Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostinato 2k - Pierwsze kolumny -Ciechu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kondrax
    A i drogą wyjaśnienia ostinato miało cewke na basie 1,5 mH powietrzna a nie rdzeniową jak widać na fotce. Ten co ci robił te zwrotki o rezystancji cewki słyszał? Bo ona na charakterystykę ma wpływ.

Chyba ze dał rezystancję podobną ale rdzeniowe i tak uważa się za gorsze i radzi się używać w ostateczności przy bardzo niskich podziałach.
    O właśnie. A po co stosuje się rdzeń? :wink: Proponuję "ściągnąć" cennik POLINK'u i popatrzeć na perametry takie jak indukcja i rezystancja. :wink:
    N.p.:
    Cewka 0.20 mH 0.130 Ohm dr-0.80 rdzeniowa cena netto 2.44
    Cewka 0.20 mH 0.130 Ohm dr-1.40 powietrzna cena netto 10.36
    :wink:

Skomentuj

No Ciechu ładne kolumienki . Narobiłeś się przy nich trochę. Fajnie ,że ktoś z mojego miasta umie robić takie rzeczy . Ciekawe jak grają ?

Skomentuj

Jak się autor zgodzi to się umówcie na spotkanie :P
        i usłyszysz i zobaczysz z bliska

Skomentuj

Zamieszczone przez bulekr
          No Ciechu ładne kolumienki . Narobiłeś się przy nich trochę. Fajnie ,że ktoś z mojego miasta umie robić takie rzeczy . Ciekawe jak grają ?
          Pozdrawiam.Dołączam się z gratulacjami- fajnie wyglądają.W przyszłości jak byś potrzebował frezarki ,to daj znać .Za jakiś czas moje zagoszczą na forum,szkoda,że tylko na STXach.

Skomentuj

niewiem jak moglem przegapic ten temat...

Zamieszczone przez ciechu
            Zwrotnice zakupiłem u Pawła S super robota (przyklejone do terminali).
            przylutowane :P
            A i drogą wyjaśnienia ostinato miało cewke na basie 1,5 mH powietrzna a nie rdzeniową jak widać na fotce. Ten co ci robił te zwrotki o rezystancji cewki słyszał? Bo ona na charakterystykę ma wpływ.
            czy posadzasz mnie o bledne wykonanie zwrotnicy? jak chcesz to bierz cewke w dlon i mierz je opor :P
            wszystko jest wykonane tak jak trzeba. a rdzeniowa jest dlatego zeby bylo taniej ;]
            Na moim denonie pma 1500ae D27TG po prostu skrzeczał aż w oczy kuło, i kąpletny brak detaliczności, zlanie razem wszystkiego
            :shock: :???: czyzby poszczegolne wersje sie az tak roznily? ja mialem D27TG 05 i jest to glosnik bardzo delikatny...

jak na pierwsza konstrukcje to nawet udana. szkoda ze fotki takie kiepskie :???:

ciechu, czy to napewno zdjecie zwrotnic jakie tobie wyslalem? czy tylko pogladowe wykonane przezemnie? bo cos mi sie wydaje ze tylko 2 razy tak przypinalem cewke rdzeniowa...

Skomentuj

Czaruję...
            X