Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Mam bok obudowy, płaski a potrzebuje zrobić takie wybrzuszenie jak jest w nowszych typach obudów gdzie się chowa i prowadzi kable za płytą główną, macie jakiś pomysł co by się nadawało do wstawienia.
Komp i tak schowany, chodzi o praktyczność, albo ceownik i na nim dam blachę, albo ramkę z mdf wytne i dam blachę, albo jakaś gotową by się może założyło tylko skąd coś takiego wziąść
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postamoże kawałek blachy z alu na dystansach i będziesz miał jak w nowych obudowach??
Skomentuj
-
Kontynuując temat wytłoczenia, chyba wstawię blachę do pieczeniahttp://allegro.pl/blacha-plyta-pieka...832052365.html
Skomentuj
-
frezarką z prostym frezem, jedna deseczka z jednej strony, druga położna na przód tak żeby zrobić kąt (ten góra dół), na wierzch frezarka oparta o obie te deseczki i jazda
coś na ten deseń tylko, że robisz powierzchnię płaską pod kątem https://www.youtube.com/watch?v=qtkBZHLJyD0
ewentualnie piłą stołową też można by pokombinować ale jakąś lepsząLast edited by malikowy; 28.12.2014, 18:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szalony123 Zobacz postaPrzydałby się jakiś tutorial
Przenoszę posty do toll boxa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaUżywał ktoś narzędzi erbauer? Czeka mnie zakup nowej frezarki i pilarki wyglądają solidnie i cena przystępna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szalony123 Zobacz postaChciałbym się dowiedzieć czy macie jakiś sposób na zrobienie owego frontu z płyty wiórowej 20mm ? Chodzi o te ścięcia bo bokach płyty
Skomentuj
-
@szalony123,
jak chcesz to mogę Ci zrobić model poglądowy w Sketchupie jak to ma wyglądać przy użyciu frezarki i tej metody co wyżej opisałem, tylko daj mi trochę czasu dziś/jutro bo nie wiem jak się wyrobię z ważniejszymi rzeczami
i jak PM napisał, 20mm to dużo za mało, w najcieńszym miejscu zaraz pęknie, do tego płyta wiórowa jest dość ciężka w obróbce, żeby zaoszczędzić możesz wszystko inne z niej zrobić ale front MDF 30-40mm nawet w zależności jaki kąt chcesz uzyskać, na krawędziach (czyli gdzie front łączy się z bokami) liczyłbym 18mm-20mm grubości wtedyLast edited by malikowy; 02.01.2015, 15:05.
Skomentuj
-
Doklejanie polakierowanego forniru
Witam
Kolumna stała blisko grzejnika i odkleił mi się punktowo fornir, powstał nabrzmienie na łączeniu liści i jedno na środku liścia.
Kolumny są gotowe pobejcowane i polakierowane lakierem bezbarwnym półmatowym nitro 3V3.
W mało widocznym miejscu próbowałem fornir podgrzać żelazkiem (jak przy budowie), ale powstała jasna plama, a gazeta zaczęła mi się przyklejać do lakieru, podobnie z bawełnianą szmatką.
Jakieś pomysły jak temu zaradzić? Fornirowałem ponad rok temu.
Skomentuj
Skomentuj