Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Jak ktos jeszcze nie ma, to polecam! Proste i jakze ulatwiajace zycie diyowca :)

kurczę niby proste a przydatne będzie , muszę też sobie to sprawić.

Słyszeliście może o tej firmie http://vander.pl/ ost trafiłem natest wkrętarki i ukośnicy, co ciekawe pasują wszystkie akumulatory od makity i celmy i są łudząco podobne do tych firm ale jednak ciut tańsze

Skomentuj

panowie, jak sie nazywa ta twarda pianka co sluzy za uszczelki np w glosnikach estradowych?
      to co sie wkleja wokol gornego zawieszenia

musze dociac na wymiar nowe uszczelki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        panowie, jak sie nazywa ta twarda pianka co sluzy za uszczelki np w glosnikach estradowych?

Szukaj pod hasłem pianka EVA/płyta EVA, to chyba to tworzywo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

Uszczelki EPDM ?

Uszczelki polietylenowe PE ?
          Last edited by gi; 01.07.2015, 10:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez misk@ Zobacz posta
            pianka EVA/płyta EVA
            po tym szukalem (podane na stronie stx) ale nic nie znalazlem
            wiem gdzie to kupic... ale w koszalinie :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

szukalem jako "termoplast eva" i nic nie znalazlo
            jako pianka eva juz cos znajduje

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://coscon.pl/produkt/pianka-eva1...100cm-x-100cm/
            jak nie znajde mniejszych kawalkow to ktos bedzie chcial jeszcze jakies uszczelki?

Skomentuj

Spróbuj poszukać w sklepach dla plastyków, pierwszy wynik z google: https://www.tintadlaplastykow.pl/pianki-eva
              W empiku też takie widziałem, ale cienkie.

Skomentuj

Nikt ze znajomych lub w rodzinie nie ma malych dzieci? Mozesz popytac czy nie ma ktos niepotrzebnej maty podlogowej w puzzle. Ja ostatnio wyrzucalem kilkanascie literek :) bo mi zajmowaly miejsce w piwnicy.

Ps albo :

www.sport-shop.pl/mata-amortyzujaca-pod-sprzet-puzzle-122x122x1-cm-hms-p-18131.html
                Last edited by ruffpl; 02.07.2015, 17:33.

Skomentuj

bede w koszalinie na urlopie to kupie w sklepie z art szewskimi

Skomentuj

Kilkanaście postów wcześniej pytałem o klejenie płyty meblowej do ściany. Jeśli ktoś byłby zainteresowany tematem, to próba, którą wykonałam wykazała, że nie da się tego kleić na kleju do płytek. Sam grunt szczepny trzyma się płyty doskonale, ale woda z kleju niestety przesiąka przez laminat i wygina płytę. Ostatecznie przykleiłem te płyty na kleju Soudal T-rex - klej do zastosowań amatorskich, ale sprawdził się, póki co, doskonale. Klej na bazie kauczuku - klei się więc podobnie jak butaprenem, z tym że lepiej nie dopuszczać do mocnego odparowania rozpuszczalnika, a jedynie częściowego. Najlepiej zrobić to tak, że nanosimy klej na płytę, dociskamy (dobrze jest minimalnie "pojeździć" płytą po ścianie), odklejamy i po minucie, dwóch dociskamy ponownie z dużą siłą. Chwyta momentalnie. Ja ścianę jeszcze gruntowałem unigruntem - była pomalowana jakąś farbą słabej jakości i trochę "pyliła" i obawiałem się jeszcze, że może się odspajać od podłoża.
                    Last edited by dabyl; 08.07.2015, 10:00.

Skomentuj

Aż dziw że to trzyma się ściany/farby. Tak myślę, że jakbym miał takie wyzwanie to kleiłbym to na klej montażowy punktowo. Ale dobrze wiedzieć, że są też inne rozwiązania.

Skomentuj

Ten Soudal T-Rex jest opisany właśnie jako klej montażowy, więc właściwie jest do takich zastosowań. Może niejasno opisałem to w poprzednim wpisie - kleiłem właśnie punktowo, a w porównaniu do butaprenu chodziło tylko o to, że dobrze jest nieznacznie odparować rozpuszczalnik z kleju, bo wtedy po dociśnięciu od razu trzyma i nie trzeba długo dociskać płyty. Ale generalnie tak, jak napisałeś - zwykły klej montażowy i klejenie punktowe.

Skomentuj

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=39527
                          Aluminiowy wózek transportowy
                          Mam bardzo podobny od lat w domu, przetrwał już wiele remontów i przeprowadzek. Przewiozłem tym tony płytek, klejów, gruzu, mebli itp itd. Polecam, jeśli ktoś chociaż czasem potrzebuje.

Skomentuj

Moze nie jest glosnikowym dlubaczem, ale warto zobaczyc te piekno stolarki i pasji.

Skomentuj

Nic nie widać :(
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziwne, u mnie lata. Wiec daje link bezposredni

https://vimeo.com/49620224

kliknij prawym na filmie i daj watch on vimeo
                                Last edited by Pogromca mitow; 05.08.2015, 19:45.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  hmm, wydaje mi się że był już ten filmik na forum w innym temacie

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Dobry stolarz. 92 lata i wszystkie palce na miejscu. Będę wredny, ale nieczęsty widok.

Skomentuj

W jakim programie otworzę i wydrukuję plik Autotraxa z rozszerzeniem .PCB?

Skomentuj

W jaki rodzaj oscylacyjnej najlepiej zaopatrzyć się do kolumn? Szczególnie mam na myśli szlifowanie odstających krawędzi po składaniu skrzynek.

Na razie jadę taką na okrągłe krążki i jak zbyt dużo nie odstaje, to daje rady, tylko nie wiem czy 80 to nie za duża gradacja jak na wstępny szlif.

Skomentuj

A to nie lepiej ścinać to frezem z łożyskiem?
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X