Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Moje małe DIY:
    Co tam za stolnice robisz? Pierogi bedziesz kleil?

Skomentuj

Stół ludwikowski rozsuwany z pseudo szufladą od środka(dostęp po rozsunięciu), Hi Technology dla dziewczyny która jest wizażystką.... :) Wszystko na jesionie + buku, blat sklejka która będę obłogował jesionem.
      Last edited by dj_zibi; 12.01.2015, 20:28.

Skomentuj

Ciekawe jak wyjdzie finalnie :)

Skomentuj

Działał ktoś może z mdf i lub wiórową płytą tymi wkrętami:
          http://www.spax.com/pl/majsterkowicz...ia/spax-do-mdf

Skomentuj

Trzeba bedzie sprobowac, ale ze bez wiercenia? Az mi sie nie chce wierzyc, ale z drugiej strony to niemcy, a dla nich nie ma rzeczy nie do wymyslenia.

Skomentuj

No ja też nie widzę bez wiecprcenia, chyba że jakaś marketowa wiórowa bez kleju w środku to nawet byłoby to wskazane.
              Mdf trochę za ciasny, ale jeśli ładnie "ciągną" i łep się chowa na równo to byłoby fajne rozwiązanie. Na forach stolarskich chwalą te wkręty. Eh.. Sobota jadę zaraz chyba do garażu coś pokręcić i pomierzyć... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                Sobota jadę zaraz chyba do garażu coś pokręcić i pomierzyć...
                Ano, trzeba dzis skleic obudowy :) i dalej testowac lakiery.

Skomentuj

Nie wytrzymałem i kupiłem wczoraj te wkręty dedykowane do mdf. Co mogę powiedzieć; wchodzi ja w masło nawet na małych obrotach w mdf, bez problemu nawet wymierzając ręcznie nie rozwarstwia przy łączeniu 90 stopni. Co jest inaczej niż przy wkrętach; deski muszą być dobrze ściśnięte ponieważ wkręcając wkręt odpychane są obie skęcane powierzchnie. Jeśli chcemy to dociągnąć łeb wkręta jest tak ostry że wchodzi w wierzchnią warstwę coraz głębiej. Także inna forma skęcania trzeba się przyzwyczaić

Skomentuj

Ja w pracy uzywam podobnych tylko bez takiego "ostrza" / przyjechaly wkrecone do palet jako zabezpieczenia okien i zal mi bylo je wyrzucic :)

Skomentuj

Od jutra w Lidlu wkrętarki i wiertarki:
                      http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=541

Skomentuj

Ostatnio kupiłem te małe aku 10.8V jak wiertarka jest ogólnie tej samej jakości to w tej cenie nic tylko brać.
                        Bardzo fajną sprawą jest ta nasadka kątowa Na montażach mega pomocne....

Skomentuj

Mam większą 10,8v fajny zacisk, i nie najgorzej trzyma. Kupię chyba i tą

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zostaw coś dla mnie

Skomentuj

Nie na temat...
                              Nie wiem czy się wyrobie na 7:00 . Z lidlem to jest tak, pacownicyszabrują towar po otwarciu sklepu i czasem może czegośnie być na otwarcie. Mam takiego dziadka, fana lidla, że jak jest o na otwacie i czegość już nie ma dzwoni do ich centrali. Wysyłają to imiennie dla mniego do sklepu i za parę dni odbiera

Skomentuj

Ja już mam

Skomentuj

Ktoś ma jakiś pomysł jak w miarę sprawnie skrócić port szczelinowy, bo żeby podwyższyć strojenie to bym musiał go raczej skrócić

Skomentuj

To dużo zależy od tego jak on wygląda. Daj rysunek. Mocno chcesz go skrócić ?

Skomentuj

Sprawa wygląda tak, mam budki http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi , odziedziczyłem je po nieskończonym projekcie a głośników brak, tyle że mądry co je robił wylot tunelu dał na 12mm ale za frontem jest już 16 , poszerzyłem żeby całość było na 16 , teoretyczne strojenie wg winisd jest teraz około 41 a 40hz , mam w tą budę wsadzone daytony rs180s8 i te od dołu są cięte zwrotnicą z tego projektu http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80 i tak się zastanawiam czy kompletny brak basu jest spowodowany za niskim strojeniem czy po prostu przy zwrotce by trzeba pogrzebać, tak ogólnie pytam bo skrzynki w fornirze a na górze pasuje mi wavecore tw30wa08 i mógłbym je wykorzystać w przyszłości, lub po prostu nowy front i złoże kompletny projekt na daytonie i seasie a później zmienię na wavecore a br dam z tyłu co u mnie akurat dobrze robi w pokoju bo podbija od ściany i wtedy jako tako coś słychać z niskich rejestrów, poprzednio stały tu 3sm z br z tyłu i jest znaczna różnica

Skomentuj

Kleiłem na butaprem.
                                        Po klejeniu jeszcze lekkie prasowanie gdzie się nie dokleiło i były nierówności.
                                        Przed lakierowaniem kolumny stały kilka dni aby wszystko odparowało.

Teraz tego nie potwierdze, ale odklejenia przy grzejniku mogą być w miejscach które pierwotnie był niedoklejone i je prasowałem :(

Skomentuj

W miejscu wybrzuszenia naklejasz taśmę malarską.
                                          Nożykiem robisz małe nacięcie aby wprowadzić klej (butapren jest dość gęsty i nie będzie chciał przejść przez cienką igłę).
                                          Po wstrzyknięciu kleju i rozprowadzeniu go po całym niedoklejonym miejscu, wyciskasz nadmiar kleju (taśma papierowa zabezpiecza fornir przed zabrudzeniem).
                                          Wycierasz nadmiar kleju z taśmy, przyklejasz jeszcze jedną warstwę taśmy, kładziesz coś płaskiego, na to coś ciężkiego i czekasz.

U mnie niestety butapren nie przeszedł, nie chciał po prostu kleić.
                                          Zastąpiłem go polimerowym i wszystko się udało, jest nawet lepszy od butaprenu w tym przypadku, lepiej klei i jest bezbarwny.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X