Marian ja pracuje jako posadzkasz prz przemyslowce. Litrtr dobrej zywicy epoxydowej okolo 20zl. Na taki metraz najmniejsza porcje jaka sie da kupic. Gruntujesz zywica posadzke ktora jest przeszlifowana, zaraz po tym obsypujesz piaskiem naturalnym.( w tym eypadku 0.8-2) na drugi dzien wylewasz zywice i calosc obsypujesz do pelnego nasycenia tym piaskiem. Zgaduje ze zacieraczki nie masz wiec blichowka 30'tka i elegancko wyrownac wszystko. Koszt nieduzy a uwierz ze ciezko bedzie mlotkiem to skuc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
To cena za sama zywice bez utwardzacza. Nie wiem czy ten epidian bedzie, chemik ze mnie marny. Male ilosci (wiaderka) mamy z firmy remmers. Marian ewentualnie po gruntowaniu mozesz wymieszac zywice z piaskiem 0,2-0,8 i naturalnym 0,8-2 i taka "papke" rozprowadzac juz na rowno lata,blichowka czym Ci tam wygodniej. Wydajnosc bedzie duzo wieksza bo na przyklad proporcje ktorych uzywam do szpachlowania wygladaja tak 2,7kg zywicy 1,35kg utwardzacza 44kg piasku (30kg 0,8-2). Chyba ze powierzchnia jest naprawde równa bez ubytkow itd to smialo po gruntowaniu mozna poprostu rozlac zywice i dokladnie ja rozprowadzic.
Skomentuj
-
Mam małe pytanko. Z tego powodu, że mam dostęp w pracy do aluminium ( z maszyn tylko piła, gilotyna i zginarka/ nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa :) ), myślałem aby wziąć trochę odpadów płyt i spróbowac powycinać w domu pierścienie do głośników. Nie wiem tylko jakie frezy musiałbym zamówić ( frezarka to zwykły bosch pof1200). Czy ktoś obeznany w temacie mógłby coś poradzić? Czy jakis tani po 30 zl z allegro się nada?Last edited by ruffpl; 26.09.2014, 22:28.
Skomentuj
-
Marios ciąłeś już tym ceramikę ? Jak to idzie nie wyszczerbia kafli itp...
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaCzy jakis tani po 30 zl z allegro się nada?
Alu to na wolnych obrotach. Paweł chyba trochę frezował w alu ręcznie...
Jest pełno stopów aluminium, więc to też może mieć znaczący wpływ na ich obróbkę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
Skomentuj
-
Znalazłem dwa fajne sprzęciki przydatne w diy i w cale nie takie drogie
http://www.uni-max.com.pl/stolik-wie...NTQyNzE2OTcwS0
http://www.uni-max.com.pl/stolik-pod...NTQyNzE2OTcwS0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaMASKA OCHRONNA 3M 7502
Całkiem dobra ( jak by kogoś to interesowało )
Skomentuj
-
A ja se na święta sprawiłem taki prezencik :)
miał być dremel ze stojakiem ale pooglądałem trochę filmików na youtube i dremel miał problem ze stabilnością więc zdecydowałem się na proxxona po nowym roku dokupię jeszcze to:
http://www.proxxon.com/en/micromot/27100.phpLast edited by lonevolf; 07.12.2014, 18:28.
Skomentuj
-
tu jest jeden filmik i koleś coś gada o stabilności tego dremela jest jeszcze jeden jak jakiś ruski coś tam wierci i mu tez te wiertło ucieka trochę, tez się napaliłem na dremela ale ostatecznie kupiłem proxxona i jestem zadowolony asortyment akcesoriów też spory ciekaw jestem jak to frezuje po nowym roku kupię ten stół koordynacyjny KT70 i trochę się pobawię
Skomentuj
-
Właśnie to jest dość trudny wybór bo raz tu piszą tak a gdzie indziej inaczej znów. Na elektrodzie ktoś pisał że te 4000 mają elektroniczną regulację czy stabilizację obrotów i ona siada, że lepiej 3000 kupić, ja właśnie na zestaw akcesoriów chciałem kupić taki http://allegro.pl/szlifierka-3000-dr...857185408.html ale popatrzę jeszcze czy z proxxona jest coś podobnego.Last edited by szastal; 08.12.2014, 07:40.
Skomentuj
-
No i masz, nie zaglądał bym tu i bym pewnie wziął tego dremela 3000 a tak trafiłem na proxxona ib/e i chyba tą wezmę, tylko że cały osprzęt który oferuje dremel będzie trzeba dokupić lub zrobić. Nie pamiętam czy to na forum czy gdzie widziałem ktoś pokazywał jak zrobił takie mocowanie do proxxona gdzie miał możliwość regulacji w 3 płaszczyznach , a proxxon był do deseczki przykręcony, może jak się temat rozwinie warto będzie dodatkowy temat założyć żeby się wymieniać takimi informacjami i osprzętem do tych urządzeń .
Skomentuj
Skomentuj