Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Elektronika] Nowe wcielenie Holtona 200 by Krychol rc.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Elektronika] Nowe wcielenie Holtona 200 by Krychol rc.

Witam

Założenia:
    Po prostu w miarę niezawodny wzmacniacz do nadstawek na przetwornikach STX-a.

Jakiś czas temu zbudowałem wzmacniacz Holton 200.
    Ostatnio skończyłem przekładanie tego wzmacniacza do nowej obudowy gdyż pierwsza była niepraktyczna i płytki znajdowały się nad transformatorem co powodowało ogromne zakłócenia (w stwierdzeniu tego pomogło mi to forum za co bardzo dziękuję, w szczególności Irkowi).
    Według mnie wygląda teraz bardziej estradowo i tak ma być ponieważ do tego został stworzony. Dawcą obudowy został odtwarzacz kaset DIORY.
    Transformator toroidalny który się w środku znajduje to 2x40V 500W.
    Filtracja to 13 600ľF/63V na stronę.
    Zabezpieczenie to jakieś które znalazłem w pewnym temacie na forum które działa znakomicie, (w dobraniu odpowiednich elementów pomogli mi użytkownicy forum elektroda).
    W wzmacniaczu połowa została podzielona na zasilanie i połowa na końcówkę mocy i przewody sygnałowe, więc żadne kable sygnałowe nie są obok kabli zasilających.

Tak wyglądał na początku:

A tak teraz:

wyglada dobrze, kabli nie za dużo, z dala sygnałówki od trafa, jak nie masz brumu i jestes zadowolony to gratulacje

Skomentuj

Brumów żadnych nie ma i z tego właśnie jestem zadowolony bo w poprzedniej wersji były i to koszmarne.

Skomentuj

Ja bym wsadził jakies aktywne chlodzenie tam. Wzmacniacz bylby lzejszy i teoretycznie mniejszy. Wyglada na to ze nie masz otworow wentalcyjnych pod radkami to tez chyba mozna by poprawic. Jakie koszta?

Skomentuj

Właśnie dzisiaj wycinałem w tylnym panelu otwór na wentylator 80x80 który będzie wyciągał ciepłe powietrze ze środka.

[ Dodano: 2009-10-28, 20:27 ]
          Witam

Oto zdjęcia wzmacniacza z wentylatorem:

Z góry przepraszam za jakość zdjęć.

Aha a koszty to ok 500zł.

Skomentuj

Czaruję...
          X