A i drogą wyjaśnienia ostinato miało cewke na basie 1,5 mH powietrzna a nie rdzeniową jak widać na fotce. Ten co ci robił te zwrotki o rezystancji cewki słyszał? Bo ona na charakterystykę ma wpływ.
Chyba ze dał rezystancję podobną ale rdzeniowe i tak uważa się za gorsze i radzi się używać w ostateczności przy bardzo niskich podziałach.
O właśnie. A po co stosuje się rdzeń? :wink: Proponuję "ściągnąć" cennik POLINK'u i popatrzeć na perametry takie jak indukcja i rezystancja. :wink:
N.p.:
Cewka 0.20 mH 0.130 Ohm dr-0.80 rdzeniowa cena netto 2.44
Cewka 0.20 mH 0.130 Ohm dr-1.40 powietrzna cena netto 10.36
:wink:
No Ciechu ładne kolumienki . Narobiłeś się przy nich trochę. Fajnie ,że ktoś z mojego miasta umie robić takie rzeczy . Ciekawe jak grają ?
Pozdrawiam.Dołączam się z gratulacjami- fajnie wyglądają.W przyszłości jak byś potrzebował frezarki ,to daj znać .Za jakiś czas moje zagoszczą na forum,szkoda,że tylko na STXach.
Zwrotnice zakupiłem u Pawła S super robota (przyklejone do terminali).
przylutowane :P
Zamieszczone przez kondrax
A i drogą wyjaśnienia ostinato miało cewke na basie 1,5 mH powietrzna a nie rdzeniową jak widać na fotce. Ten co ci robił te zwrotki o rezystancji cewki słyszał? Bo ona na charakterystykę ma wpływ.
czy posadzasz mnie o bledne wykonanie zwrotnicy? jak chcesz to bierz cewke w dlon i mierz je opor :P
wszystko jest wykonane tak jak trzeba. a rdzeniowa jest dlatego zeby bylo taniej ;]
Zamieszczone przez kondrax
Na moim denonie pma 1500ae D27TG po prostu skrzeczał aż w oczy kuło, i kąpletny brak detaliczności, zlanie razem wszystkiego
:shock: :???: czyzby poszczegolne wersje sie az tak roznily? ja mialem D27TG 05 i jest to glosnik bardzo delikatny...
jak na pierwsza konstrukcje to nawet udana. szkoda ze fotki takie kiepskie :???:
ciechu, czy to napewno zdjecie zwrotnic jakie tobie wyslalem? czy tylko pogladowe wykonane przezemnie? bo cos mi sie wydaje ze tylko 2 razy tak przypinalem cewke rdzeniowa...
Skomentuj