Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Po kilku latach zabawy z głośnikami, kolumnami i gotowymi projektami.... czas wykazać się własna inwencją oraz prawdzeniem samego siebie czy jestem w stanie cokolwiek polutować aby to wogole zagrało. Oczywiście nie obyło się bez błędów itp... ale na błędach się człowiek uczy cały czas....
Obudowa:
Front 8mm nierdzewka szlifowana; góra i tył 1.5mm nierdzewka; wszystko wycinane na laserze (dzięki wielkie BraWo); boczki MDF 18/doł MDF6mm z wyciętym otworem pod radiatorem wymiary "Kartka A4 x 11cm wysokości z nóżkami"
Zasilanie:
Trafo toroidalne zwykle 2 x 24V 150W, zasilacz z advanceelectronic, 2 x 10 000uF Jamicon z dodatkowym wyjściem AC dla zasilania zewnętrznych zabezpieczeń
Końcówka mocy:
Gainclone na LM4780 wersja SMD by jaromas - kocówka zmontowana i uruchomiona przez jaromasa, radiator 8cm x 20 cm troche nad wyrost ale przynajmniej wiem że będzie dobrze oddawał ciepło, zasilanie 35V.
Zabezpieczenia:
unizab by irek (dziekuję za PCB) lutowany i odpalany przeze mnie (pierwsze lutowania) z małymi zmianami,
Dodatki:
Siatka z nierdzewki klejona do górnej blachy oczko 1.5x1.5mm
Potencjometr umieszczony z dołu tuż przy frontowej blasze, suwakowy telpod 50k logarytmiczny - chciałem mieć czysty front i potencjometr i trzebabyło to jakoś połączyć

Fotki:

Dziekuję ludziom którzy pomogli przy tym projekcie, tym którzy cierpliwie znosili męczarnie na GG z głupimi pytaniami od laika elektronicznego

Skomentuj