Oto analizator graficzny audio - taki prosty do granic możliwości. Jako obudowę posłużył case po starym odtwarzaczu CD kenwooda, kupiony z olx. Wskaźniki led to popularna na aliexpres zabawka , oferowana przez wielu sprzedających, lecz zbierająca dość dobre opinie w komentarzach (o ile to dobry sposób zdobywania informacji) . Reszta elementów czyli rocker 250v oraz 12v , bistabilny 12v , diody led w obudowę, przełącznik kupiłem w lokalnym sklepie elektronicznym. Płyta akrylowa na panel przedni zamówiona w studio reklamy . Układy te zasilane są z zasilacza 12 lub 24v , sygnał do wskazać można doprowadzić do nich na 2 sposoby - ze złączy sygnałowych lub z + przewodów głośnikowych. Ja wybrałem tę pierwszą opcje. Oczywiście cena czyni cuda i te układy nie są bez wad. Pokazują zakłócenia , można je wyciszyć na pokrętłach , lecz kosztem dokładności wskazań. Panel przedni wykonała mi lokalna firma "metalowa" . Myślę że za taką kwotę (patrz poniżej) fajna zabawka która urozmaici zestaw audio. Można by to zrobić lepiej (panel pokryć szczotkowaną blachą , zamówić lepsze wskaźniki audio - owszem , ale ten projekt miał być tani.
Obudowa + kw - 38zł
Zasilacz - 0zł (miałem)
Wskaźniki led - 72zł
Panel przedni z nierdzewki + malowanie proszkowe - 50zł
Przełączniki + ledy + śrubki - 50zł
Plexi - 10zł
Folia do przyciemniania szyb z "chińczyka" 11zł
Stopki do obudowy + kw - 18zł
RAZEM - 249zł

Obudowa + kw - 38zł
Zasilacz - 0zł (miałem)
Wskaźniki led - 72zł