Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uniamp cudnego :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja powiem tak: Nie ważne jak to wygląda nie wazne jak jest wykonane, wazne co jest w srodku! a w srodku jest rewelacyjny UNI projektu IRKA wiec napewno to co ważne jest zachowane, co do wyglądu to jeszcze mozna przerobic:) Co do wiórki na dole to moze lepiej było by zrobic tylko PRZÓD I TYŁ alu a reszte własnie ołozyc płytami fornirowanymi?? Nie wiem czy jestem ślepy czy cos ale nie doczytałem sie jakie to cos ma wymiary:) Zmienił bym jeszcze rozłozenie elementówi, np dla trafa zrobił jakis "pokoik" , zabudowe i zrobił jakies otwory na wentylacje radiatorka ktory przy dlugim graniu rzeczwiscie moze sie zagrzać:) Cudny albo jestes bardzo niecierpliwy albo bardzo niedokładny, to niestety sie łaczyc tez lubi:) Ja tez ucze sie powoli staranosci ale pośpiech swoje robi:) pozdrawiam

Skomentuj

oczywiście chodziło mi o napięcie a nie prąd! pomieszało mi się z ustawianiem prądu spocz. :p ech, można zgłupieć.

Skomentuj

wydales na te wszystkie moduly pewnie pare dobrych stow
        Które "wszystkie moduły" ? Selektor to kwestia 10zł, zasilacz wyszedł mnie może z 2zł :P

Teraz przekonałem się, że na tym forum ludzie patrzą tylko na pieniądze i taka jest prawda. Napisałem, że wydałem na obudowę 32zł.

Wam się bardziej podoba, gdy ktoś na forum pokaże obudowe owaloną z każdej strony niezniszczalną blachą nierdzewną o grubości 10mm za 500zł robioną na zamówienie :P ( A właśnie TO dla mnie jest głupotą )

dj_zibi, może rozwiń swoją myśl?

Jeśli chodzi o wentylację - panuję nad sytuacją .. Gdy będzie gorąco pomyśli się nad jakimś wentylatorem ze sterownikiem obrotów.

Skomentuj

Jedyne co mi nie pasi to to że mogłeś dać ten aluminiowy panel na froncie do samego dołu i nie zostawiać takiej deski... Ale tak to jest spoko, zwłaszcza że za tą cene I ogólnie popieram cudnego, w końcu to DIY i bardziej się liczy sam dźwięk a nie wygląd

Skomentuj

melisław, Tej dechy od dołu też nie miało być ... Ale, gdy się okazało, że proponowany radiator ma wysokość 10cm ( tyle co blacha ) stwierdziłem, że zostawię taką wiórówkę od dołu ofornirowaną i wg mnie wygląda to ładnie :)

A obudowa powstała w kwietniu :P Tak sobie jeszcze dzisiaj myślałem, że 31 maja to ona już długo leżała i czekała na KIT

Skomentuj

Nie wiem czemu wszyscy tak panikują z tą temperaturą w środku. Przecież Uni ma zabezpieczenie termiczne :razz:
              cudny90, nie chodzi o pieniądze, ale nawet za te 32zł można było to lepiej zrobić (mam na myśli STARANNIEJ).

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                Które "wszystkie moduły" ?
                Tak robisz z siebie glupiego ... jasne oczywiscie 10 zł i 2 zł a trafo oraz uniampa masz za 20zł tez tak ?:)

Zamieszczone przez cudny90
                Teraz przekonałem się, że na tym forum ludzie patrzą tylko na pieniądze i taka jest prawda. Napisałem, że wydałem na obudowę 32zł.
                Tak oczywiscie. .. dalej robisz z siebie nie wiem co. Jak dla mnie to mogles na nia wydac nawet 5zł ale jest zrobiona niesterannie. Biorac pod uwage ze zostala wykonana tyle czasu przed otrzymaniem wnetrza to mogles sie choc troche postarac ... Ja za obudowe na wzmaka dalem tyle co ty + koszt szkieletu (a zdazalo mi sie robic tansze obudowy od twojej z samego drewna wiec skoncz gadac glupoty o tym ze ktos tu na kase patrzy to nie AS) i wcale nie mowie ze masz robic nie wiadomo co z blach 10mm tak jak piszesz. Mozna zrobic to samo co zrobiles tylko ze schludnie a to co pokazales hm.. Bardzo schludnie i estetycznie cudny. Lepiej :wink: ? Teraz sie nie doczepiam tylko chwale bo przeciez pochwaly sa o wiele milsze od krytyki :smile:

Skomentuj

ważne , że DIY, ale po stolarkę zadzwoń do mnie:)

Skomentuj

Czaruję...
                  X