Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
PS ponadto szpachlówki powinno być nałożone tyle, żeby w bezpośrednim sąsiedztwie założonego pola podczas szlifowania nie przecierać się do gołej blachy bo jest ona o wiele twardsza niż powłoka lakiernicza i szpachlówka. W takim przypadku zawsze wyjdą góry i doliny. Powodzenia życzę.
Pozdrawiam.Last edited by lokiec3; 09.09.2016, 12:16.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaponadto szpachlówki powinno być nałożone tyle, żeby w bezpośrednim sąsiedztwie założonego pola podczas szlifowania nie przecierać się do gołej blachy bo jest ona o wiele twardsza niż powłoka lakiernicza i szpachlówka.
Skomentuj
-
Dziś już docelowo się zabawiłem, tzn epoksyd - szpachla - epoksyd, może szału jeszcze nie ma, ale lepiej niż to co pokazałem na próbce, w jednym miejscu jeszcze będę musiał poszaleć z włóknem szklanym, ale coś się posuwa.
Podkład to Novol Protect 360, przeszkadza w czymś jego kontakt ze szpachlą i potem lakierem akrylowym?
W opisie jest:
Może być bezpośrednio pokrywany lakierami nawierzchniowymi, jak również pracować w systemie mokro na mokro.
Skomentuj
-
Właśnie to jest na stal, robię zaprawkę, po szlifie niestety się trochę rozrosła, bo lakier już w ogóle się nie trzymał.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaUdanej zabawy w lakierowania.
Dzięki, przyda się.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapod warunkiem ze mamy dolnowrzecionowke
Skomentuj
-
Czy ktos wie czy mozna to u nas dostac http://loggerheadtools.com/index.php...=index&cPath=8 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaGdzie najtaniej mogę zamówić profile aluminiowe T-Slot 20x20 cięte na wymiar oraz elementy połączeniowe?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Item
Leanflex
Bosch-Rexroth
MayTec
i jeszcze pewnie paru innych.
Problem leży gdzieś indziej. O ile Item kojarzy mi się z profilami do zabudowy (np: targowej), o tyle przykładowo Bosch jedynie z budową maszyn przemysłowych, a więc konstrukcyjne. MayTec z kolei głównie z taśmociągami i przenośnikami...
Sugerują zatem zrobić inaczej. Zobacz w katalogach jak wyglądają kształtki i wybierz taką, która najbardziej Ci pasuje. Pewnie będzie tutaj chodziło o względy estetyczne (np: Bosch ma rowki na brzegach rowka, a w zagłębieniu dodatkowy pod odwierty, to średnio estetycznie wygląda, ale znakomicie poprawia pracę przy budowie maszyn). Cenowo nie będziesz miał dużej różnicy, o ile nie zamawiasz tego paletę.
Miłego.
Irek.N.
Skomentuj
-
Jakim klejem najlepiej skleić piankę polietylenową?
Klej oparty na żywicy czy lepiej jakiś reagujący?
Potrzebuję skleić se sobą dwa arkusze 100cm x 120cm x 10cm aby uzyskać grubość 20cm.
Pianka będzie służyć do mocowania tarczy łuczniczej więc najlepiej będzie skleić arkusze na brzegach aby strzały sie nie brudziły od kleju.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZwykly klej polimerowy. Kleic jak klejem kontaktowym. Dac na obie czesci, chwile poczekac i skleic. Tylko dluzej trzeba czekac az porzadnie zlapie.
Dziękuję!
Czy ktoś próbował tego kleju?
http://www.soudal.pl/kleje-profi/item/731-vapourseal
Skomentuj
-
Witam.
Czy używał ktoś z was lakieru "Domolux bezpodkładowy lakier do parkietu"? Nie wiem czy ja coś źle zrobiłem czy ten lakier tak okropnie się nakłada na całą kolumnę. Jest dość gęsty i dłuższe wachlowanie pędzlem powoduje ciągnięcie się powłok,i a kiedy się nałoży zbyt grubą warstwę po wyschnięciu widać pociągnięcia pędzlem.
Kolejna sprawa to kiedy zaczynałem nakładać warstwę na ostatnim boku to lakier na pierwszej ściance na tyle zasechł, że lekki przypadkowe muśnięcie pędzlem bo rancie między bokiem pierwszym i czwartym pozostawiało widoczny ślad jakby łączenia kilku warst. Oczywiści próba roztarcia dawała niezamierzony efekt ciągnięcia się lakieru i zostawiania śladów po pędzlu.
Ogólny efekt nie jest zły ale w słoneczny dzień widać miejscami te niedociągnięcia.
Jestem zmuszony zeszlifować lakier i nałożyć jakiś inny. Wybrać tym razem lakier wodny?
Skomentuj
Skomentuj