Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w chinach. nie jest tanio
    taniej mozna zrobic samemu. o ile sie ma z czego

Skomentuj

Tanio, jakies 50zl mozna kupic.

Skomentuj

Za 5 dyszek to nie widziałem takiego dużego - ten niecałe 80 zeta i jeśli działa dobrze to chyba nie jest drogo i nie ma sensu samemu się z tym bawić.

Skomentuj

W pracy mamy amerykański pewnie większość wie co to za firma to ich cyklon od 300zl startuje

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

a dziala?
            nadaje sie to do domu do odciagania MDFu z frezowania?

Skomentuj

Patrząc po testach na YT działa. W pracy używamy do odciągu resztek lakieru z etykiety po wystrzale lasera, przemysłowy odkurzacz sam nie dawał rady i się zapychał, dopiero dodanie pomiędzy cyklonu pomogło, ale wiem że co innego taki cyklon a co innego separator trocin

Skomentuj

ale nadal sporo idzie do odkurzacza?

Skomentuj

Dużo mniej na pewno bo wiem że wiadro od cyklona czyszczą a odkurzacza już nie tak bardzo, tylko że to jest mega drobny pył

Skomentuj

Panowie, jakie najlepiej kupić wiertło 35mm pod zawias, które nie kosztuje majątku?
                    Last edited by marian; 12.10.2017, 18:45.

Skomentuj

Musisz kupic frez puszkowy. Wiertlo sie nie nadaje.

Skomentuj

Czy frez za około 30zł będzie wystarczający?
                        czy trzeba kupić za min. 50zł aby w ogóle wywiercić otwór?

Skomentuj

taka roznica w cenie to nie roznica w jakosci.
                          jakby to bylo 30 a 300zl to wtedy mozesz sie zastanawiac nad jakoscia

bierz najtanszy. ile chcesz tego wiercic? 8 otworow?

a moze w lokalnej firmie z plytami swiadcza takie uslugi?
                          w koszalinie pare lat temu jak pamietam wolali 2-3zl od jednego takiego otworu

Skomentuj

To zalezy w czym bedziesz wiercil i jak duzo chcesz zrobic otworow. Jak plyta wiorowa i tylko kilka zawiasow, to kup najtansza Dedre czy cos w podobie. Jak chcesz cos na przyszlosc do kup Wolfcraft'a. Za 30zl powinienes dostac Wolfcraft, a Dedre czy podobny chinol to za 15-20zl. Za 30-40 to kupisz caly komplet Condora.

Aha, no i obowiazkowo wiercenie na wiertarce pionowej, lub zwykla w przyrzadzie.

Skomentuj

Będę składał szafki do warsztatu więc nie będzie tego tyle, może jakieś 6-10 otworów :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Aha, no i obowiazkowo wiercenie na wiertarce pionowej, lub zwykla w przyrzadzie.
                              Mam przyrząd, powinien wystarczyć.

Skomentuj

http://allegro.pl/frez-puszkowy-35mm...490080504.html (FREZ PUSZKOWY 35MM SĘKOWNIK STAL SZYBKOTNĄCA TANIO)
                                Ja na tym jechałem przez pierwsze 2 lata działalności /zawodowo meble itp. robię/
                                zresztą do tej pory na montaże z nami jeździ. dokładnie taki jak na zdjęciu z tą pseudo widią.

Skomentuj

No to trzeba kupić i wypróbować :)

Skomentuj

PM nie wariuj- do wykonania we własnym zakresie kilkunastu otworów do montażu zawiasów drzwi szafek wystarcza w zupełności frez którego przedstawił awaria, oraz wzornik do nawiercania otworów i wkrętarka(https://www.youtube.com/watch?v=80G82eiha7w). Ja dodatkowo używałem punktaka którym punktowałem miejsca wiercenia wyznaczone przez wzornik co dawało większą dokładność.
                                    Po co Ci wiertarka pionowa(?) lub przyrząd, gdy średnica 35mm jest na tyle duża i pozwala uchwycić w czasie zagłębiania jednolite zabielanie (a co za tym idzie kąt prosty) narzędzia w płytę. Dodatkowo wiertło(frez) do zawiasów: http://allegro.pl/wiertlo-puszkowe-f...926230413.html (WIERTŁO PUSZKOWE FREZ PUSZKOWY DO ZAWIASÓW 35 mm) jest tak wykonane że całkowite zagłębienie części roboczej daje odpowiednią głębokość wiercenia.

Skomentuj

Ostatnio troche wierciłem. Takim zwykłym frezem, wiercenie z ręki przebijałem sie przez płytę 18mm bo skubany ten prowadzący cycek miał długości 5mm. Kupiłem taki: http://satserwis.com.pl/sk/frezy-wie...owe-38-mm.html
                                      tylko 35mm w castoramie i bardzo dobrze sie nim robiło

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                        Ostatnio troche wierciłem. Takim zwykłym frezem, wiercenie z ręki przebijałem sie przez płytę 18mm bo skubany ten prowadzący cycek miał długości 5mm. Kupiłem taki: http://satserwis.com.pl/sk/frezy-wie...owe-38-mm.html
                                        tylko 35mm w castoramie i bardzo dobrze sie nim robiło
                                        Jak robiłem regał w warsztacie to kupowałem całościowo: konfirmaty, zawiasy puszkowe, prowadnice szuflad i inne duperele i przy okazji dostałem frez do zawiasów i wiertło do konfirmantów takie jak wcześniej podałem- tanie, ale do tej pracy, dlatego nie miałem problemów takich jak u Ciebie.

Skomentuj

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
                                          PM nie wariuj- do wykonania we własnym zakresie kilkunastu otworów do montażu zawiasów drzwi szafek wystarcza w zupełności frez którego przedstawił awaria, oraz wzornik do nawiercania otworów i wkrętarka(https://www.youtube.com/watch?v=80G82eiha7w)
                                          Przeciez napisalem, ze moze sobie kupic najtanszy frez z marketu. Jak nie ma czasu to kupi w markecie, jak moze poczekac, to na allegro jest wybor duzy.

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
                                          Po co Ci wiertarka pionowa(?)
                                          A po to ze w teorii wszystko dziala najlepiej. Natomiast ja lubie wygode i precyzje pionowego wiercenia. Tak samo w teorii dzialaja otwornice, ktorymi tez mozna wiercic z reki, ale przy zastosowaniu wiertarki stolowej lub przyrzadu, efekt jest po prostu lepszy. Co kto lubi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X