Wiec moze po prostu kup najtansza frezarke. Narzedzie obowiazkowe.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
kontaktowy ogarnie chyba wszsytko
http://www.netto.pl/narzedzia-s146.html widze w netto tanio multiszlifierke z akcesoriami
te z biedronki byly bardzo dobre, ale nie mialem kasy jak byly w sprzedazy
zastanawiam sie czy warto kupic ta z netto. czasami sie przydaje
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postate z biedronki byly bardzo dobre, ale nie mialem kasy jak byly w sprzedazy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczy moze piszesz o tej akumulatorowej co byla ostatnio?nie miałem nic innego w ręku stąd może za duże oczekiwania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNie żałuj, kompletnie nie ma siły i mocy to urządzenie. Nadaje się dla zegarmistrza.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...at=0&_from=R40
U mnie kupiona kiedyś za grosze działa jako frezarka "górnowrzecionowa" w stojaku od wiertarki (tuleja 1/4 cala była w komplecie), szlifierka kątowa (ma przystawkę) i do czego mi tam jeszcze potrzebna ;-) To taki koń roboczy do zajechania, którego w ogóle nie oszczędzam i odwala większość ciężkiej roboty, a jedyne co się z nią stało to przycisk blokowania wrzeciona się ułamał przy upadku (wyjąłem resztki i blokuje wkładając w pozostałą dziurę śrubokręt). Frezowałem tym mdf/sklejkę 18mm/etc.
Można też dokupić czasami okazyjnie z wałkiem giętkim (osobiście nie posiadam):
http://www.ebay.co.uk/itm/RotoZip-FS...-/281258967141Last edited by gi; 18.03.2014, 08:39.
Skomentuj
-
Panowie prosze o jakies podpowiedzi, krytyke, komentarze. Byle na tematJako ze zakupilem frezarke to musze zrobic do niej cyrkiel. Sprawa wyglada tak ze ma on byc maxymalnie stabilny, bezpieczny i precyzyjny. Na zdjeciu przedstawiam moj projekt. Kilka ostatnich centrymetrow pretow bedzie nagwintowanych. Katownik na koncu jest przesowny i zdejmowany( ma on sluzyc jako dodatkowe usztywnienie pretow, i jako dodatkowy ogranicznik co by mi frezarka nie wleciala frezem w podstawe
Takie bajery jak raczki itd to oczywiscie beda. O glownych zalozeniach napisalem. Czekam na podpowiedzi
Skomentuj
-
To nie bedzie wyginane tylko spawane tigiem. Tak jak wspomnialem czesc koncowa pretow bedzie nagwintowana, nakretki z dwoch stron katownika. Gdyby jakims nieszczesliwym trafem puscilo mocowanie pretow we frezarce to i tak mi nie pojedzie niz ogarnicznik jesy bo stopa frezarki o niego uderzy i na nim sie zatrzyma. Co wiecej jest to dodatkowe usztywnienie pretow z drugiej strony.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaTak jak wspomnialem czesc koncowa pretow bedzie nagwintowana, nakretki z dwoch stron katownika.
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaCo wiecej jest to dodatkowe usztywnienie pretow z drugiej strony.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postapóźniej dociągniesz ten kątownik i zrobisz kontrę śrubami? nie za mocno?
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTo ma sens choć była mowa niedawno o sztywności i trzymaniu wymiaru przy frezowaniu, podzielone były zdania.
Edit. W sumie nawet nie trzeba dociagac tego katownika poprostu. Cyrkiel jest tak zwymiarowany ze 2cm od konca jesli go ustawie to juz frez nie ma szansy na zetkniecie sie z podstawa . I jakos takie mocowanie mnie bardziej przekonuje niz "srubeczka" we frezarce ktora tylko dociska pret od gory.Last edited by Jimy-Adi; 27.03.2014, 22:18.
Skomentuj
Skomentuj