Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Super sub na EMPHASER EG 12"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Super sub na EMPHASER EG 12"

Ostatnio zająłem się kolejnym subem! Tym razem na amerykańskim głośniku Emphaser EG 12" 400rms 4ohm głośnik jest ciężki bo waży 12kg! :cool:

ZAŁOŻENIE:
    Dobry sub który walnie mocno jak i miło grał!

OBUDOWA:
    Wykonana z płyty wiórowej 18mm chodź troszkę za cieńsza :lol: Wykończona szarym obiciem klejonym na butapren Bardzo ładnie się prezentuje :grin: Obudowa ma litraż 39litrów netto około 40litrów brutto strojona na 41hz producent zaleca obudowe 38 litrów bassreflex więc zrobiłem idealnie :grin:

NAPĘD:
    Napęd możliwe że już niedługo będzie axton C402 Ale narazie brak kasy :sad:

WRAŻENIA:
    Sub grał w fiat uno pod wzmakiem no name niby 150rms po zmostkowaniu ale i tak w to niewierze :grin: Grał bardzo fajnie basik potęga wszystko się ruszało lusterka tablice rejestracyjne wycieraczki i inne chodź głośnik niepokazał swoich możliwości :smile:

KOSZTORYS:
    głośnik:250zł
    płyty wiórowe:miałem :smile:
    obicie: 30zł
    silikon:15zł
    vicol:9zł
    butapren:6zł
    wejścia terminala:miałem
    kabel:45gr

wszystko razem:około 311zł
    A na koniec fotki niewyszły bo robione komórką ale niedługo będę juz miał aparat zrobie lepsze :}

[/img]

popraw linki ze zdjęciami.

Skomentuj

Fotki wbije za jakies 1h bo teraz niemam zbytnio czasu i musze poprawić reszte.

[/img]

Skomentuj

Cos ci nie wychodzi z foto- a tak swoja drogom to miałem codzienne relacje z budowy empraschera... ;-)

Skomentuj

No z foto to coś mi nieidzie ciągle próbuje i nic z tego :smile:

[ Dodano: 2008-04-16, 20:44 ]
          [img][/img]

[ Dodano: 2008-04-16, 20:47 ]
          udało mi się to jakoś zrobić i działa :grin: :grin: :grin:

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

Skomentuj

skrzynia ogólnie spoko ale kolor kocyka nie pasuje

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
              wszystko się ruszało lusterka tablice rejestracyjne wycieraczki i inne chodź głośnik niepokazał swoich możliwości
              Nie rozumiem takiego podejścia do Car audio dla niektórych to właśnie co wyżej kolega napisał jest miarą brzmienia, trzepie okolicą, autem bas jest w porzo. :neutral:

Usuń znaczniki [img] bo coś ich za dużo

Skomentuj

W sumie skrzynka jak skrzynka, głośnik jak głośnik, nie widze tu nic na miano "super sub". Kocyk wydaje sie być dobrze położony chodź przydały by sie lepsze fotki.

Skomentuj

Fotki zrobie lepsze jak już odzyskam aparat :smile:

Skomentuj

Nie zgodzę sie z twierdzeniem głośnik jak głośnik. Już pisze dlaczego: Emphaser robiony jeszcze w USA, 12kg, 400wat RMS, cewka 3" 75mm, odlewany kosz, magnes 22cm średnicy, wysoka efektywność.
                    Zachwalam ten głośnik bo sam posiadam takowy i wiem co potrafi.

Skomentuj

domysalm sie ze fajnie gra, sam mam glosniki w aucie tej firmy i jestem zadowolony.
                      moglbys mi powiedziec gdzie mozna taki glosnik kupic za 250zł?

Skomentuj

Można było, gość miał dwie sztuki, pierwszy raz widziałem te głośniki na allegro.

Skomentuj

Nom niestety tylko 2 sztuki były na allegro :wink: A głośnik to jest bardzo dobry :grin:

W domu gdy jeszcze niebył w samochodzie bo od wczoraj jest pod 160rms szyba w oknie niewytrzymywała zasłony latały i inne takie :grin:

Skomentuj

akurat dla mnie takie rzeczy nie są wyznacznikiem dobrego basu :), ale domyślam się ze gra dobrze. gratuluje zakupu.

Skomentuj

Domino Mój głośnik w subie ma cewke 4 cale, magnes ok. 25 cm średnicy, ma odlewany kosz, napewno wyższą efektywność i nie jest jakiś super nie wiadomo jaki, ot głośnik jak głośnik tylko porządnie wykonany.

Skomentuj

Jaki to głośnik jakiej firmy?

Skomentuj

Mój i domina tez ma magnes o średnicy około 25cm

Skomentuj

Głośnik marki B&C, estradowy tak nawiasem, konkretnie model 18TBX100, do obejżenia na stronie www.noiseart.pl . Wielkość magnesu jest dość istotna ale jest to tylko jeden z wielu czyników świadczących o jakości głośnika. Bo przecież stx'y miały duże magnesy jak na swoją cene i co z tego :)

Skomentuj

No widzisz to poco porównujesz głośnik samochodowy z głośnikiem estradowym?Przeciez to dwie inne bajki :wink:

Skomentuj

Kto porównuje? Tylko napisałem że mam głośnik przewyższąjący parametrami (które wymienił domino) ten głośnik a nie jest niczym specjalnym, nic nie porównuje. Zresztą co z tego że jeden jest CA a drugi PA (nieco inne założenia konstrukcyjne, ale nie o to mi chodzi), ma to przedwszystkim GRAĆ i to że ma jakąś tam średnice cewki świadczy tylko o tym że teoretycznie na cewke można podać wiekszą moc, i nie świadczy to w żadnym stopniu o tym czy głośnik jest dobry/lepszy/super. Rozumiem że cieszysz sie z tego że masz głośnik lepszy niż targowiskowy chłam, ale nie róbcie z niego nie wiadomo czego, jak już mówiłem-głośnik jak głośnik i zdania swego nie zmienie.

Tyle na ten temat.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X