Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Elektronika] Monobloki na Diabełkach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nowy1
    jako że jest to pływająca trioda to pokazuje Bias jak wymieniem lampy to reguluje bias bez rozkrecania obudowy
    To sie robi inaczej, poprostu sterujesz zrodlem pradowym i masz staly prad...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
      Zamieszczone przez nowy1
      jako że jest to pływająca trioda to pokazuje Bias jak wymieniem lampy to reguluje bias bez rozkrecania obudowy
      To sie robi inaczej, poprostu sterujesz zrodlem pradowym i masz staly prad...

fixed bias w diabłach według mnie to sie nie sprawdza

Skomentuj

Nie mowie o stalym biasie tylko o sterowaniu stałym pradem..

Skomentuj

Wizualnie mi sie srednio podobaja, ale to kwestia gustu. To moze byc bardzo ciekawa konstrukcja :). A cena? Cena jak cena, przeciez wzmaki lampowe opakowane podobnie sprzedaje sie za dziesiatki tysiecy euro . Jak bym mial wydac tyle kasy na DIY - wydalbym. Wiec absolutnie tego nie neguje, co w tym zlego? Zazdroscicie?

Skomentuj

Dokładnie.
            jak ktos zrobi ladnie, profesjonalnie i wyda mase na budowę, zaraz narzekają..od razu mi sie przypomnialo jak ktos 1500zł na obudowy tu wydałi byla jazda...ze beee ze za ta kase to lepsze przetworniki/czesci...
            Prawda jest taka ze jak chcemy miec zrobione cos profesjonalnie to nawet w DIY trzeba zlecic cos na zewnatrz bo wszystkiego w piwnicy sie wydłubac nie da...a wiadomo ceny wtedy potrafia powalić.
            Dla mnie desing pierwsza klasa:):) i autorowi do kieszeni nie zaglądajcie, zrobil co chial i tyle:)

Skomentuj

Powtórzę innych - drogo. Jednak skoro stać Cię to wszystko okej

Obudowa do gustu mi akurat nie przypadła, może jakby zrobić integrę... A tak to dwa nagrobki wyszły hehe, ale wiadomo - rzecz gustu.

nowy1, sprawdzałeś różnice między tymi super kondami, a zwykłymi, za dużo mniej złotówek? Nie neguję tego, że te które masz są świetne - jedynie wątpię w to, czy różnica między nimi, a tańszymi np. 3-4 krotnie jest warta tej kasy

Co do pływania diabłów - przesadzacie. Ta lampa faktycznie pływa, ale jak jest dobra, to trzyma ustawiony prąd +/- 10%, w dodatku stała czasowa wynosi chyba 30min do 1h nawet, więc tego pływania się nie odczuje w brzmieniu. A lampy wymienia się raz na dłuższy czas, więc co za problem rozkręcić obudowę raz do roku? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                Powtórzę innych - drogo. Jednak skoro stać Cię to wszystko okej

Obudowa do gustu mi akurat nie przypadła, może jakby zrobić integrę... A tak to dwa nagrobki wyszły hehe, ale wiadomo - rzecz gustu.

nowy1, sprawdzałeś różnice między tymi super kondami, a zwykłymi, za dużo mniej złotówek? Nie neguję tego, że te które masz są świetne - jedynie wątpię w to, czy różnica między nimi, a tańszymi np. 3-4 krotnie jest warta tej kasy

Co do pływania diabłów - przesadzacie. Ta lampa faktycznie pływa, ale jak jest dobra, to trzyma ustawiony prąd +/- 10%, w dodatku stała czasowa wynosi chyba 30min do 1h nawet, więc tego pływania się nie odczuje w brzmieniu. A lampy wymienia się raz na dłuższy czas, więc co za problem rozkręcić obudowę raz do roku? :)
                powiem ci ze taraz diabły pływają coś około 140-170 mv ale chciałem poprostu zrobic wszystko na bez rozkrecania jeden monoblok waży koło 35 kilo wiedz tragedia w dzwigani i kładzeni na bok

Skomentuj

Jeszcze mam takie pytanie: czy te kilkanaście wat da radę napędzić Twoje nowe kolumny? Czy może dół będzie zasilany czymś innym?

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                    Jeszcze mam takie pytanie: czy te kilkanaście wat da radę napędzić Twoje nowe kolumny? Czy może dół będzie zasilany czymś innym?
                    jest koło 20 watt z triody maje kolumny mają efektywność koło 90 db spoko daje radę
                    kolega był z kolumnami na scanach rewelatorach tzn 6600 12m 18 revelator i dąły rade a jak wiadomo rewelatory potrzebują prądu

[ Dodano: 2009-06-17, 16:14 ]

Skomentuj

Czaruję...
                    X