Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z jakiej płyty najlepiej wykonać wygięte boki obudowy kolumn?
    Chcę na feriach zbudować coś pokroju cremona sonus, i na razie planuje obudowę.
    Mam dostęp do plotera CNC więc w grę wchodzi zrobienie szablonów 3-4 i naciągniecie na to boków, ew. wykonanie większej ilości formatek i sklejenie ich razem.

Skomentuj

Może z tego coś wybierzesz

http://lasek.pl/giete-formatki-oklejane

---------- Post dodany o 20:54 ---------- Poprzedni post o 20:53 ----------

http://www.bester-sklejki.com/sklejki.php

---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post o 20:54 ----------

tu też jest niezły wybór sklejki profilowanej.

http://www.drewspan.com.pl/catalog/s...id/149/lang/pl

Skomentuj

Dzięki, nie wiedziałem że coś takiego jest dostępne. Może faktycznie coś w tym kierunku podziałam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
          Dzięki, nie wiedziałem że coś takiego jest dostępne. Może faktycznie coś w tym kierunku podziałam.
          Ewentualnie HDF 3mm, tańszy a sprawdzony (gi niedawno pokazywał jak kleił swoją obudowę)

Skomentuj

Dzięki, nawet chyba bardziej mi leży ta opcja, bo nie będę musiał się sztywno trzymać łuk :P

Skomentuj

Właśnie w nocy przywiozłem sprzęcik pod tytułem dyma 8

Z przyprawami.

Skomentuj

a ja dziś dostałem paczuszkę w sumie potrzebowałem tylko 12 i 15 ale w cenie dwóch był komplet wiec co tu dużo mówić

Skomentuj

Ile te frezy?

Skomentuj

30 euro to są wiertła puszkowe
                    Last edited by lonevolf; 01.02.2014, 21:36.

Skomentuj

Coś takiego znalazłem. Może się Tobie przyda. http://www.sklejkaelastyczna.pl/o-nas.html

Skomentuj

Czy takie ułożenie cewek jest prawidłowe ?

Skomentuj

ujdzie

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                            Panowie zgadliście :) Docelowo jednostka będzie stała na podstawce albo z kółkami, albo na mini nóżkach sosnowych - jak biurko. Doskonale wiem o kurzeniu się komputerów, chociaż mam zrobione filtry przeciwkurzowe z rajstop

Nikt nie zwrócił uwagi na kable A jest ich w cholere. Z tyłu zamontowałem korytka 3x3cm i poupychałem wszystkie - wyszło na styk.

Blat to płyta wiórowa laminowana ( pomarańczowa ) na to z góry nakleiłem szarą płytę HDF 3mm ( to jest taki popiel, metaliczny kolor, ciekawy :) ) Obrzeża na żelazko potraktowałem :)

Nogi lakierowane 2 warstwy cieniutko - kolor troszeczke ściemniał, ale jest fajnie.

Po bokach jest płyta ta sama wiórowa pomarańczowa oklejona białą okleiną :)

Link do zdjęć HQ: www.adam.lutuje.se/biurko1.jpg
                            www.adam.lutuje.se/biurko2.jpg

PS: Co myślicie, abym po bokach biurka ustawił kolumny? :) Te: http://adam.lutuje.se/kolumny.html
                            cudny90 , kiedyś pisałem że szybko Ci sie zniszczy ten mebelek / blat / ,
                            w jakim jest teraz stanie???

Skomentuj

marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

fajne

wracam z biedronki - widze ze jest znowu multiszlifierka zakcesoriami za 99zl
                                ale akumulatorowa!
                                i nie wiem czy uznac to za plus czy minus :/

Skomentuj

Panowie, polecicie jakas lamelownice lub kolkownice w rozsadnych pieniadzach? Ktos w temacie mebli siedzi i moze cos podpowiedziec?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Fajną lamelownice ma FERM... koło 300zł trzeba dać ale wydajny sprzęt

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Panowie, polecicie jakas lamelownice lub kolkownice w rozsadnych pieniadzach? Ktos w temacie mebli siedzi i moze cos podpowiedziec?
                                      Kupiłem lamelownice FERM 3 miesiące temu, złożyłem na niej biurko, szafki na książki i parę monitorków. IMO fajny sprzęt jak z wytrzymałością nie wiem, jednak nie masz wyjścia albo 300zł albo 1300

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        nie masz wyjścia albo 300zł albo 1300
                                        Właśnie widzę jak szukam lamelowanicy, że tak jest. A może jakieś inne rozwiązanie?

Skomentuj

Do czego Ci to potrzebne? Ja kupiłem specjalnie bo miałem własną wizje na biurko i szafki na książki... Lamelownica mi pomogła jednak bez niej też dąłbym radę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X