Stół ludwikowski rozsuwany z pseudo szufladą od środka(dostęp po rozsunięciu), Hi Technology dla dziewczyny która jest wizażystką.... :) Wszystko na jesionie + buku, blat sklejka która będę obłogował jesionem.
No ja też nie widzę bez wiecprcenia, chyba że jakaś marketowa wiórowa bez kleju w środku to nawet byłoby to wskazane.
Mdf trochę za ciasny, ale jeśli ładnie "ciągną" i łep się chowa na równo to byłoby fajne rozwiązanie. Na forach stolarskich chwalą te wkręty. Eh.. Sobota jadę zaraz chyba do garażu coś pokręcić i pomierzyć... :)
Nie wytrzymałem i kupiłem wczoraj te wkręty dedykowane do mdf. Co mogę powiedzieć; wchodzi ja w masło nawet na małych obrotach w mdf, bez problemu nawet wymierzając ręcznie nie rozwarstwia przy łączeniu 90 stopni. Co jest inaczej niż przy wkrętach; deski muszą być dobrze ściśnięte ponieważ wkręcając wkręt odpychane są obie skęcane powierzchnie. Jeśli chcemy to dociągnąć łeb wkręta jest tak ostry że wchodzi w wierzchnią warstwę coraz głębiej. Także inna forma skęcania trzeba się przyzwyczaić
Ostatnio kupiłem te małe aku 10.8V jak wiertarka jest ogólnie tej samej jakości to w tej cenie nic tylko brać.
Bardzo fajną sprawą jest ta nasadka kątowa Na montażach mega pomocne....
Nie wiem czy się wyrobie na 7:00 . Z lidlem to jest tak, pacownicyszabrują towar po otwarciu sklepu i czasem może czegośnie być na otwarcie. Mam takiego dziadka, fana lidla, że jak jest o na otwacie i czegość już nie ma dzwoni do ich centrali. Wysyłają to imiennie dla mniego do sklepu i za parę dni odbiera
Sprawa wygląda tak, mam budki http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi , odziedziczyłem je po nieskończonym projekcie a głośników brak, tyle że mądry co je robił wylot tunelu dał na 12mm ale za frontem jest już 16 , poszerzyłem żeby całość było na 16 , teoretyczne strojenie wg winisd jest teraz około 41 a 40hz , mam w tą budę wsadzone daytony rs180s8 i te od dołu są cięte zwrotnicą z tego projektu http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80 i tak się zastanawiam czy kompletny brak basu jest spowodowany za niskim strojeniem czy po prostu przy zwrotce by trzeba pogrzebać, tak ogólnie pytam bo skrzynki w fornirze a na górze pasuje mi wavecore tw30wa08 i mógłbym je wykorzystać w przyszłości, lub po prostu nowy front i złoże kompletny projekt na daytonie i seasie a później zmienię na wavecore a br dam z tyłu co u mnie akurat dobrze robi w pokoju bo podbija od ściany i wtedy jako tako coś słychać z niskich rejestrów, poprzednio stały tu 3sm z br z tyłu i jest znaczna różnica
Kleiłem na butaprem.
Po klejeniu jeszcze lekkie prasowanie gdzie się nie dokleiło i były nierówności.
Przed lakierowaniem kolumny stały kilka dni aby wszystko odparowało.
Teraz tego nie potwierdze, ale odklejenia przy grzejniku mogą być w miejscach które pierwotnie był niedoklejone i je prasowałem :(
W miejscu wybrzuszenia naklejasz taśmę malarską.
Nożykiem robisz małe nacięcie aby wprowadzić klej (butapren jest dość gęsty i nie będzie chciał przejść przez cienką igłę).
Po wstrzyknięciu kleju i rozprowadzeniu go po całym niedoklejonym miejscu, wyciskasz nadmiar kleju (taśma papierowa zabezpiecza fornir przed zabrudzeniem).
Wycierasz nadmiar kleju z taśmy, przyklejasz jeszcze jedną warstwę taśmy, kładziesz coś płaskiego, na to coś ciężkiego i czekasz.
U mnie niestety butapren nie przeszedł, nie chciał po prostu kleić.
Zastąpiłem go polimerowym i wszystko się udało, jest nawet lepszy od butaprenu w tym przypadku, lepiej klei i jest bezbarwny.
Skomentuj