Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.youtube.com/watch?v=tVubVWzgm_s

Ciekawy patent na panelowa pile Diy.

Skomentuj

Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm? Znalazłem najmniejsze 50mm i nie tak "sprytne" jak te Troelsa.
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm? Znalazłem najmniejsze 50mm i nie tak "sprytne" jak te Troelsa.
        [imghttp://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-AT_files/jenzen-ats-bass-cab-large-1.jpg[/img]
        One raczej sa jako gotowce do zestawu z pasem. Ostatnio w Castoramie kupilem zestaw dwoch pasow i byly tam 4 takie narozniki. Troszke inne ale funkcja ta sama. 30 zl kosztowal zestaw.

Chcesz tym spinac obudowe do klejenia? Jesli tak, to ostatnio wpadlem na pomysl zeby kupic duze katowniki alu i na tym sciskac obudowy.

Skomentuj

Stosowałem małe kątowniki:

Pamiętam naszukałem się takich aby miały wewnętrzną fazkę aby nie zmiażdżyły krawędzi mdf. Te kątowniki plastikowe wydaja się bezpieczne i pas się nie zsuwa.

Skomentuj

Ale taki katownik jest za maly. Powinien byc dlugi na minimum 30 cm, tak aby pokrywal wieksza czesc krawedzi. Wtedy masz wieksza plaszczyzne docisku.
            Jesli jest gruby, to mozna szlifierka zrobic fazke w srodku, tak aby nie niszczylo krawedzi.

Skomentuj

Używam 4 pasów więc powierzchnia docisku jest wystarczająca ale chyba zrobię jak radzisz będzie wygodniej i pewnie.

Skomentuj

A dla pewnosci zachowania kata 90 stopni mozna takie same katowniki dac od srodka i scisnac sciskiem. Sa tez specjalnie sciski na katy, ale jesli kazda scianka obudowy jest zacieta na 45 stopni, to moga one nie zlapac za deche.

http://www.stanley-sklep.com/sciski-...-0-83-122.html

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                  Panowie, czy gdzieś w Polsce dostanę takie narożniki do pasów transportowych 25mm?
                  Oczywiście :) takie jak zapodałeś na foto ? to szukaj pod hasłem: Bessey narożniki Vario (linków nie podaje, kupisz gdzie znajdziesz taniej)
                  Kątowniki metalowe takie jak pokazałeś na foto to nie to samo co takie Vario (to nie ma być kąt ściśle 90st....)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Ostatnio w Castoramie kupilem zestaw dwoch pasow i byly tam 4 takie narozniki. Troszke inne ale funkcja ta sama. 30 zl kosztowal zestaw.
                    kiedy i jaki to zestaw?
                    jak za tyle to chyba kupie

ten pomysl z katownikami alu tez bym zmodyfikowal
                    w samym narozniku powinna byc wolna przestrzen

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:52 ----------

6 nastawnych naroznikow za 50zl to jeszcze nie tragedia

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      kiedy i jaki to zestaw?
                      jak za tyle to chyba kupie
                      Jakies 2 tyg temu kupilem, ale widzialem to praktycznie zawsze, to chyba staly towar. Niestety nie mam juz opakowania, powinno byc na dziale z linami i pasami, kolo narzedzi.

http://allegro.pl/ochraniacz-narozny...640305273.html tu sa ciekawe narozniki.

Skomentuj

Tu można też kupić same narożniki ale taśma to 25mm

http://www.profitechnik.pl/product/s...essey-ban.html

Skomentuj

Dzięki panowie. Właśnie zamówiłem 24 sztuki. Regulacja kąta zadecydowała.

Skomentuj

Ja też sobie takie zakupie i zwykłe pasy z motoryzacyjnego;-)

Skomentuj

Mała pomoc dla frezujących LINK

Jestem ciekawy na ile precyzyjne jest to urządzenie. Dla posiadaczy tańszych frezarek ( ze słabą regulacją ) może okazać się bardzo pomocne.

Jest też tańsza wersja - bez wyświetlacza LINK

Z chęcią przetestowałbym wersję elektroniczą... tak z czystej ciekawości.

Ps. Nie wiem czy takie "bajery" można znaleźć u nas w Polsce - ale jeśli ktoś byłby zainteresowany - mogę zakupić i wysłać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                Jestem ciekawy na ile precyzyjne jest to urządzenie.
                                na tyle precyzyjne ile suwmiarka. czyli dosc mocno
                                problem jest w samej frezarce - ma luzy i trzeba je uwzglednic

mozna cos takiego zrobic z taniej elektronicznej suwmiarki + jakies ramie

Skomentuj

Mam problem z wiertarka makity (HP1641K). Wiertarka ma szybkozaciskowy uchwyt i problem w tym ze czasami tak złapie wiertło ze bez dodatkowych narzędzi nie da rady go odkręcić. Innym razem natomiast pomimo docisku z całej pary wiertło luzuje się przy wierceniu. Czy ten typ zacisku tak ma czy trafił mi się jakiś felerny egzemplarz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    problem jest w samej frezarce - ma luzy i trzeba je uwzglednic
                                    W takich frezarkach to chyba standard.... ale w tych lepszych nie powinno być takiego problemu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                                      Czy ten typ zacisku tak ma czy trafił mi się jakiś felerny egzemplarz?
                                      ten typ tak ma. w jednych dziala lepiej, w innych gorzej. ale wszedzie mialem z tym problemy

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                      ale w tych lepszych nie powinno być takiego problemu.
                                      a u mnie sie zrobily luzy :(

Skomentuj

Eh, ze tez wcześniej nie zapytałem, moglem wziąć na kluczyk. Za sds znowu krzyczą jak za zboże :glare:

Skomentuj

jak nie jest na gwarancji to zmien sama glowice. mialo to jakas swoja specyficzna nazwe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X