Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Jak swierze osmo, to ciepla woda z mydlinami. Jak zaschniete, to kup nowy pedzel. Mozesz sprobowac podgrzac opalarka i do mydlin. W ogole kto tam pedzlem osmo kladzie? :P
    Wiedziałem że tak będzie :) nie woskuje kolumn pędzlem, używam też osmo do czegoś innego jako impregnat na wilgoć.
    No właśnie nie działa mydlinami z ciepłą wodą...bo też tak zrobiłem i zostało go sporo i skleja pędzel..

Skomentuj

To ciepła woda i plyn do mycia naczyń. Trzeba troche poplukac.

Skomentuj

Jakim klejem przykleić przednią ściankę do obudowy z MDF?

Skomentuj

Ja zawsze wszystko kleje klejami poliuretanowymi. Gdy kleję duże powierzchnie rozprowadzam klej szpachelką tak aby został cienki filtr i przykładam klejoną płytę.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mógłbyś podlinkować do konkretnych klejów żebym wiedział co kupić?

Skomentuj

Soudal 66A - dłużej schnie, ale mniej puchnie i mam mocniejszą spoinę.
              Tytan D4 - szybciej schnie, ale mocniej puchnie i ma słabszą spoinę niż Soudal.

Do klejenia boków ze sobą polecam Soudal 60A - klej konstrukcyjny, bardzo mocna spoina, nie rozpręża się tak mocno i jest fajnie gęsty :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czym przycisnąć na czas klejenia? Ściskami czy położyć jakiś ciężar?

Skomentuj

To już zależy od wielkości klejonej powierzchni oraz od tego jak długie ramię mają Twoje ściski. Jeśli ramię ścisku masz dość długie to ściski wystarczą.

Skomentuj

Jeszcze mam takie pytania.

Czym pomalować obudowę z surowego MDFu żeby żeby zabezpieczyć przez zabrudzeniem?

W jaki sposób wykończyć obudowy malowaniem w warunkach domowych?

Skomentuj

Przewin kilka stron w tyl, na pewno cos bedzie o tym. Zadajesz za duzo pytań...

Skomentuj

http://lmgtfy.com/?q=Izolant+mdf

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                          W jaki sposób wykończyć obudowy malowaniem w warunkach domowych?
                          Zasadnicze pytanie: masz kompresor? Jesli nie to zostaje Ci tylko walek.

Skomentuj

Echo twoje pytanie jest tak ogólnikowe, że pozostaje odpowiedzieć: pomalować farbą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Zasadnicze pytanie: masz kompresor? Jesli nie to zostaje Ci tylko walek.
                              Nie mam.

Skomentuj

No i po zawodach

Skomentuj

Jeśli malować wałkiem to co będzie potrzebne?

Skomentuj

duzo cierpliwosci i stalowe nerwy!
                                    lepiej poszukaj kogos w okolicy z kompresorem

Skomentuj

W jakiego typu zakładach mogliby mi te obudowy pomalować?

Skomentuj

http://lmgtfy.com/?q=Lakierowanie+mdf

Skomentuj

Zaprawki na czym?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X