Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poczatek zabawy z DIY sub na gdn 30/120/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poczatek zabawy z DIY sub na gdn 30/120/1

A więc tak odrazu mówię że, obudowe robiłem z pomocą kumpla ale i tak uważam że to moje DIY xD ; ] Sub uzupełnia Dwie kolumny w których siedzą głośniki 2x GDN 20/60/3 GDM 16/80/1
    i GDWK 9/120 na jedna kolumnę. [stąd wybór GDN 30/120, i jeszcze naczytalem sie o zeusach xD] [zasilam amplitunerem sony str-de475] Mam jeszcze centralny [nie przyznam sie jaka firma i od wieży zwinąłem 2 głośniczki sonego do efektu surround, OK ale przejdźmy do rzeczy.

OBUDOWA

25zł [niestety narazie bez okleiny, forniru :( ]

Śrubki 18 w cenie 16 xD 1,20 zł )

Płyta wiórowa 22mm
    50x36x46 [wys x sze x głę]
    Wszystko skręcane wkrętami i sklejane od środka, dziury wypełnione kitem do drewna.

PRZETWORNIK

[190zł z przesyłką]

BASS-REFLEX to kupiony w sklepie w moim mieście 10x10 [JEST ZA KRÓTKI !!! musze go jeszcze jakosc przedluzyc !! przy samym basie [mowie tu o bass test czy inne tego typu] słychać dość duży świst powietrza :( [w normalnym sluchaniu jest nie slyszalne ! ]

Tonsil GDN 30/120/1 wybór bo: 1. Wszyscy polecali 2. Bo podobaja mi sie zeusy 3. Bo mój aktualny sprzęt to właśnie tonsil ;]] [i chciałem sie tego trzymać]

WZMACNIACZ

[290zł z przesyłką]

Jest to SUB 150 [wersja 130 wat przy 8Ω] od Irka

WRAŻENIA Z ODSłUCHU

hymmm bardzo sie bałem tego, że w moim małym pokoju 10m2 ten sub nie będzie sie wyróżniał.
    Mile się zaskoczyłem basu jest może troszkę za dużo ale ja tak lubię ) ładnie, szybko, głośno, TAK JAK CHCIAŁEM.

Moje ciche plany to zrobić teraz coś pod diore ws 354 [bo sobie leży nie używana] żeby grało wysokimi ładnie i średnim [ bo jednak za dużo basu mam już w pokoju ) ]

Podziękowania dla Miedzika [za POMOC !!! narzędzia itp...] i dla Pawła S. który poświećil mi dużo cennego czasu ) i oczywiście dla Irka za Panel.

Troszkę fotek.

Zamieszczone przez quake222
    BASS-REFLEX to kupiony w sklepie w moim mieście 10x10 [JEST ZA KRÓTKI !!! musze go jeszcze jakosc przedluzyc !!
    dokup kawalek PCV (taki z kolniezem) to spokojnie, latwo i szybko to przedluzysz

a tak to nawet niema co pisac bo nie skonczony...
    aha - tapete przyklej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      aha - tapete przyklej :P

hahahaha ;]]] wiem wiem ;]

Skomentuj

Jest to SUB 150 [wersja 130 wat przy 8Ω] od Irka
        to jest przecież wersja 150W na 4Ohmy.

Skomentuj

tak, ale jest takze wersja przystosowana pod 8ohm. ten "zwykly" ma przy 8ohm "zaledwie" 90W

Skomentuj

Witam wszystkich,
            Jestem tu nowy chociaż od dłuższego czasu śledzę to forum i może nie do końca na temat chciałem zapytać w jaki sposób można się skontaktować z osławionym Irkiem bo też chciałbym od niego kupić panel do suba, który nawet już zaprojektowałem. Jak będzie gotowy, to nie omieszkam się pochwalić
            Pozdrawiam
            Daniel

Skomentuj

daniel1234, poprostu napisz PW do niego
              (przy profilu osoby na dole masz ikonke PW)

Skomentuj

Siemka. Quake222 mam do ciebie pytanie.Gdzie w Zielonej można fornir kupić??? Bo już chyba wszędziee byłem i ******** :evil:

UWAGI MODERATORA

Po pierwsze - post kompletnie nie na temat, zupełnie nie związany z konstrukcją , jeśli chciałeś zadać takie pytanie to trzeba było PW napisać.
                A po drugie - z takim słownictwem to nie tutaj, jak nie potrafisz się kulturalnie na forum odezwać to nie pisz nic.
                Sumarycznie dwa warny.
                Pozdrawiam
                Takero

Skomentuj

no sam w sumie nie wiem, a w ciastoramie szukales ?? nie pamietam nazwy sklepu ale jak napiszesz na gg to ci wytlumacze. [5678325]

ps. nie klnij na forum :)))

[ Dodano: 2008-04-17, 23:12 ]
                  nie moglem edytowac wiec napisze, w zielonej nie ma forniru )

Skomentuj

Zamieszczone przez rumak_2006
                    Siemka. Quake222 mam do ciebie pytanie.Gdzie w Zielonej można fornir kupić??? Bo już chyba wszędziee byłem i ni huja :evil:
                    kolego ale obory to ty nam tu nie rób z takim słownictwem, w swojej piaskownicy rzucaj sobie mięchem jak chcesz i ile chcesz ale na forum postaraj sie zachować choć minimum kultury (choć może z tym być trudno)

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                      Zamieszczone przez rumak_2006
                      Siemka. Quake222 mam do ciebie pytanie.Gdzie w Zielonej można fornir kupić??? Bo już chyba wszędziee byłem i ni huja :evil:
                      kolego ale obory to ty nam tu nie rób z takim słownictwem, w swojej piaskownicy rzucaj sobie mięchem jak chcesz i ile chcesz ale na forum postaraj sie zachować choć minimum kultury (choć może z tym być trudno)
                      A prosił Cie ktoś o zdanie???Opinie zostaw dla siebie i uważaj na słowa.Znalazł sie święty

Skomentuj

kurcze chlopaki, ale takie cos to zalatwiajcie gdzie indziej.

chcial bym uslyszesz cos o mojej konstrukcji !! co poprawic albo cos !!

Skomentuj

Mnie to nie obchodzi ile on jest na tym forum dla mnie moze być nawet 10lat, nierozumiem po co sie wtrąca skoro moder już zareagował??A z taką gadką to on moze do swoich starych a nie do mnie :twisted:

Skomentuj

zaczyna powtarzać się sytuacja jak z mlody1

Subik ok. mi osobiście tylko ta membrana się nie podoba (klasycznie jestem za czarną :wink: )

Skomentuj

Mi sie podoba... ja bym kupił fornir :wink: /okleine :neutral: /kocyk :mrgreen: i bym jakos fajnie sobie go wykonczył- ale to nie mój sub i nie mi ma sie podobac tylko tobie :grin: ! Ogólnie fajnie!

Skomentuj

kocyk odpada, kojazy mi sie to z tanim alpierdem do samochodu albo cos takiego...
                                myslalem nad okleina. )

narazie jeszcze wyglad mi sie nie znudzil wiec jest ok )

Skomentuj

myslalem nad okleina. )
                                  odradzam. wydaje sie to najlatwiejszym rozwiazaniem ale w praktyce sporo pracy poswiecisz na przygotowania powierzchni a efekt taki sobie - szybko sie niszczy
                                  w praktyce roznica miedzy okleina a fornirem to koszt lakieru (lub kleju)

Skomentuj

powieszchnia jest juz ladnie przygotowana )

[ Dodano: 2008-04-19, 20:44 ]
                                    wszystko ladnie wyszpachlowane eleganco jest ;d gladziutkie ;]

Skomentuj

Po ookleinie radze dac lakier niewazne jaki: mat/połysk/połmat-twój wybór. Jak dasz lakier to okleina sie ładnie utwardzi i tak szybko sie nie zniszczy....

i pamietaj ze po oklinie wrto pojezdzic ciepłym zelazkiem....wtedy sie pieknie przyklei.... :grin:

Skomentuj

pizdzik, zaloze sie ze tego nie probowales i tylko glupoty gadasz...
                                        lakier okleiny sie nie trzyma. polakierowac mozesz ale przed polozeniem okleiny to wtedy bedzie sie pieknie trzymalo. a jak zelazkiem przejedzieszto sie skurczy i bedzie do wywalenia :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X