Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    nie wiem czy jest sens jeszcze uczyc sie tego programu...
    Też jestem tego zdania, chyba tylko dla siebie, żeby coś sobie zrobić i przesłać do zakładu/znajomym :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      Też jestem tego zdania, chyba tylko dla siebie, żeby coś sobie zrobić i przesłać do zakładu/znajomym :)
      W sumie się zgadzam. Jeżeli mają być to tylko sporadyczne zabawy, to szkoda czasu. Zawsze można kogoś poprosić o przygotowanie dxf ze szkicu - (w ramach rozrywki jestem do wykorzystania). Z własnego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że jak AC stanie się sługą i człowiek przestanie być sługą AC, jest bardzo pomocne.
      Pozdrawiam
      P.S.
      Jak macie jakieś problemy z tym programem to pytajcie

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
        Jak macie jakieś problemy z tym programem to pytajcie
        Dzięki za propozycję, napewno skorzystam :)

Ja mam akurat trochę wolnego czasu i staram się pobudzać mój nieco rozleniwiony mózg do pracy, dawno nie "zhańbiłem" się nauką jakiegoś nowego oprogramowania więc czas najwyższy :)

Skomentuj

Gdzie najtaniej mógłbym kupić jakieś ładne i tanie gniazda na terminal głośnikowy ( potrzebuję ok 40 szt./ przyda się na przyszłość :)). Najtaniej co znalazłem to na allegro 7,49 za sztukę http://allegro.pl/gniazdo-glosnikowe...302301727.html - razem wyjdzie ok 310zł. Idzie gdzieś dostać taniej podobne do nich albo nawet większe takie jak te http://allegro.pl/hd-520dn-silver-gn...093096604.html ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
            Najtaniej co znalazłem to na allegro 7,49 za sztukę http://allegro.pl/gniazdo-glosnikowe...302301727.html
            Para 15zł - bardzo dobra cena. 10zł przepłacamy w Polinku!
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czyli to pewnie najtaniej co idzie dostać? Nie chcę się bawić w wysyłki z Chin itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                w budownictwie nie wyobrazam sobie braku znajomosci tego programu podstawowy program i pracodawcy bez tego nawet na czlowieka nie spojrza

Skomentuj

Dla mnie bardziej intuicyjny w obsłudze jest SolidWorks :) i mogę go zdecydowanie polecić...

Skomentuj

Potwierdzam!
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                      w budownictwie nie wyobrazam sobie braku znajomosci tego programu podstawowy program i pracodawcy bez tego nawet na czlowieka nie spojrza
                      konserwatysci :p

Zamieszczone przez DanielDh Zobacz posta
                      Dla mnie bardziej intuicyjny w obsłudze jest SolidWorks
                      od 5-6 lat tylko tego uzywam

Skomentuj

konserwatysci :p
                        Ja powiem więcej. Sekciarze

od 5-6 lat tylko tego uzywam
                        SW jest męczące jak dla mnie, wolę Inventora

W sumie nie jest ważne jakiego oprogramowania Cad się używa, tylko w ilu % wykorzystuje się jego możliwości. Do celów diyaudio poza wycinankami na laserku (w tej kwestii uważam, że konserwatywne AC jest wystarczające), przyda się na pewno policzenie na ten przykład objętości obudowy i tu jako ortodoksa polecam znowu AC. W sumie 3d modelowanie jest uciążliwe w tym programie i są lepsze zabawki, lecz do nieskomplikowanych bryłek (na początek) wystarcza.
                        Uniwersalność tego narzędzia pociąga za sobą "małe" przystosowanie do wąskich dziedzin, lecz jest jeszcze lisp i tutaj zaczyna się zupełnie inna płaszczyzna dyskusji.
                        Rozumie nadgorliwość neofitów, co się przesiadli na inne dedykowane do wąskich branż oprogramowania Cad. Straszny ten AutoCad był
                        Pozdrawiam
                        P.S.
                        Moja deklaracja, że coś tam pomogę jest aktualna. Mam pomysł taki by na ten przykład kilka co fajniejszych konstrukcji kolumn zrobić jako 3d pdfy.

Skomentuj

a powiem więcej. Sekciarze
                          nie chcialem nikogo obrazac. dobry sasiad jest architektem

SW jest męczące jak dla mnie, wolę Inventora
                          inventora nie musialem uzywac wiec w sumie nie znam. ale najbardziej wkurzajacy byl solid edge przed wersami ST :/

---------- Post dodany 09.06.2013 o 18:20 ---------- Poprzedni post 08.06.2013 o 10:16 ----------

panowie, wracam do tematu frezow firmy GLOBUS
                          czy ktos zajechal juz ten frez?
                          ja w tym czasie skonczylem 2-3szt dedry... a globus nadal w dobrym stanie

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:20 ----------

niestety nie, a ja zaluje ze nie kupilem 2-3szt
                          ale jedno jest pewne. jak wpadnie pare grosza to kupuje inne frezy globusa
                          bardzo mi odpowiada frez 8-10x30 a nawet 8-10x35mm!
                          idealne do wycinania podwojnych plyt
                          dlugi 50mm frez dedry niestety wpada w drgania :/

Skomentuj

dlugi 50mm frez dedry niestety wpada w drgania :/
                            Frezowałem długim frezem CMT, i też wpadał w drgania, aż się w końcu wziął i pękł :P
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

panowie, wracam do tematu frezow firmy GLOBUS
                              czy ktos zajechal juz ten frez?
                              ja w tym czasie skonczylem 2-3szt dedry... a globus nadal w dobrym stanie
                              Ja juz zajechalem. Frezowalem tylko w starych plytach meblowych wiec i tak wytrzymal az za dlugo.

Skomentuj

a no widzisz - ja tylko MDF
                                w wiorowce frezuje frezem ktory juz sobie nie radzi z MDFem

jestes w stanie powiedziec ile przepracowal?

Skomentuj

jestes w stanie powiedziec ile przepracowal?
                                  hmmm, trudno powiedziec. Robilem kilka frontow do prototypow i jakies mniejsze frezowania. Generalnie jest duza roznica jakosci i wytrzymalosci miedzy frezem Dedry, a Globusem. Gdyby go uzywac do litego drewna czy mdf, to pracowalby znaacznie dluzej. Niestety plyta meblowa ze sztuczna okleina zabija frezy bardzo szybko.
                                  Ostanio dalem Globusa do ostrzenia na zwyklej szlifierce i ciekaw jestem czy cos to da.

Skomentuj

ja probowalem ostrzyc dedry, ale robilem to sam wiec nieudolnie
                                    moze doswiadczony szlifiesz zrobi to lepiej

Skomentuj

Miał ktoś do czynienia z maszynerią firmy Kress?
                                      Zaciekawił mnie odkurzacz 1200 NTX EA http://allegro.pl/kress-1200-ntx-ea-...296387743.html
                                      Za mniej niż połowę ceny Kressa jest Karcher WD 3.200 http://allegro.pl/odkurzacz-przemysl...311746917.html
                                      Sprzęt byłby używany od czasu do czasu, choć i remont się zbliża w okolicy wakacji, więc ów sprzęt miałby okazję się wykazać.
                                      Czy warto dokładać do odkurzacza za 600zł, czy taki najprymitywniejszy Karcher wystarczy?

Skomentuj

Kress calkiem ok, szwagier mial cos podobnego i pracowal dlugo ( aktualnie silnik spalony ). Ja mam Karchera 3.300 z zasilaniem pod elektronarzedzia i sprawuje sie dobrze. Musisz sobie zadac pytanie, co ten odkurzacz ma wciagac, bo jesli chcesz nim odkurzacz pyl ze szlifowania jakis scian, gipsu, betonu i tym podobne, to w razie usterki nie uznaja Ci gwarancji na sprzet. Takie odkurzacze nie sa przeznaczone do tak drobnych pylow. Po drugie jesli juz kupisz ktorys z nich i mimo to bedziesz chcial odkurzac drobny pyl, to nawet niech Ci nie przyjdzie na mysl odkurzanie bez worka. Co prawda odkurzacze maja swoj filtr, ale absolutnie niezbedne jest uzycie workow przy wciaganiu drobnych pylkow, rowniez z drewna. Bez tego zajedziesz filtr, a zaraz po tym silnik. Jedynie odkurzczajac na mokro sciaga sie worek.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                          Za mniej niż połowę ceny Kressa jest Karcher WD 3.200 http://allegro.pl/odkurzacz-przemysl...311746917.html
                                          ten odkurzacz byl w promocji w castoramie. wyslalem po niego UKAsza bo byl tani a nam byl potrzebny...
                                          wrocil z zupelnie innym odkurzaczem bo ten byl tak tandetny

Skomentuj

Czaruję...
                                          X