Zamieszczone przez nowy1
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Elektronika] Monobloki na Diabełkach
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserZamieszczone przez nowy1jako że jest to pływająca trioda to pokazuje Bias jak wymieniem lampy to reguluje bias bez rozkrecania obudowy
fixed bias w diabłach według mnie to sie nie sprawdza
Skomentuj
-
Wizualnie mi sie srednio podobaja, ale to kwestia gustu. To moze byc bardzo ciekawa konstrukcja :). A cena? Cena jak cena, przeciez wzmaki lampowe opakowane podobnie sprzedaje sie za dziesiatki tysiecy euro. Jak bym mial wydac tyle kasy na DIY - wydalbym. Wiec absolutnie tego nie neguje, co w tym zlego? Zazdroscicie?
Skomentuj
-
Dokładnie.
jak ktos zrobi ladnie, profesjonalnie i wyda mase na budowę, zaraz narzekają..od razu mi sie przypomnialo jak ktos 1500zł na obudowy tu wydałi byla jazda...ze beee ze za ta kase to lepsze przetworniki/czesci...
Prawda jest taka ze jak chcemy miec zrobione cos profesjonalnie to nawet w DIY trzeba zlecic cos na zewnatrz bo wszystkiego w piwnicy sie wydłubac nie da...a wiadomo ceny wtedy potrafia powalić.
Dla mnie desing pierwsza klasa:):) i autorowi do kieszeni nie zaglądajcie, zrobil co chial i tyle:)
Skomentuj
-
Powtórzę innych - drogo. Jednak skoro stać Cię to wszystko okej
Obudowa do gustu mi akurat nie przypadła, może jakby zrobić integrę... A tak to dwa nagrobki wyszły hehe, ale wiadomo - rzecz gustu.
nowy1, sprawdzałeś różnice między tymi super kondami, a zwykłymi, za dużo mniej złotówek? Nie neguję tego, że te które masz są świetne - jedynie wątpię w to, czy różnica między nimi, a tańszymi np. 3-4 krotnie jest warta tej kasy
Co do pływania diabłów - przesadzacie. Ta lampa faktycznie pływa, ale jak jest dobra, to trzyma ustawiony prąd +/- 10%, w dodatku stała czasowa wynosi chyba 30min do 1h nawet, więc tego pływania się nie odczuje w brzmieniu. A lampy wymienia się raz na dłuższy czas, więc co za problem rozkręcić obudowę raz do roku? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez esh0Powtórzę innych - drogo. Jednak skoro stać Cię to wszystko okej
Obudowa do gustu mi akurat nie przypadła, może jakby zrobić integrę... A tak to dwa nagrobki wyszły hehe, ale wiadomo - rzecz gustu.
nowy1, sprawdzałeś różnice między tymi super kondami, a zwykłymi, za dużo mniej złotówek? Nie neguję tego, że te które masz są świetne - jedynie wątpię w to, czy różnica między nimi, a tańszymi np. 3-4 krotnie jest warta tej kasy
Co do pływania diabłów - przesadzacie. Ta lampa faktycznie pływa, ale jak jest dobra, to trzyma ustawiony prąd +/- 10%, w dodatku stała czasowa wynosi chyba 30min do 1h nawet, więc tego pływania się nie odczuje w brzmieniu. A lampy wymienia się raz na dłuższy czas, więc co za problem rozkręcić obudowę raz do roku? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez komboJeszcze mam takie pytanie: czy te kilkanaście wat da radę napędzić Twoje nowe kolumny? Czy może dół będzie zasilany czymś innym?
kolega był z kolumnami na scanach rewelatorach tzn 6600 12m 18 revelator i dąły rade a jak wiadomo rewelatory potrzebują prądu
[ Dodano: 2009-06-17, 16:14 ]
Skomentuj
Skomentuj