Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz gramofonowy BUphonoAMP MC/MM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I jak tam wasze phono? Gra juz u kogos? Bedzie maly upgrade filtru na plytce. Narazie licze musze jeszcze zasymulowac. Ale bedzie trzeba najprawdopodobniej dodac 30k i wymienic kondensator 1nf na 3.3nf

Skomentuj

Dla tych co modza. Na plytce mamy w jednym i drugim kanale zolty kondensator 15nf do niego od spodu trzeba przylutowac 47k 1% , pod kondensatorem jest czerwony 1nf do niego od spodu trzeba dolutowac 2.2nf tak w jednym i drugim kanale. Wygladzi to nieco srednie tony.

Skomentuj

Po odsłuchach poprawkach i odsłuchach wyszło mi nie 47k a 30k i dodatkowo jeszcze 220pF. Ktos juz słuchał? Dostane w koncu recenzje na którą czekam tyle czasu :P

Skomentuj

Modów nie robiłem, trochę posłuchałem. Moje spostrzeżenia są bardzo podobne jak pisałeś na fb jak to gra. Gra to dość liniowo, powiedziałbym że bliżej mu do dobrego cd playera z barwą niż w kierunku czarnej płyty, może ja lubię po prostu trochę bardziej "ciepłe " granie. Na pewno się go nie pozbywam bo może z inną wkładką będzie zupełnie inaczej. Jednak scena jest mocno rozbudowana, co mi się rzuciło to na płycie black coffe beth hart stała dużo dalej niż inni muzycy. Kiedyś na pewno jeszcze do niego wrócę.

Skomentuj

Spróbuj zrobic poprawke filtra byl blad lekki, zagralo to o wiele lepiej. Co do cieplego brzmienia to z tym nic sie nie da zrobic zbyt malo znieksztalcen hehe po modyfikacji bedzie troche wiecej basu a srodek nie bedzie taki natarczywy.
            Last edited by wydra9; 31.03.2018, 10:07.

Skomentuj

przerobiłem biasing opampów, jest znacznie lepiej. po wszystkich modach gra to o wiele lepiej. wiecej na temat preampu dzije sie na forum w temacie :
              https://www.winyl.net/viewtopic.php?...1244&start=210

Skomentuj

Hej. Jak tam wasze preampy? poszło coś do przodu? działają cieszą ucho? zapraszam do winylowej rodziny i do skomentowania brzmienia mojego preampu i wrażeń z odsłuchu, budowy w moim temacie dotyczącym urządzenia na forum : https://www.winyl.net/viewtopic.php?...1244&start=255.

Skomentuj

Ja bym chętnie pomodził sobie i coś sprawdził, ale jak pre pojechał do kolegi tak już tam został i nie wiem czy jeszcze wróci a zdaje się że jemu odpowiada jak jest w pierwotnej wersji

Skomentuj

No to czekam na opinie zdaje sie ze tak sie umowilismy puszczam prototyp taniej a recenzje :) najchetniej w temacie na w/w forum bym byl wdzieczny. Tamtez moznasie zapisac na testy gotowego urzadzenia w wersji 4. Zlozonego calkowicie przeze mnie i wg moich zalozen.

Skomentuj

A wstawisz schemat tak jak to Taz zrobił i dasz znac co to za wo są wstawione bo zdaje się też mają starte oznaczenia. Wtedy myślę szersze grono się wypowie jak w tamtym temacie

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Wyszła 5 wersja :) Doszły źródła prądowe dla pary różnicowej, aktywne źródło prądowe dla biasu opampów, poprawione kilka błędów doszła prestabilizacja dodałem trochę pojemności. Jak poprawie trochę schemat żeby nie było widać nazwy niektórych elementów to wrzucę schemat. Opampy jaki użyłem to moja tajemnica i jej nie zdradzę dlatego są one spiłowane na płytce.

Skomentuj

5 wersja skończona. Dźwięk jest o wiele lepszy niż wersji 4. Mocarniejszy bas, głębszy dużo więcej szczegółów bardziej melodyjny dzwięk, Duzo przyjemniej się słucha :) Dodaje również zrzut obiecanego schematu mała rozdzielczość jest celowa.

Skomentuj

No cóż - mi osobiście takie podejście na forum diy się nie podoba.
                            Twój projekt - nie musisz go udostępniać ale jak udostępniasz na diy to bez wielkich tajemnic .
                            A jak chcesz komercyjnie to rób komercyjnie i nie szukaj jeleni do testowania i to jeszcze za pieniądze.
                            Sam testuj potem opatentuj i sprzedawaj.
                            Ale to moje zdanie.

Skomentuj

Nie ukrywam że mi trochę przykro że zostałem tak odebrany. CO do testów nie szukam jeleni jeśli ktoś chce może wziąć płytke dla siebie jeśli nie może wziąść demo i posłuchać i odesłać komuś innemu za darmo...

Skomentuj

Czaruję...
                              X