Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Zestaw x.1] wektor EOS 7.1 - Eye Of Sound

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moze i sie nie znam ale powiem tak:

z wygladu bardzo ladnie sie prezentuja - dobre polaczenie kolorystyczne - cemnego czola z jasnym bokiem, wygladaja fajnie - symetryczny uklad glosnikow i BR, jednyne do czego mozna by sie przyczepic to nie wiem czy nie lepiej by bylo gdyby rogi bokow byly zaokraglone tak jak plyty czolowe

ale co do samej ideii budowy to:

rozdzielenie tych przetwornikow to poprostu barbarzynstwo,

do tego zalozenie 2ch terminali w dodatku bi-wiring, to juz wogole smiech na sali pomijajac juz sama jakosc przetwornikow i zwrotnic (i prawdopodobnie okablowania rowniez i zapewne samego polaczenia kolumn z ampli), chyba ze zamysl, zreszta idiotyczny, byl taki aby dac po jednym terminalu na glosnik - po co taki eksperyment nie mam pojacia, chyba zeby wzmacniacze mialy co robic

i jednoczesnie piszesz ze nie masz sprzetu pomiarowego, a tu teksty: "ad1. przy 3KHz roznica wynosi prawie 4dB... ..mierzone. "

a biorac pod uwage koszta - 2100zl + masa roboty (bo co robienie 7 kolumn to nie 2), to za taka kase moglbys sie pokusic o naprawde dobry zestaw sklepowy, ew zrobic 2 solidne fronty i mniejsze stalelity, a skoro twierdzisz ze swietnie graja - to porownywales je z innym zblizonym cenowo zestawem (np rowniez diy)? bo jestem pewnien ze wiekszosc 2droznych zestawow stereo wymienionych na tym forum zrobilaby miazge z twojego zestawu, a skoro chciales kino to wystarczyloby dorobic mniejsze monitory na tyly,
    innymi slowy szkoda bo widze ze ampli masz naprawde niezly - zdaje sie ze HK

Skomentuj

Witam
      Od czasu zrobienia tych kolumn minal juz prawie rok. Rzadko bywam na forum bo juz praktycznie nie sie nie bawie w diy audio. To co mam mi spokojnie wystarcza (bardziej wole oglądać filmy w domku niz w kinie http://wektor.info.pl/files/panoman004b.JPG ). Myslalem ze temat juz umarl i lezy na ostatnich stronach forum.
      Zawsze uwazalem ze dzial wlasne konstrukcje mial byc inspiracja dla nowych projektow. Skarbnica wiedzy gdzie kazdy moze wybrac dla siebie to co go interesuje i uzyc we wlasnej konstrukcji.
      Ja przegladajac konstrukcje jestem w stanie w najlepszym wypadku powiedziec ze cos fajnie wyglada badz nie (te posty i tak nie wnosza nic ciekawego do tematu). Samo brzemienie nadal pozostaje dla mnie tajemnica. Malo tego nie potrafie do konca porownac 2 zestawow audio jak nie zagraja z tego samego zrodla w tym samym pomieszczeniu. A tutaj sie okazje ze mozna je nawet porownac na podstawie samych zdjec i opisu.
      Jak juz wczesniej wspomnialem z diy audio (kolumny) praktycznie skonczylem. Teraz tylko troche sie bawie akustyka pomieszczenia.
      http://picasaweb.google.pl/wektorx/D...anelePodSufit#
      Jezeli ktos ma jakies pytania niech wali smialo. Jezli chce tylko dopisac ze mu sie podoba czy tez nie... ...po co zasmiecac forum.

samzi, Spoko :)
      mozart, Zeby zmiezyć rożnice dB dla 2 glosnikow przy danej f, dla mnie wystarczy komputer i zwykly mikrofon. Odnosnie terminali... ...jakos nie slysze zeby wplywaly na dzwiek.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
      X