Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolejnosc ma takie samo znaczenie jak przy oklejaniu fornirem

Skomentuj

Jak przeczytałem gdzieś na forum najlepiej fornirowanie zacząć od spodu potem tył, boki, góra i front.
      Tak też będę oklejał HDF.

Dziękuję za pomoc.

Skomentuj

Kolejnosc fornirowania ma znaczenie, ale oklejanie hdf juz zupelnie mniejsze.

Skomentuj

ma dokladnie takie samo. cos tam widac, ale dopiero z bliska
          a na HDFie bedzie cos widac jak zacznie klawiszowac (duzo mniejsze, wiec i mniej widoczne)

Skomentuj

Paweł, chodzi Ci o miejsce połączenia płyt?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              ma dokladnie takie samo. cos tam widac, ale dopiero z bliska
              I wlasnie czesto tak jest, ze dopiero z bliska widac czy ktos zrobil cos dokladnie, czy byle jak :) Diabel tkwi w szczegółach!

Skomentuj

tak, laczenie plyt

Skomentuj

Nawet działa:

Za krotki stol w pile, zeby docinac dlugie formatki? Zaden problem!

Skomentuj

Jakiej firmy ściski stolarskie używacie? szukam czego relatywnie taniego ale też bez przesady. Jakoś klejenie z wkrętami średnio wychodzi :( Rozglądałem się po sklepach i napotkałem jakieś badziewie po 10zł i powiem dupy to nie urywało. Na allegro zwróciłem uwagę na produkty Vorela które cenowo prezentują się znośnie. Miał ktoś do czynienia ze sprzętem tego producenta? wszelkie porady mile widziane.

Pozdrawiam
                    Marek

Skomentuj

Drewnia rączka w tanich ściekach lipa, lubi pękać. Te wykończenia z przeźroczystego plastiku też szału nie robią.
                      Relatywnie tani i dobry jest dexter z liroy merlin jak masz gdzie kupić.

Skomentuj

No niestety trochę daleko. Na sam dojazd wydam tyle co za sprzęt. Jak tam dojade to chętnie pomacam :) najlepsze jest to, że byłem tam jakieś 2 tygodnie temu i w ogóle nie pomyślałem o tym :( a coś innego co jest warte kasy? Chyba będę musiał przeprosić wkręty

Skomentuj

W Katowicach masz liroy merlin

Skomentuj

Z tańszych mogę polecić ściski z OBi
                            https://www.obi.pl/decom/product/LUX...=1&pageSize=72
                            Na stronie jest wersja 160mm, ale w sklepach (przynajmniej tych w 3mieście jest też 300mm ) i jest chyba o 1zł tańsza.
                            Te plastikowe nakładki spadają i lepiej je od razu wyrzucić, albo jakoś przykleić. :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
                              Te plastikowe nakładki spadają i lepiej je od razu wyrzucić, albo jakoś przykleić. :-)
                              Dokładnie tak, tylko często przydaje się coś bardziej miękkiego i równego niż odlew.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ten luxtool jest naprawdę spoko.

Skomentuj

Potrzebuję przymocować śruby do waveguide zalewając je żywicą. Jakiego typu żywicy użyć?

Skomentuj

Wg mnie najlepsza do tego będzie żywica lub klej epoksydowy.

mg

Skomentuj

Jakiś czas temu kupiłem ściski Yato 600mm za 11 zł, plastikowe rączki i gruby płaskownik.

Skomentuj

Panowie, szukam żelu BHP do rąk.
                                      Kilka lat temu miałem przyjemność takim żelem (bananowym) myć ręce i był naprawdę dobry, lepszy od tych past z piaskiem.

Szukam w necie i nie mogę znaleźć.
                                      Są natomiast jakieś tanie produkty w butelkach (ale to raczej nie ten produkt).

Czy ktoś może jakiś dobry żel polecić?

Skomentuj

I kolejne pytanko: gdzie można kupić frez oznaczony nr. 2? (nr.1 to standardowy frez zaokrąglający)

Skomentuj

taki tylko raczej do dolnowprzecionowej ,płytkowy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X