Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gwarancja niby jeszcze jest...pomysle co dalej

Skomentuj

Przecież to proste.

Oddaj na gwarancję,lepiej już nie będzie.

Skomentuj

Wymień bohrkopf, albo kontakt z serwisem i roszczenie gwarancyjne.

Skomentuj

Spoko, skończę co zacząłem i spróbuje zareklamować.

Skomentuj

Problem mam. Może ktoś podsunąć pomysł na wykonanie takiej fazy na krawędzi. Trudnośc w tym że promień to 35mm. Frezy kosztuja 400-500zł więc odpada. W załączniku.
            Załączone pliki

Skomentuj

zależy na ile dokładnie to ma być... Albo ręcznie (zaznaczasz sobie to 35mm na ściankach i zaokrąglasz) albo zagiąć kawałek blachy takim promieniem, papier pod spód i szlifować..

Skomentuj

Ma być bardzo dokładnie, jak z pod freza. Zapomniałem dodać że długość to ok 60cm.

Skomentuj

moze dluto?

moze zrobic ostrze profilowe i pomeczyc sie struganiem tej jednej krawedzi?

---------- Post dodany o 22:32 ---------- Poprzedni post o 22:26 ----------

http://www.cnc.info.pl/topics59/tocz...6e7f6d2796fd72
                  plytki do glowic profilowych

Skomentuj

Materiał zastosowany to MDF więc obróbka powinna być łatwa. Myślałem zastosować coś takiego jak Michal93 ale w końcowej fazie dla wyrównania powierzchni, a najpierw wiekszość materiału pozbyć się strugiem. Co o tym sądzicie ?

Paweł S: no z tymi płytkami to też myśl, tylko jak to zamontować? na kawałku kątownika + dospawać uchwyt?

Dodam jeszcze że mam 4 takie krawędzie do zrobienia, więc muszę wykombinować coś przy czym nie strace wszystkich sił

---------- Post dodany o 07:35 ---------- Poprzedni post o 07:04 ----------

Jest jeszcze jedna opcja, zlecić stolarzowi z frezarka cnc zrobienie takich elementów i potem je zamocować do frontu...

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                      Jest jeszcze jedna opcja, zlecić stolarzowi z frezarka cnc zrobienie takich elementów i potem je zamocować do frontu..
                      za cnc zaplacisz kosmiczne pieniadze
                      poszukaj zwyklego zakladu stolarskiego i zapytaj czy maja frezy ksztaltowe o takim promieniu.
                      powinni miec takie cos na duzej frezarce dolnowrzecionowej. 5min i gotowe

Skomentuj

Robisz sobie "scratch stock" i jedziesz:
                        http://www.sawmillcreek.org/showthre...hoto-Tutorial)
                        http://www.finewoodworking.com/item/...ck-for-beading
                        http://www.wkfinetools.com/contrib/j...atchStock1.asp
                        https://app.box.com/shared/z9iv4iip1u

etc.

Skomentuj

Już ktoś ostatnio pytał o coś podobnego chyba na tym forum.

Od czoła rysujesz sobie ten promień i z pomocą frezarki górnowrzecionowej i prowadnicy robisz tzw. "schodki"
                          np. Milimetr w bok + mm wgłąb itd... nastepnie papierem (przykład Michał93) równasz usuwając nadmiar.

Skomentuj

u mnie dziś mikołaj był z DHLu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                              u mnie dziś mikołaj był z DHLu
                              Szczerze... wolałbym zamówić u tego Mikołaja 4-5 frezów dobrej jakości. Połowy z tych frezów niestety nie wykorzystasz przy robieniu kolumn.

Skomentuj

widze tam tylko kilka ciekawostek - frezowanie pod katem innym niz 45*, czy np rozne promienie na krawedzi
                                dla nas najczesciej wystarcza 4-5 frezow

Skomentuj

Przydo sie a jak sie nie przydo to sie sprzydo :flapper:

Skomentuj

Tak se szukam pracy i trafiłem na firmę stolarską ktora wykonuje wzmocnienia do kolumn typu "matrix" / wygląda to nieźle:

Skomentuj

Rewelacja.

Robi wrażenie.

Skomentuj

Panowie
                                        Używał ktoś płyt OSB 22mm do budowy kolumn?? Nadaje się to?
                                        Pozdr

Skomentuj

Masz od tego tool box offtopic. Przeniosłem.
                                          Last edited by dolphin123; 18.12.2013, 10:06.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X