Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marian ja pracuje jako posadzkasz prz przemyslowce. Litrtr dobrej zywicy epoxydowej okolo 20zl. Na taki metraz najmniejsza porcje jaka sie da kupic. Gruntujesz zywica posadzke ktora jest przeszlifowana, zaraz po tym obsypujesz piaskiem naturalnym.( w tym eypadku 0.8-2) na drugi dzien wylewasz zywice i calosc obsypujesz do pelnego nasycenia tym piaskiem. Zgaduje ze zacieraczki nie masz wiec blichowka 30'tka i elegancko wyrownac wszystko. Koszt nieduzy a uwierz ze ciezko bedzie mlotkiem to skuc.

Skomentuj

Jimy-Adi

Żywica musi być jakaś konkretna, czy zwykły powiedzmy epidian 5 będzie ok ?

Gdzie da się kupić litr żywicy za 20 pln ? Chyba że to cena jaką płacicie przy ilościach hurtowych (beczki).

Skomentuj

To cena za sama zywice bez utwardzacza. Nie wiem czy ten epidian bedzie, chemik ze mnie marny. Male ilosci (wiaderka) mamy z firmy remmers. Marian ewentualnie po gruntowaniu mozesz wymieszac zywice z piaskiem 0,2-0,8 i naturalnym 0,8-2 i taka "papke" rozprowadzac juz na rowno lata,blichowka czym Ci tam wygodniej. Wydajnosc bedzie duzo wieksza bo na przyklad proporcje ktorych uzywam do szpachlowania wygladaja tak 2,7kg zywicy 1,35kg utwardzacza 44kg piasku (30kg 0,8-2). Chyba ze powierzchnia jest naprawde równa bez ubytkow itd to smialo po gruntowaniu mozna poprostu rozlac zywice i dokladnie ja rozprowadzic.

Skomentuj

Ale ja już kupiłem Śnieżkę beton-posadzka, i nawet już próbę zrobiłem.
          Cena, łatwość nakładania, trwałość, dla mnie w sam raz.
          Nic droższego i lepszego mi do szczęścia nie potrzebne :)

Skomentuj

Najwazniejsze ze jestes zadowolony

Skomentuj

Fajna nowa zabawka

http://www.bosch-do-it.com/pl/pl/maj...226-199848.jsp

Skomentuj

Mam małe pytanko. Z tego powodu, że mam dostęp w pracy do aluminium ( z maszyn tylko piła, gilotyna i zginarka/ nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa :) ), myślałem aby wziąć trochę odpadów płyt i spróbowac powycinać w domu pierścienie do głośników. Nie wiem tylko jakie frezy musiałbym zamówić ( frezarka to zwykły bosch pof1200). Czy ktoś obeznany w temacie mógłby coś poradzić? Czy jakis tani po 30 zl z allegro się nada?
                Last edited by ruffpl; 26.09.2014, 22:28.

Skomentuj

Marios ciąłeś już tym ceramikę ? Jak to idzie nie wyszczerbia kafli itp...

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                  Czy jakis tani po 30 zl z allegro się nada?
                  Najlepiej chyba właśnie taki bo później do wywalenia
                  Alu to na wolnych obrotach. Paweł chyba trochę frezował w alu ręcznie...

Jest pełno stopów aluminium, więc to też może mieć znaczący wpływ na ich obróbkę

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Przy takiej małej średnicy to chyba często te tarcze trzeba wymieniać z racji ich szybszego zużycia.

Skomentuj

Fajna nowa zabawka miałem na myśli nowy wynalazek, nie kupiłem tego jeszcze. Szkoda że głebokość cięcia tylko 16mm, mogłoby być 18-19mm do podcinania typowej płyty.

Skomentuj

MASKA OCHRONNA 3M 7502

Całkiem dobra ( jak by kogoś to interesowało )

Skomentuj

Znalazłem dwa fajne sprzęciki przydatne w diy i w cale nie takie drogie

http://www.uni-max.com.pl/stolik-wie...NTQyNzE2OTcwS0

http://www.uni-max.com.pl/stolik-pod...NTQyNzE2OTcwS0

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            MASKA OCHRONNA 3M 7502

Całkiem dobra ( jak by kogoś to interesowało )
                            Dobra maska, pamiętejcie że taką maskę należy przechowywač w szczelnym worku lub pudełku.

Skomentuj

A ja se na święta sprawiłem taki prezencik :)

miał być dremel ze stojakiem ale pooglądałem trochę filmików na youtube i dremel miał problem ze stabilnością więc zdecydowałem się na proxxona po nowym roku dokupię jeszcze to:
                              http://www.proxxon.com/en/micromot/27100.php
                              Last edited by lonevolf; 07.12.2014, 18:28.

Skomentuj

Hehe ciekawe :)

Miałem właśnie kupować dremela ale mnie zainteresowałeś tym proxxonem :)

Skomentuj

Ja jestem zdecydowany już prawie na dremela 3000 z pełnym osprzętem

Skomentuj

tu jest jeden filmik i koleś coś gada o stabilności tego dremela jest jeszcze jeden jak jakiś ruski coś tam wierci i mu tez te wiertło ucieka trochę, tez się napaliłem na dremela ale ostatecznie kupiłem proxxona i jestem zadowolony asortyment akcesoriów też spory ciekaw jestem jak to frezuje po nowym roku kupię ten stół koordynacyjny KT70 i trochę się pobawię

Skomentuj

Właśnie to jest dość trudny wybór bo raz tu piszą tak a gdzie indziej inaczej znów. Na elektrodzie ktoś pisał że te 4000 mają elektroniczną regulację czy stabilizację obrotów i ona siada, że lepiej 3000 kupić, ja właśnie na zestaw akcesoriów chciałem kupić taki http://allegro.pl/szlifierka-3000-dr...857185408.html ale popatrzę jeszcze czy z proxxona jest coś podobnego.
                                      Last edited by szastal; 08.12.2014, 07:40.

Skomentuj

A to nie lepiej zwykły stojak do wiertarki + Rotozip ? ;-)

Skomentuj

No i masz, nie zaglądał bym tu i bym pewnie wziął tego dremela 3000 a tak trafiłem na proxxona ib/e i chyba tą wezmę, tylko że cały osprzęt który oferuje dremel będzie trzeba dokupić lub zrobić. Nie pamiętam czy to na forum czy gdzie widziałem ktoś pokazywał jak zrobił takie mocowanie do proxxona gdzie miał możliwość regulacji w 3 płaszczyznach , a proxxon był do deseczki przykręcony, może jak się temat rozwinie warto będzie dodatkowy temat założyć żeby się wymieniać takimi informacjami i osprzętem do tych urządzeń .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X