Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja bym próbował butaprenem :)

Skomentuj

Wolałbym nie eksperymentować

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        Dałem zwykłą żółtą matową 3mm i okazuje się że daje ładne bursztynowe właśnie światło. Jeśli nie potrzebujesz bardzo jasno, to może będzie OK? Jeszcze mi pare sztuk zostało jak chcesz spróbować.
        niestety mam otwory zrobione pod 5mm
        ale oczywiscie diody beda ledwo swiecily, zeby nas nie oslepiac i nie denerwowac

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
        Wolałbym nie eksperymentować
        ostatnio zadajesz tak prymitywne pytania, ktore pasuja bardziej do kompletnie zielonych...
        od lat uzywam prawie wylacznie butaprenu (bochem botem gta) i nie mialem z nim zadnych problemow
        martwisz sie, ze butapren rozpusci kosz? niepotrzebnie

Skomentuj

Nie mogę znaleźć na forum zagadnienia oklejania płyty wiórowej, na której jest już okleina. Czy obowiązkowo należy zerwać starą okleinę do surowej płyty czy można kleić na starej okleinie. Jeśli zrywać to z użyciem jakiegoś środka chemicznego?

Skomentuj

Na kontaktowy się da i się trzyma. Przynajmniej u mnie. Dla świętego spokoju przejechałem tylko papierem ściernym.

Skomentuj

Zerwac mozesz przy pomocy oplarki, ale jak nieduzo odchodzi to podklej kontaktem, jak pisze Micwoj. Nawet superglue czasami sie stosuje w niewielkich poprawkach.

Skomentuj

Zamieszczone przez johans23 Zobacz posta
                na której jest już okleina
                Czekaj, bo nie pomyślałem. Ale taka PCV, czy normalny laminat? Bo ja o laminacie pisałem.

Skomentuj

No taka w stylu samoprzylepnej.

Skomentuj

No to ci powiem, że fornir na kontaktowym pewnie się będzie trzymał. Ale czy okleina będzie się trzymała obudowy...

Skomentuj

Chciałbym przykleić fornir na płycie gdzie jest jakaś okleina (ciężko mi powiedzieć, ale wygląda na samoprzylepną). Skubana jest dobrze przyklejona i zerwaniem byłby problem.
                      Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                      Ale czy okleina będzie się trzymała obudowy...
                      Trenuję na drzwiach od szafki

Skomentuj

Zamieszczone przez johans23 Zobacz posta
                        Chciałbym przykleić fornir na płycie gdzie jest jakaś okleina (ciężko mi powiedzieć, ale wygląda na samoprzylepną). Skubana jest dobrze przyklejona i zerwaniem byłby problem.
                        Kontaktowym przylepisz na prawie wszystko, ale czy nie odejdzie potem razem z ta okleiną pod spodem tego nikt ci nie powie.

Skomentuj

Ja kleiłem patexem nawet parapet heheh, tylko wcześniej zagruntowałem uni gruntem, wyszło jak by był cały z drewna zrobiony.

Last edited by Trol.; 14.03.2016, 20:20.

Skomentuj

Czym lekkim wypełnić pustą przestrzeń w tubie Monacora?

Skomentuj

ktora?
                              pianka montazowa?

Skomentuj

pianką montażową...?

edit.
                                Paweł mnie uprzedził.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  ktora?
                                  Między pierścieniami

Skomentuj

a w jakim celu chcesz to uzupelniac?

Skomentuj

Jak to się przykryje frontem głośnika to taka wnęka może trochę rezonować.

Skomentuj

rezonowac to moze od niskotonowego a nie od tweetera
                                        wiec ja bym najwyzej tam przykleil kawalek maty bitumicznej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          ezonowac to moze od niskotonowego
                                          o to mi chodziło

Skomentuj

Czaruję...
                                          X