Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam muf dokładnie takich samych jak na obrazku ale pod śruby M4 i M5

http://pylonsklep.pl/pl/mufa-wbijana...4-mm-stal.html

Skomentuj

Widziałem mufy m4 w obi i liroyu. Na pewno wizualnie nie takie, ale są.
      Te są chromowane?

Skomentuj

Powłoka nie ma dla mnie znaczenia. Ważny jest wzór na powierzchni.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          juz wiem ze kupie 8 swietlowek 120cm led
          Jeśli mogę doradzić. Przed kupnem sprawdź jak te ledy świecą.... tak naprawdę. Jakiś czas temu kupiłem na podwórko lampę led 30W z czujnikiem i świeci mega jasno. Po jakimś czasie kupiłem podobne lampy do garażu 4 szt po 30W i porażka. Niby lampa taka sama, niby moc też, a ilość światła nie taka. Kupowałem przez net, więc nie miałem możliwości sprawdzenia. Wydawać by się mogło, że skoro moc i barwa światła są takie same, to będą świecić tak samo... a jednak.
          Na wiosnę planuję w garażu zrobić sobie miejsce do lakierowania i zdecyduję się na zwykłe świetlówki. W lokalnej hurtowni elektrycznej mają akurat wyprzedaż opraw, do tego sama świetlówka też droga nie jest. Używane będą okazjonalnie, więc szybkość zapalania nie jest istotna, pozyją w tym trybie pewnie kilka lat. Jak dla mnie szkoda kasy na ledy. Ja się naciąłem.

Skomentuj

Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
            Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
            Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami

Skomentuj

Zamieszczone przez czarodziej Zobacz posta
              Jeśli mogę doradzić. Przed kupnem sprawdź jak te ledy świecą.... tak naprawdę.
              w ciemno bym tego nigdy nie kupil. ale widzialem w pracy i tym mnie przekonaly

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                w ciemno bym tego nigdy nie kupil. ale widzialem w pracy i tym mnie przekonaly
                To wszysto wyjaśnia :-)

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
                Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
                Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
                Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami
                W sumie w hurtowni elektrycznej mam już jakieś upusty i pewnie wyszłoby to co z netu, ale leniwy jestem i nie chce mi się do sklepu jechać 20km, przed komputerem wygodniej ;-) Takie później efekty :-(

Skomentuj

Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?
                  Last edited by Echo1; 15.02.2016, 12:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                    Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?
                    Silikon odlewniczy ?

Być może sprawdziła by się glina samoutwardzalna, atutem tutaj jest cena (2zł za kilogram ).

Skomentuj

Silikon odpada bo jest elastyczny. Potrzebuję czegoś co będzie łatwo przeciąć i zeszlifować.

Skomentuj

Z gipsu odlej.

Skomentuj

Jakiego gatunku gipsu użyć i jak zabezpieczyć tubę żeby gips nie przykleił się do plastiku?

Skomentuj

Nie wiem jakiego. Pewnie zwykly budowlany. Oklej tube workiem foliowym i tyle.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                              Jakiego gatunku gipsu użyć i jak zabezpieczyć tubę żeby gips nie przykleił się do plastiku?
                              Podobno (sam nie sprawdzałem) tłuszcz, pasta do podług, pasta Hades do nagrobków, wosk, etc.

Skomentuj

używał ktoś może szyny zaciskowej z lidla?

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=53738

lepiej widoczna jest w gazetze, strona 22:
                                http://gazetka.lidl.pl/2087cb94-e196...002312350/#/22

główny cel: ucięcie płyty bocznej pod kątem - trapez

Skomentuj

Jak rozumiem, ma to służyć też za culagę? fajny pomysł, chyba trzeba kupić na próbę.

Skomentuj

Panowie potrzbuje pomocy, a mianowicie jak fachowo nazywa sie zaworek na zdjeciu. Zaworek jest z glowicy sprezarki 3 tlokowej. Wyleciala sprezynka i ja zniszczylo. Na jednym baniaku mi wyzuca powietrze i butli nie moze nabic. Nie wiem nawet pod jakim haslem szukac tej czesci :/

Skomentuj

"Zawory/zaworki xxx" gdzie xxx to model sprężarki.

Z trzema tłokami kojarzy mi się 3JW60.

Skomentuj

Ktos poleci niedroga lamelownice?

Skomentuj

Już kiedyś wspominałem.
                                          http://diyaudio.pl/showthread.php/90...l=1#post433277
                                          Niestety możesz kupić cokolwiek jak ma być tanio. I tak będzie miało to luzy albo na całości albo tarcza szerszy rowek zrobi niż lamela.
                                          Jak nie stać Cię na festool`a to nie ma znaczenia co kupisz

Skomentuj

Czaruję...
                                          X