Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiec moze po prostu kup najtansza frezarke. Narzedzie obowiazkowe.

Skomentuj

Póki co nie utrzymuje się sam i liczę każdy grosz, a kupno frezarki to wydatek paru stówek.

Skomentuj

Nie paru stowek, tylko kilkadziesiat zl. Kup jakas uzywke na allegro. Dlugo posluzy.

Skomentuj

No chyba trzeba będzie kupić jakąś.

Skomentuj

Wez na raty :biggrin:

Skomentuj

Ma ktoś może jakieś doświadczenie związane z klejeniem płyt HIPS np. do płyty wiórowej ?

Pattex Universal Classic - ogarnie to ?

Skomentuj

kontaktowy ogarnie chyba wszsytko

http://www.netto.pl/narzedzia-s146.html widze w netto tanio multiszlifierke z akcesoriami
                te z biedronki byly bardzo dobre, ale nie mialem kasy jak byly w sprzedazy
                zastanawiam sie czy warto kupic ta z netto. czasami sie przydaje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  te z biedronki byly bardzo dobre, ale nie mialem kasy jak byly w sprzedazy
                  Nie żałuj, kompletnie nie ma siły i mocy to urządzenie. Nadaje się dla zegarmistrza.

Skomentuj

dziwne, bo UKA kupil do garazu i warte bylo zakupu. oczywiscie dremel lepszy, ale duzo drozszy
                    czy moze piszesz o tej akumulatorowej co byla ostatnio?

Skomentuj

W tej brak giętkiego przewodu.

Skomentuj

http://allegro.pl/dremel-200-szlifie...067709184.html
                        a 99zl podrobki...

Skomentuj

No to sam sobie odpowiedzialeś na pytanie - podróbki bym do ręki nie chciał wziaść :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            czy moze piszesz o tej akumulatorowej co byla ostatnio?
                            Tak tą zieloną mam na myśli. może za grube rzeczy chciałem tym piłować nie miałem nic innego w ręku stąd może za duże oczekiwania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Nie żałuj, kompletnie nie ma siły i mocy to urządzenie. Nadaje się dla zegarmistrza.
                              Polecam Rotozip:
                              http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...at=0&_from=R40

U mnie kupiona kiedyś za grosze działa jako frezarka "górnowrzecionowa" w stojaku od wiertarki (tuleja 1/4 cala była w komplecie), szlifierka kątowa (ma przystawkę) i do czego mi tam jeszcze potrzebna ;-) To taki koń roboczy do zajechania, którego w ogóle nie oszczędzam i odwala większość ciężkiej roboty, a jedyne co się z nią stało to przycisk blokowania wrzeciona się ułamał przy upadku (wyjąłem resztki i blokuje wkładając w pozostałą dziurę śrubokręt). Frezowałem tym mdf/sklejkę 18mm/etc.

Można też dokupić czasami okazyjnie z wałkiem giętkim (osobiście nie posiadam):
                              http://www.ebay.co.uk/itm/RotoZip-FS...-/281258967141
                              Last edited by gi; 18.03.2014, 08:39.

Skomentuj

Panowie prosze o jakies podpowiedzi, krytyke, komentarze. Byle na temat Jako ze zakupilem frezarke to musze zrobic do niej cyrkiel. Sprawa wyglada tak ze ma on byc maxymalnie stabilny, bezpieczny i precyzyjny. Na zdjeciu przedstawiam moj projekt. Kilka ostatnich centrymetrow pretow bedzie nagwintowanych. Katownik na koncu jest przesowny i zdejmowany( ma on sluzyc jako dodatkowe usztywnienie pretow, i jako dodatkowy ogranicznik co by mi frezarka nie wleciala frezem w podstawe Takie bajery jak raczki itd to oczywiscie beda. O glownych zalozeniach napisalem. Czekam na podpowiedzi

Skomentuj

Sam to będziesz wyginał? co ma dać ten ogranicznik?

Skomentuj

To nie bedzie wyginane tylko spawane tigiem. Tak jak wspomnialem czesc koncowa pretow bedzie nagwintowana, nakretki z dwoch stron katownika. Gdyby jakims nieszczesliwym trafem puscilo mocowanie pretow we frezarce to i tak mi nie pojedzie niz ogarnicznik jesy bo stopa frezarki o niego uderzy i na nim sie zatrzyma. Co wiecej jest to dodatkowe usztywnienie pretow z drugiej strony.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                      Tak jak wspomnialem czesc koncowa pretow bedzie nagwintowana, nakretki z dwoch stron katownika.
                                      Pamiętaj że musisz precyzyjnie ustawiać odległość. Rozumiem że najpierw ustawisz na frezarce, później dociągniesz ten kątownik i zrobisz kontrę śrubami? nie za mocno?

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                      Co wiecej jest to dodatkowe usztywnienie pretow z drugiej strony.
                                      To ma sens choć była mowa niedawno o sztywności i trzymaniu wymiaru przy frezowaniu, podzielone były zdania.

Skomentuj

później dociągniesz ten kątownik i zrobisz kontrę śrubami? nie za mocno?
                                        Dokladnie tak.

To ma sens choć była mowa niedawno o sztywności i trzymaniu wymiaru przy frezowaniu, podzielone były zdania.
                                        I wlasnie dlatego ze byly rozne zdania to robie. Masz moze jeszcze jakis pomysl co by tu wykombinowac? Cos z doswiadczenia co moglo by pomoc/uchronic przed czyms?

Edit. W sumie nawet nie trzeba dociagac tego katownika poprostu. Cyrkiel jest tak zwymiarowany ze 2cm od konca jesli go ustawie to juz frez nie ma szansy na zetkniecie sie z podstawa . I jakos takie mocowanie mnie bardziej przekonuje niz "srubeczka" we frezarce ktora tylko dociska pret od gory.
                                        Last edited by Jimy-Adi; 27.03.2014, 22:18.

Skomentuj

Mam tą multiszlifierkę z biedronki zieloną i używam praktycznie do wszystkiego, cięcie profili alu i stali, tworzyw sztucznych, wiercenie i drobne frezowanie. Ta z Netto ma większą moc i brak giętkiego przewodu który w tej z biedronki odbiera trochę mocy silnikowi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X