Zalozenia
Bezkompromisowa konstrukcja ktora poradzi sobie z najrozniejszymi pomieszczeniami i naprawde rozna muzyka typowe zastosowanie stereo
obudowa:
nadstawki 16 litrow br wytlumione owcza welna scianki 25 mm mdf przod 30 mm
doly 22 litry br boki 30 mm przod 38 mm mdf wytlumienia jw oczywiscie wydzielona komora na wzmacniacz i sporo wzmocnien
calosc ma sporo frezow fornir palisander lakier bondex uretanowy polmat
przetworniki
23W4557T00 plus MB
D2905/9900.00
18W8546.01
zwrotnice
jet to projekt referencyjnego monitora ze strony AC
cewki na dole rdzenowka na wysokotonowym tasmowa
rezystory supers bezindukcyjne
kondensatory w torze wysokotonowym z silver cap jensena na basosredniaku z superior
suby sa napendzane panelami irka 300w za ktore bardzo dziekuje
no i najwazniejsze odsluch
ktos kiedys powiedzial ze pisac o muzyce to jak tanczyc o architektorze :)
krotko zwiezle i na temat dzwiek jest obledny, po skonczeniu siedzialem jak glupek i do 3 w nocy sluchalem muzy , wszystkiego jest dokladnie tyle ile trzeba, kontrola nad basem idealna radza sobie z pomieszczeniem 30 m2 ale sufit na 4.5 metrach do pomieszczen ponizej 20 m2 nie jest potrrzebny aktywny dol bo monitorki powalaja iloscia basu ogolnie jestem nieobiektywny bo ten projekt to moje oczko w glowie ale po raz pierwszy naprawde nie mam pomyslu na kolejne diy i to wlasciwie jedyna wada tego sprzetu
no i lyzka dziekciu kosztorys
przetworniki 4000
zwrotnice terminale itp ogolnie polink 1000
mdf 300
fornir 400
kleje lakiery papiery scierne itp 250
panele do dolow 1000
razem okolo 7000
czas wykonania 6 dlugich dni :)
i najwazniejsze pytanie czy warto - powiem tak jakby mialy kosztowac 14000 nadal by bylo warto bo otowzyly kraine calkowicie nowych doznan muzycznych :)

Bezkompromisowa konstrukcja ktora poradzi sobie z najrozniejszymi pomieszczeniami i naprawde rozna muzyka typowe zastosowanie stereo
obudowa:
nadstawki 16 litrow br wytlumione owcza welna scianki 25 mm mdf przod 30 mm
doly 22 litry br boki 30 mm przod 38 mm mdf wytlumienia jw oczywiscie wydzielona komora na wzmacniacz i sporo wzmocnien
calosc ma sporo frezow fornir palisander lakier bondex uretanowy polmat
przetworniki
23W4557T00 plus MB
D2905/9900.00
18W8546.01
zwrotnice
jet to projekt referencyjnego monitora ze strony AC
cewki na dole rdzenowka na wysokotonowym tasmowa
rezystory supers bezindukcyjne
kondensatory w torze wysokotonowym z silver cap jensena na basosredniaku z superior
suby sa napendzane panelami irka 300w za ktore bardzo dziekuje
no i najwazniejsze odsluch
ktos kiedys powiedzial ze pisac o muzyce to jak tanczyc o architektorze :)
krotko zwiezle i na temat dzwiek jest obledny, po skonczeniu siedzialem jak glupek i do 3 w nocy sluchalem muzy , wszystkiego jest dokladnie tyle ile trzeba, kontrola nad basem idealna radza sobie z pomieszczeniem 30 m2 ale sufit na 4.5 metrach do pomieszczen ponizej 20 m2 nie jest potrrzebny aktywny dol bo monitorki powalaja iloscia basu ogolnie jestem nieobiektywny bo ten projekt to moje oczko w glowie ale po raz pierwszy naprawde nie mam pomyslu na kolejne diy i to wlasciwie jedyna wada tego sprzetu
no i lyzka dziekciu kosztorys
przetworniki 4000
zwrotnice terminale itp ogolnie polink 1000
mdf 300
fornir 400
kleje lakiery papiery scierne itp 250
panele do dolow 1000
razem okolo 7000
czas wykonania 6 dlugich dni :)
i najwazniejsze pytanie czy warto - powiem tak jakby mialy kosztowac 14000 nadal by bylo warto bo otowzyly kraine calkowicie nowych doznan muzycznych :)

Skomentuj