, za kilkia dni fornirowanie wiec przetestuje w praktyce
    Zdecydowanie daj znać czy daje radę.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przed użyciem tego obcinaka trzeba będzie fornir przyciąć do jednakowej "wysokości wystawania" na całej długości np. ścianki kolumny. Tak mi się wydaje, a fornir ciężko równo przyciąć. Zobaczymy :)

Skomentuj

Mam już pomysł i na to

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

To jest przeznaczone do obrzeży meblowych a nie do forniru.

Skomentuj

z fornirem tez sobie poradzi. ja sie tylko obawiam o uslojenie forniru... moze wyrwac za duzo :/

Skomentuj

To stolarz wam powie że to jest do obcinania obrzeży z papieru pcv abs-u ale u nas i tak leży to gdzieś "na dnie" szuflady , takie to przydatne:):).
              Do obcinania forniru używa sie tego typu noża: http://img.bazarek.pl/191022/13506/1...8e848beef2.jpg kawałek deseczki lub mdfa i dawaj naprzód !!!:):)

Skomentuj

Mam ten nożyk i parę mebli do garażu tym zrobiłem. Z Obrzeżami "na żelazko" radzi sobie całkiem nieźle. Można równie dobrze zrobić to drugą strona zwykłego nożyka ale ten jest wygodniejszy i kosztuje parę złotych.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                z fornirem tez sobie poradzi. ja sie tylko obawiam o uslojenie forniru... moze wyrwac za duzo :/
                Masz rację ale nie ze wszystkim, dać mu wenge i się gubi.. jednym słowem dobre docięcie i papierek do szlifowanie niezbędny :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Masz rację ale nie ze wszystkim, dać mu wenge i się gubi..
                  no niestety te ciemne egzotyki sa strasznie twarde :/

Skomentuj

to sie dopiero nazywa frezarka! :thumbsup:

Skomentuj

no prosze, reczna a jednak CNC
                      ciekaw jestem jak to sie "nawiguje"

Skomentuj

Miałem do zagospodarowania starą pilarkę więc dodałem do swojego stołu opcje cięcia.
                        Załączone pliki

Skomentuj

Ło co ja bym dał żeby mieć taki pokoik/fabrykę albo chociaż garaż...:razz:

Skomentuj

Wyremontowany garaż, na zdjęciu ze starym stolikiem przed i później po :-) Mały ale co zrobić trza się cieszyć z tego co jest :(

Skomentuj

jak mnie dzisiaj wkur... z plytami!
                              zamowilem w czwartek. dalem im gotowy rozkroj plyty zeby bylo szybciej
                              dopiero dzisiaj obieram i jeszcze bezczelnie kaza mi doplacic!
                              na rozkroju jaki dalem powinien mi zostac wielki kawal plyty - ok 1m2
                              a oni tak to sobie rozplanowali ze kaza doplacic za 1,6m2! debile!
                              wiecej nie kupuje jak nie ma mojego znajomego pilarza :/

Skomentuj

Panowie, nie bardzo wiem gdzie umieścić ten post, więc strzelam że tutaj. Tematyka dotyczy audio - a konkretnie kabli. Musze przeciągnąć kable (sygnał + 2x głośnikowe) pod drzwiami. Mam listwę metalową i płytki. Chciałem wyrzeźbić korytko na kable, ale wydłubywanie szczypcami przyklejonych płytek idzie jak krew z nosa.. ;]

Jakieś pomysły ?

Skomentuj

Tylko pod drzwiami ? Pilnik "diamentowy" lub kątówka z tarczą diamentową ?

Ewentualnie wiertarka z odpowiednim wiertłem i jazda.
                                  Last edited by gi; 18.12.2012, 19:21.

Skomentuj

czym tniecie plyty pod katem?

Skomentuj

formatowka, pilarka tarczowa lub frezarka
                                      wyrzynarka odpada bo ostrze sie wygina

Skomentuj

kiedys probowalem wyzynarka - nie ma szans zrobic tego dobrze...
                                        tam gdzie kupuje formatni nie chca ciac pod katem - poznije nie potrafia wrocic do 0*;/

pilarki poki co nie mam - da sie zrobic to idealnie? trzyma wymiary?
                                        frezarka - to chyba sporo zabawy nie?

Skomentuj

pilarki poki co nie mam - da sie zrobic to idealnie? trzyma wymiary?
                                          celma mi sie rozjezdzalo - ale to moze wina starej tarczy (kilkanascie lat nie ostrzona)
                                          festoolem wychodzilo ladnie

frezarka - to chyba sporo zabawy nie?
                                          niestety tak
                                          ale chcesz 45 stopni? czy inne wartosci?

---------- Post dodany o 17:23 ---------- Poprzedni post o 17:21 ----------

poznije nie potrafia wrocic do 0*;/
                                          czyli wskaznik analowgowy?
                                          u znajomego stolarza jest normalnie cyfrowy wyswietlacz z dokladnoscia do 0,01 stopnia

Skomentuj

Czaruję...
                                          X