Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sterowniko-zasilacz do streamerów/playerów z CD opartych o RPi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wyjście trigger jest zabezpieczone szeregowym rezystorem przed zwarciem. Przy obciążeniu prądowym takim jakiem jest jest przekaźnik normalnym jest, że wystąpi na tym rezystorze spadek napięcia i nie dostaniesz na wyjściu pełnego napięcia.
    Wystarczy zewrzeć R16 i będzie działać, przy czym trzeba pamiętać, że nie ma już zabezpieczenia i można upalić tranzystor.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Temar umarł? mozna ewentualnie zamówić taki sterownik?

Skomentuj

Temat nie umarł, po prostu nie było zainteresowania. Może opis jest zbyt skomplikowany albo nikt nie czuje tego co to ustrojstwo potrafi :)
        Jedna sztuka leży w szufladzie jeśli ktoś jest zainteresowany :)
        Last edited by LuSzTi; 04.01.2024, 23:32.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja użyłem w swoich konstrukcjach :) tutaj jedna z nich:

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...mio#post658812

Skomentuj

Pytanie do Autora, jak stabilizatory i ich temperatura przy normalnym korzystaniu. Dużo ciepła się na nich wydziela? (nie wiem jakie napięcie jest za mostkiem) Pomysł i projekt bardzo fajny, ale nie wiem czy zamiast zasilacza liniowego nie lepiej zwykłą przetwornicę. I na standby coś podobnego.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
            X