Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No właśnie mam zestaw FWP, ale przydałoby się go uzupełnić, bo kilka gwintowników i narzynek oberwało, zastanawia mnie czy cokolwiek poniżej Fanar, czy nawet starego FWP nadaje się do użytku?

Skomentuj

cokolwiek 2-3 stopniowe bedzie lepsze niz taki uniwersalny zestaw
      1-stopniowy gwintownik to tylko maszynowy :p
      a takie solidne maszynowe tez da sie niedrogo kupic

lepiej kupuj potrzebny zestaw fanar co jakis czas, niz teraz wywalic kase na byle co

Skomentuj

No właśnie z Topexa kiedyś kupiłem 3 stopniowy M4 i w stali nawet zacząć nie chciał przy otworze 3.2mm, dopiero od luźnego 3.5mm coś szło...

Z Fanara mam skrętny M3 i tym to się da gwintować, czy to stal, czy alu na radiatorki (głównie).

No nic, będzie trzeba pojedynczo kupować, jak przyjdzie coś do roboty.

Skomentuj

Ja robiłem frezarkę to metabo czy jakoś tak z casto używałem, złamałem jeden wykańczający, nawet nie wiem po ilu otworach, z mojej winy.
          Po prostu nie chciało mi się psiknąć do otworu wd40 i chyba trochę za duże obroty wkrętarki były.
          W dodatku szło to w precyzyjną płytę alu gleich, twarde to jak niewiem.

Ale fakt przydało by się zdobyć coś lepszego, bo trochę przypał zostawiać gwintownik w materiale.

Skomentuj

Miał ktoś może zasilaczyk lab. KORAD KD3005D?
            Z tego co patrzyłem radiator jest delikatnie mówiąc beznadziejny, ale zrobiłbym moda, bo jakiś fajny radiatorek się w domu znajdzie, tylko czy jest tam przełączanie uzwojeń? Bo jak jest max 30V, to przy niskich napięciach będzie niezły grzejnik.

Tym razem nie interesuje mnie DIY, bo już kilka zasilaczy robiłem, jedna z moich konstrukcji jest już ze mną długo, ale chciałbym też coś zwartego i o wyższym napięciu.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              Miał ktoś może zasilaczyk lab. KORAD KD3005D?
              Z tego co patrzyłem radiator jest delikatnie mówiąc beznadziejny, ale zrobiłbym moda, bo jakiś fajny radiatorek się w domu znajdzie, tylko czy jest tam przełączanie uzwojeń? Bo jak jest max 30V, to przy niskich napięciach będzie niezły grzejnik.

Tym razem nie interesuje mnie DIY, bo już kilka zasilaczy robiłem, jedna z moich konstrukcji jest już ze mną długo, ale chciałbym też coś zwartego i o wyższym napięciu.
              Mam jakiegoś korada, też się zastanawiałem nad nim długo i wg opini miał mieć przełączane uzwojenia, ale prawdę mówiąc zamówiłem go jak go potrzebowałem a za nim przyszedł ogarnąłem temat bez niego i jak do tej pory nie miałem potrzeby go uruchomić

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Potrzebuję perforowanej blachy do zrobienia maskownic do głośników. Najlepiej żeby otwory były sześciokątne. Gdzie taką kupię?

Skomentuj

jakaś siatka tuningowa do samochodów?

Skomentuj

Kiedyś pozyskiwałem takie siatki ze zużytych filtrów powietrza z ciężarówek.

Skomentuj

te tuningowe nie sa szesciokatne a rombowe
                      sa firmy ktore sprzedaja ladna siatki hexagonalne. niestety sprzedaja duze arkusze 2x1m wiec wychodzi drogo

w dodatku szukalem malych oczek cos jak w seas a takich nie bylo w polsce :/

Skomentuj

heh od razu przypomniały mi sie drzwi z szaf rackowych ...najladniejsze hexagonalne oczka robi dell ;p ..... .ale watpie zeby to tanio wyszlo chyba ze cos na allegro :)
                        pamietam jak zastanawiałem się czym wykonczyć fronty i jak zszedlem w pracy do serwerowni to od razu mi to wpadło w oko :)

Skomentuj

Jak małe maskownice na wysokotonówki/ średniotonówki, to może tanio coś z ikei typu stojak na dokumenty, kosz z siatki lub szuflady z siatki. Chyba, że to ma być coś mocnego na jakąś estradówkę.

Skomentuj

maja cos takiego? masz jakies fotki?

Skomentuj

Ikea ma wszystko :)

Skomentuj

Potrzebuję podkładek izolujących pod lm4780 - gdzie nabyć coś takiego lub arkusz miki do pocięcia wedle uznania?

Skomentuj

Jak się nazywa takie wiertło stożkowe?

Skomentuj

Czy to nie jest frez?

Skomentuj

pogłębiacz stożkowy

Skomentuj

Czy ktoś zna polskie dobre źródło wkrętów imbusowych czarnych do montażu głośników (4x16, 4x25) Cena na allegro (monacorów) jest trochę z d*py - 1zł za 1 sztukę... jeżeli chcę zamówić bardziej hurtowo...

Skomentuj

Do większości głośników wystarcza nawet zwykle imbusy z gwintem metrycznym. Dość często takich używam, a tam gdzie wymaganie jest bezkompromisowe podejście, to laduje nakrętki pazurkowe i te same śruby.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X