Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gainclone by PLOTER

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ploter,

gałeczki do potencjometru / selektora były toczone na zamówienie czy kupiłeś gotowe ? Jaki to materiał, czernione aluminium ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
      wszystko wycinane na laserze (dzięki wielkie BraWo)
      toczyl tez brawo

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
        ploter,

gałeczki do potencjometru / selektora były toczone na zamówienie czy kupiłeś gotowe ? Jaki to materiał, czernione aluminium ?
        To jest tworzywo sztuczne, kolor czarny mat po obróbce (przed jest półmatowe). Twarde i fajnie się obrabia na tokarce

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
          Robione na zamówienie ... mam dwie poprzednie bo spaprałem wymiar i wyszły za małe... jak cos to PW

Skomentuj

Fajny kpl. wyszedł :)
            kiedyś wbiję na przesłuchania :)

Pozdrawiam :thumbup:

Skomentuj

Tak więc zmontowany z kolumnami gra basu nie za wiele bo tylko 18tki a pokój spory, Lekkie buczenie trafa, słyszalne tylko po przyłożeniu ucha do obudowy. Mankament do poprawienia jak dotknę obudowy to słychać w głośnikach małe pyknięcie. Chyba dlatego ze obudowy nie uziemiłem. I tu pytanie do was co należałoby zrobić - co podpiąć pod uziemienie i jak

Ojej zmieniła mi się ranga !! Teraz jestem ZNAWCA :) no i to juz 1000 postów :) do Pawła S. mi daleko ale będę dążył żeby było lepiej.
              PS: Wzmacniacz diy, kable diy, kolumny diy... chyba idę w dobrą stronę !!
              Last edited by ploter; 07.02.2014, 20:11.

Skomentuj

Z uziemieniem uważaj, można wysadzić podłączone do wzmacniacza sprzęty (zwłaszcza PC, ale też i inne "zabawki") albo i sam wzmacniacz.
                Popracuj nad masą, zobacz jak to robią inni. Podłącz do masy metalowe elementy obudowy.
                Trafo, jak buczy przykręć przez gumową podkładkę (pamiętasz podkładki pod myszy komputerowe? :P)
                Trochę "nieoptymalnie" wyszło Ci umiejscowienie potencjometru lub/i trafa. Przewody AC lecą przez całą obudowę i z powrotem, to samo z przewodami od potka (btw. ekranowanie ich wcale nie musi pomóc, a czasami można się "zaplątać w pętlę masy"
                Od spodu wzmacniacza nie masz blachy? Pomyśl o tym. Może teraz nie włażą żadne brumy, ale jak przestawisz wzmacniacz może się coś pojawić.

Poza tym fajny wzmacniacz. Szacun za skończenie projektu i zapakowanie go w obudowę. Moje konstrukcje na początku zabawy w elektronikę często kończyły żywot na etapie "pająka" "D

Skomentuj

oj niedlugo przyjdzie pora na kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    oj niedlugo przyjdzie pora na kolumny
                    Po czym wnioskujesz? :)

Skomentuj

po teslach
                      wiem ze masz AWXa w TL, ale pora sie przesiasc na cos lepszego zeby w koncu odkrywac nowa jakosc

Skomentuj

Tylko na co w moim małym dziwnie akustycznie pokoju.... przydałby się ktoś w odwiedziny coby określić czy to ja mam już zjechany słuch czy rzeczywiście po zaadaptowaniu dywanu basu przybyło....

Skomentuj

Czaruję...
                        X