Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie,

Czy nity zrywalne stalowe nierdzewne da radę zacisnąć ręczną nitownicą ? Średnica ok 6mm.

Skomentuj

No da się, ale do 6mm to już np. taka:http://allegro.pl/nitownica-reczna-n...712364367.html (NITOWNICA RĘCZNA NOŻYCOWA NITOWNICE 3,2 - 6,4)

Skomentuj

Gdzie kupię takie coś tylko taniej http://allegro.pl/fischer-82193-kd-4...979163361.html (FISCHER 82193 KD 4 K m KOŁEK PRZECHYLNY 2szt DE) ?

Chodzi mi o śruby M4x100mm, rozkładane łopatki nie są mi potrzebne.
        Last edited by Echo1; 02.09.2017, 02:12.

Skomentuj

Np. tutaj: http://allegro.pl/m4x100-sruba-walco...935152608.html (M4x100 ŚRUBA WALCOWA NACIĘCIE PROSTE A2 5szt)

Skomentuj

Podzielę się pomysłem na naprawę wyrobionych otworów pod śruby do przykręcenia głośników. Można rozwiercić otwory i wkręcić mufy ale wydaje mi się, że lepiej będzie użyć złącze meblowe.

Skomentuj

To mozna zakolkowac stare dziury i zrobic nowe :)

Skomentuj

Pomyslowy Dobromir, ciag dalszy...

Czyli jak ulatwic sobie zycie i z Karchera zrobic "prawie" Festoola

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Pomyslowy Dobromir, ciag dalszy...

Czyli jak ulatwic sobie zycie i z Karchera zrobic "prawie" Festoola
                  Jak sprawuje się ten Karcher? Zastanawiałem się nad Wd3 lub MACALLISTER 1800 W 40 L. Bo Mdf pyli niesamowicie!

Skomentuj

Bardzo dobrze sie sprawuje. Zadnych awarii, mam juz go kilka lat. Oczywiscie pracuje tylko z workami. Nie oszczedzam go w ogole i poki co zadnych awarii.

Skomentuj

Dobry patent, mi ost rura od ciężaru wyrwała mocowanie odciągu przy frezarce, co prawda mam wd6 ale myślę o dołożeniu cyklonu

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Niestety nie mam miejsca na cyklon. Ale tak sobie mysle, czy by nie zrobic jakiegos wiekszego odciagu, gdzies w rogu garazu i doprowadzic pod sufitem rury...

Skomentuj

No właśnie brak miejsca, skąd ja to znam, liczę że uda się jakoś jedno na drugim postawić i jakoś się zmieści w warsztacie

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Gdzie kupię śruby M3, M5 stożkowe z kątem rozwarcia 60°?

Skomentuj

Niestety nie mam miejsca na cyklon
                              pod odkurzaczem postaw

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                pod odkurzaczem postaw
                                To nie takie proste. Musialbym zrobic zestaw, z pojemnikiem, cyklonem i na tym odkurzacz. Zajmie to bardzo duzo miejsca, nawet dajac w pionie.

Skomentuj

Bardzo dobrze sie sprawuje. Zadnych awarii, mam juz go kilka lat. Oczywiscie pracuje tylko z workami. Nie oszczedzam go w ogole i poki co zadnych awarii.
                                  Dokładnie tak jak ja

Skomentuj

To nie musi być wielkie.
                                    Ja mam odkurzacz domowy z takim malutkim cyklonikiem zakładanym na rurę, wygląda to tak jak w linku:
                                    http://amigo-krakow.pl/userdata/gfx/...f0db58dba4.jpg
                                    i wyobraź sobie że działa. Oczywiście w warunkach szliowania mdfu ten zbiorniczek ma śmieszną pojemność, ale nie musi być zaraz wielkości wiaderka.

Skomentuj

Tak w ogolę, to muszę kupić drugi odkurzacz, bo już mnie wkurza przepinanie miedzy pila stołową, a innymi narzędziami.

Skomentuj

To moje pytanie to raczej do OT się kwalifikuje... Jakiś pomysł na wywiercenie otworów do poskręcania obudowy mając wiertarkę w ręce? Zero dostępu do narzędzi, wyrzynarka marketowa w której jedyną dobrą rzeczą jest brzeszczot boscha i fajnie by było to poskręcać

Skomentuj

a w czym problem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X