Sory za odgrzebanie tematu ale czy ktoś (najlepiej autor) mógłby mi pokazać któro i gdzie kupić trafko do APO..? Takie żeby pasowało.. Prosze o odpowiedź..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Elektronika] APO (Auto Power-ON)
Collapse
X
-
witam,
złożyłem dzisiaj układzik, ale mam problem którego nie mogę rozwiązać...
A mianowicie gdy przełączę przełącznik w pozycje AUTO zapala sie od razu dioda pomarańczowa.
Dodam że nie ma podłączonego sygnału wejściowego.
Zamiast LM1458 dałem LM358, a zamiast IRFZ44N - IRFZ64N.
Napięcie zasilania 8VAC.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez misturek Zobacz postawitam,
złożyłem dzisiaj układzik, ale mam problem którego nie mogę rozwiązać...
A mianowicie gdy przełączę przełącznik w pozycje AUTO zapala sie od razu dioda pomarańczowa.
Dodam że nie ma podłączonego sygnału wejściowego.
Zamiast LM1458 dałem LM358, a zamiast IRFZ44N - IRFZ64N.
Napięcie zasilania 8VAC.
Skomentuj
-
http://allegro.pl/autowylacznik-subw...019615820.html
ptanie czy warto kombinowac, tego sam uzywam i jest ok.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaPo pierwsze marlowe jesteś nowy na forum więc raczej wiele osób nie powierzy Ci zbiorowego zamówienia, po drugie nie wiem czy jest sens skoro są gotowe kity takie jak np podał miki i wątpię że coś zaoszczędzicie, a nawet jeśli tak to ile, 5zł? Lekki przerost formy nad treścią
Sens jak najbardziej jest, bo gdybym chciał zamawiać sam to płytka wyniesie kupę kasy, a na części wydam fortunę, na przesyłki jeszcze więcej (bo znając życie z kilku źródeł), a na półce zostanie kupa nieużytych elementów. Standard.
---------- Post dodany o 00:12 ---------- Poprzedni post o 00:04 ----------
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPosiadam ten z allegro co mIKI. I niestety nie działa prawidłowo, więc też bym się pisał na apo.
Masz schemat tego modułu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPosiadam ten z allegro co mIKI. I niestety nie działa prawidłowo, więc też bym się pisał na apo.
Skomentuj
-
Więc tak.
Jeżeli podam sygnał - załącza się.
Jak sygnał zaniknie, po czasie określonym wyłącza się, ale za sekundę włącza się i tak w kółko.
Dźwięk podany jest z amplitunera denona avr-2311.
Mam jeszcze dwa subwoofery i działają ok.
Przewód klotza diy.
Już podmieniałem bodajże tl, błąd w montażu wykluczam.
Mam schemat i skan pcb, wżuce jak wróce z wyjazdu służbowego.
Skomentuj
Skomentuj