Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wolfcraft niby dobra firma, ale ten ich stojak niezbyt udany.

Skomentuj

No ja pożałowałem i nie kupiłem wolcrafta, tylko jakiś tańszy..

Skomentuj

Nie na temat...
        http://www.dzikie.net/index.php?art=...l=true&cpage=1

na jednej stronie kilka szkolnych lekcji fizyki (elektroniki) w wielkim skrócie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Wolfcraft niby dobra firma, ale ten ich stojak niezbyt udany.
          a jaki inny stojak polecacie? chętnie sobie coś takiego kupię

Skomentuj

Ja mam taki http://www.amazon.de/KWB-BOHRST%C3%8.../dp/B0043VUCGO i generalnie jestem zadowolony. Poza tym mam dwa stacjonarne Metabo, ale to juz niebardzo sie nadaje do wiercenia w kolumnach, chyba ze niewielkich, ktore wejda pod statyw.

Skomentuj

Ja mam taki http://www.amazon.de/KWB-BOHRST%C3%8.../dp/B0043VUCGO i generalnie jestem zadowolony. Poza tym mam dwa stacjonarne Metabo, ale to juz niebardzo sie nadaje do wiercenia w kolumnach, chyba ze niewielkich, ktore wejda pod statyw.
              dzięki za odpowiedź

a co jest nie tak z tym wolfcraftem? na co zwrócić uwagę przy zakupie innego?

Skomentuj

Byl prawie dwa razy drozszy. Do tego stopa nie jest calkiem plaska, ma takie wpusty na wiercony material. Regulacja pochylenia nie budzila mojego zaufania. W tym co ja mam jest to zrobione prosciej.

Skomentuj

I faktycznie drogi - 140zł.

Na allegro jest jakiś wynalazek za 40zł:
                  http://allegro.pl/przystawka-do-wier...164221496.html

Może zaryzykuję.

Skomentuj

Mam prawie taki sam, telepie się na boki.

Skomentuj

http://sch-remote.com/Color-LCD-touc...PID-EVOR04.php chyba trzeba będzie przetestować

Skomentuj

marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Elegancki zestaw, ale i tak wolałbym osobne klocki :)

Skomentuj

Ładne ale wytrzymałość raczej słaba patrząc jak to sie trzęsie..

Skomentuj

No bo to nie jest główne narzędzie do pracy, samo to, że jest akumulatorowe świadczy o tym. To jest narzędzie na zasadzie - jedziesz na montaż do klienta, na miejscu musisz coś dociąć, dopasować i masz taki multibox. W takim użyciu może sprawdzać się bardzo dobrze :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Bardzo fajne, chętnie bym przygarnął :)

Skomentuj

Zabawka.
                                  Musialby to zrobic festool, ale wtedy kosztowaloby pewnie z 10 tys.

Skomentuj

Zabawka.
                                    Musialby to zrobic festool, ale wtedy kosztowaloby pewnie z 10 tys.

Festool ma system CMS - wkładki do stołu dla podstawowych elektronarzędzi ( zagłębiarka, wyrzynarka, szlifierka taśmowa i frezarka ) Całość łączy się ze tradycyjnym stołem roboczym MFT ( który sam w sobie jest małą "formatówką" ) i uzyskujemy w ten sposób fajny system. Aż tak drogie (10k) to to nie jest - zmieścisz się w 5k z elektronarzędziem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                      Festool ma system CMS - wkładki do stołu dla podstawowych elektronarzędzi ( zagłębiarka, wyrzynarka, szlifierka taśmowa i frezarka ) Całość łączy się ze tradycyjnym stołem roboczym MFT ( który sam w sobie jest małą "formatówką" ) i uzyskujemy w ten sposób fajny system. Aż tak drogie (10k) to to nie jest - zmieścisz się w 5k z elektronarzędziem.
                                      Tak tak, wiem wiem. Ale gdyby mialoby to dzialac dokladnie tak jak na filmie, to trzeba by bylo zaprojektowac to od zera, poniewaz wszystko miesci sie w jednej walizie. Moze z cena 10 tys przesadzilem, ale bylaby wysoka, z reszta jak wszystko co ta firma produkuje.

Skomentuj

Moze z cena 10 tys przesadzilem, ale bylaby wysoka, z reszta jak wszystko co ta firma produkuje.

Ktoś gdzieś napisał "CCC"

Skomentuj

Napisal, ale w innym sensie :P Po prostu uwazam, ze sprzet Festoola jest jednak nieco za drogi :) ale bez watpienia jest to wysoka jakosc. Lepszy to juz chyba tylko Mafell ( ale i jeszcze drozszy ).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X