I jak tam wasze phono? Gra juz u kogos? Bedzie maly upgrade filtru na plytce. Narazie licze musze jeszcze zasymulowac. Ale bedzie trzeba najprawdopodobniej dodac 30k i wymienic kondensator 1nf na 3.3nf
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przedwzmacniacz gramofonowy BUphonoAMP MC/MM
Collapse
X
-
Modów nie robiłem, trochę posłuchałem. Moje spostrzeżenia są bardzo podobne jak pisałeś na fb jak to gra. Gra to dość liniowo, powiedziałbym że bliżej mu do dobrego cd playera z barwą niż w kierunku czarnej płyty, może ja lubię po prostu trochę bardziej "ciepłe " granie. Na pewno się go nie pozbywam bo może z inną wkładką będzie zupełnie inaczej. Jednak scena jest mocno rozbudowana, co mi się rzuciło to na płycie black coffe beth hart stała dużo dalej niż inni muzycy. Kiedyś na pewno jeszcze do niego wrócę.
Skomentuj
-
przerobiłem biasing opampów, jest znacznie lepiej. po wszystkich modach gra to o wiele lepiej. wiecej na temat preampu dzije sie na forum w temacie :
https://www.winyl.net/viewtopic.php?...1244&start=210
Skomentuj
-
Hej. Jak tam wasze preampy? poszło coś do przodu? działają cieszą ucho? zapraszam do winylowej rodziny i do skomentowania brzmienia mojego preampu i wrażeń z odsłuchu, budowy w moim temacie dotyczącym urządzenia na forum : https://www.winyl.net/viewtopic.php?...1244&start=255.
Skomentuj
-
Wyszła 5 wersja :) Doszły źródła prądowe dla pary różnicowej, aktywne źródło prądowe dla biasu opampów, poprawione kilka błędów doszła prestabilizacja dodałem trochę pojemności. Jak poprawie trochę schemat żeby nie było widać nazwy niektórych elementów to wrzucę schemat. Opampy jaki użyłem to moja tajemnica i jej nie zdradzę dlatego są one spiłowane na płytce.
Skomentuj
-
No cóż - mi osobiście takie podejście na forum diy się nie podoba.
Twój projekt - nie musisz go udostępniać ale jak udostępniasz na diy to bez wielkich tajemnic .
A jak chcesz komercyjnie to rób komercyjnie i nie szukaj jeleni do testowania i to jeszcze za pieniądze.
Sam testuj potem opatentuj i sprzedawaj.
Ale to moje zdanie.
Skomentuj
Skomentuj