Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] mds08,mds05,dx25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pewnie na rozmieszczenie rowniez po pokoju miedzy wzmakiem a kolumnami..

Skomentuj

Zamieszczone przez morutino
      pewnie na rozmieszczenie rowniez po pokoju miedzy wzmakiem a kolumnami..
      Ja tylko wyrazilem zainteresowanie ale jesli chcesz sie czepiac dolphin123 to prosze :) http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...cbb87d84d1eacd pokaz mi tu 18m

Skomentuj

ja sie nie czepiam.. moglo pojsc troche kabla zobacz ze w kolumnie juz kilka metrow poszlo od zwrotki umieszczonej gdzies na dole do glosnikow

Skomentuj

Zamieszczone przez morutino
          Szczerze powiem. Do tej chwili nie miałem pojęcia, że frezy to lepsza jakość. :?: Wizualnie wcale mnie frezy nie cieszą, a o jakości nie wiedziałem. Myślisz, że ma to taki wpływ? Usłyszę to? hmm... bo jeszcze zrobię... choć teraz trudniej, a maskownice też chcę
          Czy usłyszysz tego ci nie gwarantuję, z tych lat doświadczeń doszedłem do jednego pewnego wniosku, że człowiek jest tak naprawdę dość głuchy
          Jednak niezaprzeczalnym jest fakt, że róznice miedzy z frezem a bez są mierzalne i są duze, bynajmniej nie na granicy błedu pomiarowego. Setki razy wieksze niż próba zmierzenia wpływu wymiany kondensatora, więc jeżeli ktoś jest w stanie usłyszeć zmianę konda, to chyba bez problemów powinien usłyszeć róznicę po wykonaniu podfrezowania.

Maskownice też kaszania troche ch-ke i trzeba sie z tym liczyć. W miesieczniku audio pokazane sa chyba przy k azdej konstrukcji pomiary z i bez maskownicy.

Co do kabli to wydaje mi się, że paradoksalnie warto zainwestować wiecej. Kabel słuzy długo, może przeżyć kilka kompletów kolumn i mozna raz na 10lat albo rzadziej kupić coś lepszego co nie pośniedzieje po roku i będzie miało dobre walory użytkowe .

Skomentuj

Bardzo ładna konstrukcja, aż trudno uwierzyć, że pierwsza. Prosta - bo takie są najlepsze :grin: Dobre przetworniki, mam suba na mds08, ale nigdy nie słyszałem mds05. Wooferek ma jedną ważna zaletę - nie potrzebuje monstrum, żeby go napędzić. O czym pewnie już się przekonałeś.
            Średniak i vifa są podłączone w przeciw fazie, aż tak bardzo faza ucierpiała :?: Ma ktoś wykres :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
              Średniak i vifa są podłączone w przeciw fazie, aż tak bardzo faza ucierpiała Ma ktoś wykres
              a dlaczego faza miala ucierpiec?
              irek nie robi pomiarow fazy...

Skomentuj

To ta zwrotnica http://img153.imageshack.us/img153/3601/mdsyv2xn8.gif
                PawełS wytłumacz mi dlaczego mds05 i dx podłączone są "minusami" :?:

Skomentuj

poniewaz konieczne bylo odwrocenie ich fazy. najwidoczniej latwiej bylo irkowi odwrocic faze MDS05 i DX25 niz MDS08 ktory zapewne byl na zwrotnicy lutowanej na "pajaka" a reszta byla na zwrotnicy strojonej gdzie wystarczylo wpiac kabelki w gniazdo
                  przeciez jakbyc "podlaczyl je plusami" a odwrotnie MDS08 to by wyszlo na to samo

Skomentuj

Czaruję...
                  X