Jeśli mogę doradzić. Przed kupnem sprawdź jak te ledy świecą.... tak naprawdę. Jakiś czas temu kupiłem na podwórko lampę led 30W z czujnikiem i świeci mega jasno. Po jakimś czasie kupiłem podobne lampy do garażu 4 szt po 30W i porażka. Niby lampa taka sama, niby moc też, a ilość światła nie taka. Kupowałem przez net, więc nie miałem możliwości sprawdzenia. Wydawać by się mogło, że skoro moc i barwa światła są takie same, to będą świecić tak samo... a jednak.
Na wiosnę planuję w garażu zrobić sobie miejsce do lakierowania i zdecyduję się na zwykłe świetlówki. W lokalnej hurtowni elektrycznej mają akurat wyprzedaż opraw, do tego sama świetlówka też droga nie jest. Używane będą okazjonalnie, więc szybkość zapalania nie jest istotna, pozyją w tym trybie pewnie kilka lat. Jak dla mnie szkoda kasy na ledy. Ja się naciąłem.
Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami
Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami
W sumie w hurtowni elektrycznej mam już jakieś upusty i pewnie wyszłoby to co z netu, ale leniwy jestem i nie chce mi się do sklepu jechać 20km, przed komputerem wygodniej ;-) Takie później efekty :-(
Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?
Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?
Silikon odlewniczy ?
Być może sprawdziła by się glina samoutwardzalna, atutem tutaj jest cena (2zł za kilogram ).
Panowie potrzbuje pomocy, a mianowicie jak fachowo nazywa sie zaworek na zdjeciu. Zaworek jest z glowicy sprezarki 3 tlokowej. Wyleciala sprezynka i ja zniszczylo. Na jednym baniaku mi wyzuca powietrze i butli nie moze nabic. Nie wiem nawet pod jakim haslem szukac tej czesci :/
Już kiedyś wspominałem. http://diyaudio.pl/showthread.php/90...l=1#post433277
Niestety możesz kupić cokolwiek jak ma być tanio. I tak będzie miało to luzy albo na całości albo tarcza szerszy rowek zrobi niż lamela.
Jak nie stać Cię na festool`a to nie ma znaczenia co kupisz
Skomentuj