Mierzone na podstawie Vrms już przy lekkim przesterowaniu.
34^2/8.4 ~= 130W
Prawdopodobnie będę jeszcze robić pomiar na innym trafie, się zobaczy czy uda mi się wyrwać takowe.
ceny wiekszych transformatorów są dośc porównywalne może warto kupić o rząd wiekszy
przez kilka lat bujałem się z róznymi trafami w końcu kupiłem dwa 3,5kW zaimpregnowałem i mam spokój do końca zycia.
w kalsie A jesli mam 12par tranów z biasem powyżej ampera to rozpraszanie ciepła 1kW nie jest niczym niezwykłym
u mnie pracuja monobloki a trafka sa i tak dość ciepłe:)
No to, kolega robi sobie cały własny zestaw audio.
Więc teraz nie pozostaje nic innego, jak oczekiwać na moment, aż dokończysz te projekty i zaprezentujesz.
A tak przy okazji, jeśli to nie tajemnica, dlaczego zdecydowałeś się na tak duży wyświetlacz w przedwzmacniaczu?
A tak przy okazji, jeśli to nie tajemnica, dlaczego zdecydowałeś się na tak duży wyświetlacz w przedwzmacniaczu?
Czy duży to nie wiem, ma 48 mm wysokości. Poprzedni mój projekt preampa miał wyświetlacz 38 mm i był w mojej ocenie za mały.
Poza tym mam jeszcze kilkanaście takich matryc i uznałem, że je wykorzystam.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
U maks to 55V a więc moc maksymalna to +-27,5V do kwadratu podzielić przez obciażenie 8,4oma
27,5x27,5/8,4=90 wat
Gratuluję porządnego wzmacniacza
Umax to owszem 55V ale na gałąź. Czyli mamy +-55V. To logiczne skoro mamy transformator 2x44-48V AC. Daje to około 150W przy 8 omach i pewnie 250 przy 4
Przy zasilaniu +-27,5V mielibyśmy maksymalnie około 50V na 8 omach. Twoje wyliczenia są błędne dwójnasób, źle zakładasz napięcie zasilania i liczysz moc że złego wzoru.
Skomentuj